Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε αντίδραση με αδύναμες τις τράπεζες – Στα ύψη ο τζίρος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε αντίδραση με αδύναμες τις τράπεζες – Στα ύψη ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν εξαιρεθούν λίγα λεπτά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, όπου ο γενικός δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος, η συνέχεια ήταν ξεκάθαρα ανοδική χωρίς πάντως μεγάλο ενθουσιασμό. Ο τζίρος πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν στα 70,2 εκατ. ευρώ και λόγω rebalancing σε FTSE, Stoxx και του πακέτου στην Πειραιώς πήγε πάνω από τα 170 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε πως δεν υπήρχε αλλαγή στους δείκτες.

Τελικά κλείσαμε στις 825,41 μονάδες με άνοδο 1,24% λίγο χαμηλότερα από την τιμή που είχε πριν τις τελικές δημοπρασίες. Ο ενεργειακός κλάδος είχε σήμερα την τιμητική του και εκεί εστίασαν οι επενδυτές. Δυνατή κίνηση από ΤΕΝΕΡΓ, λόγω των προσδοκιών για πώληση, δυνατή αντίδραση και από ΔΕΗ, μετά τη μεγάλη πίεση των τελευταίων εβδομάδων. Δεν πήγαν και πολύ καλά οι τράπεζες, ενώ η Coca Cola χτίζει απόσταση ασφαλείας από τον ΟΤΕ και αυξάνει την απόστασή της στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων. Σημειώνουμε τη μεταβλητότητα στις ξένες αγορές κατά τη διάρκεια της μέρας.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Η πρόσκληση για τη γενική συνέλευση των ομολογιούχων έδωσε αφορμή για σημαντική άνοδο στη μετοχή. Έγραψε υψηλό στα 18,30 ευρώ και στο +10,24% και έκλεισε στα 17,73 ευρώ και στο +6,81% με όγκο 514 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στο τέλος. Θα ρισκάρουμε να γράψουμε ένα σχόλιο λέγοντας πως το ταμπλό δε συμμερίζεται την άποψη για το τίμημα που ακούγεται, αλλά μπορεί και να κάνει και λάθος. Δε θα είναι η πρώτη φορά.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δυνατή κίνηση και από εδώ με το κλείσιμο της μετοχής στα 9,65 ευρώ και στο +3,88%. Τα 10 ευρώ συνεχίζουν να αποτελούν βουνό για τη μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank είχε την πιο αδύναμη εικόνα και μετά η Εθνική. Η πρώτη έκλεισε με απώλειες 1,49% και η δεύτερη με άνοδο μόλις 0,20%. Η Alpha Bank είχε την καλύτερη εικόνα αλλά έκλεισε σημαντικά χαμηλότερα από την τιμή που είχε πριν τις δημοπρασίες. Ένα πακέτο που αντιστοιχεί στο 3% του συνόλου των μετοχών στην Πειραιώς έγινε στο κλείσιμο.

ΔΕΗ: Έβγαλε καλή αντίδραση και ενισχύθηκε 3,36%. Ο όγκος προσέγγισε και πάλι το 1 εκατ. τεμάχια.

CENERGY: Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η συγκεκριμένη καθώς είχε καλή άνοδο άνω του 5% και μάλιστα με όγκο που πλησίασε τα 300 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθυστερεί η έγκριση του ενημερωτικού και βγαίνουν κομμάτια στα 1,71 ευρώ, δηλαδή λίγο κάτω από την τιμή που θα γίνει η δημόσια πρόταση. Προφανώς και κάποιοι «θυσιάζουν» μέρος της απόδοσης προκειμένου να αγοράσουν τώρα που οι τιμές έχουν γίνει πιο ελκυστικές. Σε μετοχές ή άλλα περιουσιακά στοιχεία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τουλάχιστον απογοητευτική η σημερινή πορεία της μετοχή, αν και κάποια στιγμή είδαμε μία κίνηση ανοδική προκειμένου να γλιτώσει το διασυρμό. Μα με την αγορά ανοδική αυτή στο -3% και με 15 χιλ. τεμάχια ήταν τουλάχιστον ντροπή. Και το κλείσιμο πάντως με λίγα κομμάτια στο -1,93% δεν λειτουργεί τιμητικά για την εταιρεία.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Προσπάθησε και έβγαλε δυνατή κίνηση περνώντας και πάλι πάνω από τα 3 ευρώ, αλλά νομίζουμε πως και εδώ υπάρχει ουρά πωλητών. Με 144 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 3,05 ευρώ με άνοδο 3,39%.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Έσπασε το πτωτικό σερί στις μετοχές των Entersoft, Epsilon Net και Real Cons. Δεν έβγαλαν και μεγάλη αντίδραση με εξαίρεση τη Real αλλά τουλάχιστον διέκοψαν το σερί. Η Space υποχώρησε 6,33%, η Performance έγραψε την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική και η Byte ενισχύθηκε κατά 1,15%.

INTRALOT: Στο υψηλό ημέρας στο κλείσιμο και στα 0,50 ευρώ με άνοδο 7,76%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης