Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες για τράπεζες και επιλεγμένα blue chips – Οι φήμες για deals

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες για τράπεζες και επιλεγμένα blue chips – Οι φήμες για deals
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Νομίζουμε πως αν κάποιος δει μόνο την ποσοστιαία πτώση του Γενικού Δείκτη δε βγάζει το σωστό συμπέρασμα. Κοντά βέβαια στα χαμηλά ημέρας έκλεισε η αγορά, αλλά η εικόνα του τραπεζικού δείκτη είναι πιο ενδεικτική. Χαμηλό 11 μηνών και κλείσιμο κάτω από τις 500 μονάδες με απώλειες 3,58%. Λίγοι οι σημερινοί πρωταγωνιστές που ξεχώρισαν λόγω ανόδου και οι ανησυχίες για ύφεση και πληθωρισμό επισκίασαν τα πάντα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βαριές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη. Μεγάλες εντολές πώλησης στις τελικές δημοπρασίες. Στις 497,78 μονάδες το κλείσιμο του τραπεζικού και η ΑΛΦΑ έχασε 4,19%, η ΕΤΕ 3,98%, η ΕΥΡΩΒ 3,08% και η ΠΕΙΡ 2,56%. Μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες είδαμε μεγάλες πωλήσεις.

JUMBO: Δυνατή πτώση και εδώ με τη μετοχή να κλείνει κάτω από τα 14 ευρώ.

ΟΤΕ: Με αυτόν προσπάθησαν να κρατήσουν την αγορά και λόγω βαρύτητας αν υποχωρούσε θα είχαμε μεγαλύτερη πτώση. Τώρα βέβαια, αυτά τα «μαστιγώματα» που είδαμε προς το κλείσιμο για να μη πέσει κάτω από τις 810 μονάδες ο Γ.Δ. είναι λίγο τραβηγμένα. Μεγάλες εντολές στις δημοπρασίες για να διαμορφωθεί η τιμή κλεισίματος. Έβαλαν αγορές πάνω από 150 χιλ. τεμαχίων σε τιμές πάνω από τα 17 ευρώ, ώστε να κλείσει η μετοχή στο υψηλό ημέρας. Δεν επετεύχθη όμως ο στόχος και έκλεισε στα 16,57 ευρώ και στο +0,42%.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Το επόμενο διάστημα, αν ευοδωθούν τα deals που ακούγονται, οι επενδυτές και κυρίως οι θεσμικοί θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντική ρευστότητα, ενώ ίσως και ο αριθμός των επιλογών να μειωθεί περαιτέρω. Αν γίνει για παράδειγμα εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής, της Intrakat, της Byte, ενώ μην ξεχνάμε πως τρέχει και η δημόσια πρόταση της Ελλάκτωρ, που όποιος θέλει μπορεί να αντλήσει ρευστότητα και από εκεί.

INTRACOM: Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση που έγινε σήμερα, ενώ νωρίτερα η εταιρεία επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της Intrakat. Κάποιοι μέτοχοι παραπονέθηκαν για το ύψος της επιστροφής για να λάβουν την απάντηση ότι μπορεί να ακολουθήσει και άλλη. Με μεγάλη άνοδο άνοιξε η μετοχή και στη συνέχεια ίσως και λόγω της γενικότερης πορείας της αγοράς περιορίστηκε κάπως η άνοδος. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει με τη ρευστότητά της η εταιρεία.

ΒΥΤΕ: Ισχυρή ανοδική κίνηση και υπάρχουν και εδώ φήμες για επιχειρηματικές εξελίξεις σε εταιρεία της πληροφορικής. Το ταμπλό προφανώς ξέρει κάτι παραπάνω… Στο +10,34% και στα 3,20 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Χθες έκοψε το μέρισμα σήμερα υποχώρησε και μάλιστα σημαντικά και χωρίς ιδιαίτερο όγκο.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στη γενική συνέλευση ενημερώθηκαν οι μέτοχοι για τις ενέργειες τακτοποίησης του κτηρίου της εταιρείας προκειμένου να γίνει η πώληση στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ έγινε ενημέρωση για την καλή πορεία των μεγεθών στο πρώτο εξάμηνο και το ανεκτέλεστο των 10 εκατ. ευρώ. Όπως αναμενόταν και έχει γράψει η στήλη, δεν προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου καθώς δεν υπάρχει πλέον ανάγκη.

LAVIPHARM: Στη γενική συνέλευση ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι τι θα γίνει με τα ίδια κεφάλαια. Η διοίκηση εκτίμησε πως αυτά θα είναι αρνητικά κατά 10 εκατ. ευρώ και πως μπορεί να γίνουν κάποιες κινήσεις για να γυρίσουν θετικά. Είναι η ΑΜΚ μέσα στις σκέψεις, ρώτησε μέτοχος τη διοίκηση και η διοίκηση δεν το απέκλεισε.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 24 χιλ. τεμάχια την πήγαν στο -5,56% και στα 3,40 ευρώ. Η αποτίμηση 148 εκατ. ευρώ και μονοψήφιο το εκτιμώμενο p/e για το 2022.

CENERGY: Στο -5,17% και στα 2,57 ευρώ με όγκο 180 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Καθημερινές οι πωλήσεις πλέον. Βρήκαν μάλλον και εδώ την ευκαιρία που έψαχναν τόσο καιρό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης