Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τζίρος 1 εκατ. ευρώ σε 14 λεπτά! – Επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τζίρος 1 εκατ. ευρώ σε 14 λεπτά! – Επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κινήσεις ωραιοποίησης λόγω λήξης εξαμήνου περιμένουν οι αναλυτές έως το τέλος Ιουνίου και μαζί με τη βελτίωση κάπως της επενδυτικής ψυχολογίας από την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, θα μπορούσαν να στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα με το τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Χρειάστηκαν περίπου 14 λεπτά για να πιάσει το 1 εκατ. ευρώ

Το ξεκίνημα είναι ήπια ανοδικό όπως το περίμεναν οι αναλυτές και με περιορισμένο τζίρο. Δύσκολα ξεχωρίζεις πρωταγωνιστή στα πρώτα λεπτά. Με όγκο 1.000 τεμάχια άνοιξε η ΔΕΗ στο +1,7% και με 300 τεμάχια η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο +2,32%. Από την άλλη υποχωρεί λόγω αποκοπής μερίσματος η Μυτιληναίος και η Aegean με χαμηλό όγκο. Ήπια ανοδικά και οι τραπεζικές μετοχές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,9%. Υποχωρεί περίπου 1,8% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα ξεκινάει η δημόσια πρόταση της Reggeborgh στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή και θα διαρκέσει έως 26 Ιουλίου. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο βασικός μέτοχος περίμενε μικρό ποσοστό πως θα αποκτήσει. Ωστόσο, η στήλη θεωρεί ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί λίγο καθώς άλλαξαν οι συνθήκες στην αγορά και έχουν υποχωρήσει οι τιμές άλλων μετοχών, επομένως ίσως κάποιοι να θελήσουν να ρευστοποιήσουν κάτι που έχουν σημαντικό κέρδος και να αγοράσουν κάτι άλλο που έχει σημαντική υποχώρηση το τελευταίο διάστημα. Στα 1,72 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή και δεν υπάρχει εννοείται εντολή αγοράς, αφού δεν έχει σκοπό να βγάλει ο βασικός μέτοχος την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 0,36% ο δείκτης και προσπαθεί να ξεχωρίσει η Εθνική που πιέστηκε χθες και η Eurobank. Στα χθεσινά επίπεδα οι άλλες 2 συστημικές. Πάντως δε φαίνεται να υπάρχει σημαντική δύναμη από τους αγοραστές.

ΕΛΠΕ: Την ερχόμενη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αν και δεν έχει σημαντικό όγκο ενισχύεται κοντά στο 3% και είναι στα 17,99 ευρώ.

INTRALOT: Δόθηκε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την αύξηση κεφαλαίου και λογικά θα προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει η διοίκηση.

DIMAND: Μεταξύ 10,7 ευρώ και 15 ευρώ το εύρος διάθεσης των μετοχών για την εισαγωγή στο Χ.Α., ενώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης εισέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο Latsco και Orasis fund, βάζοντας έως 15 εκατ. ευρώ και πάνω από 10 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Θα γίνει η δεύτερη εταιρεία που εισέρχεται στο ΧΑ μετά τη Μπλε Κέδρος και ίσως αυτό σηματοδοτήσει το τέλος μίας μεγάλης φυγής από το ταμπλό.

ΚΕΚΡΟΨ: Τα όσα ανακοίνωσε ήταν μάλλον αναμενόμενα. Προφανώς και δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγή της απόφασης στα Τουρκοβούνια και πλέον η αποτίμηση δεν δικαιολογεί μεγάλες διαφοροποιήσεις. Στα 21,7 εκατ. ευρώ είναι τώρα με απώλειες 2,3%. Δείχνει διαθέσεις για περαιτέρω υποχώρηση στα πρώτα λεπτά.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Προς όγδοη συνεχόμενη πτωτική βαδίζει η μετοχή και πλησιάζει τα 2 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 10 τεμάχια την άνοιξαν στο +4,14%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης