Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βουτιά 2,72% ο Γενικός Δείκτης, στα ύψη η απόδοση του 10ετούς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βουτιά 2,72% ο Γενικός Δείκτης, στα ύψη η απόδοση του 10ετούς
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τίποτα δεν έμεινε όρθιο σήμερα. Στα ύψη και η απόδοση του δεκαετούς και κάνει πλέον αρκετά δύσκολη και με υψηλό κόστος την προοπτική εξόδου της χώρας στις αγορές. Αυτό σταδιακά θα περάσει στις επιχειρήσεις. Ο υψηλός πληθωρισμός από την άλλη διαλύει τα νοικοκυριά, ειδικά της χώρας μας που έχουν περάσει και μία δεκαετία και βάλε οικονομική κρίση. Οι τραπεζικές καταθέσεις χάνουν, αλλά και οι επενδύσεις έχουν γίνει πιο ακριβές. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναμένουμε βουτιά στην κατανάλωση.

Σήμερα είδαμε μεγάλες απώλειες και υψηλότερο τζίρο σε σύγκριση με των προηγούμενων ημερών, αν και κάπου έπεσε ο ρυθμός, ίσως γιατί δεν υπήρχαν αγοραστές. Τα πετούσαν τα χαρτιά οι επενδυτές, είδαμε κινήσεις stop loss και ίσως να επηρέασε και το γεγονός ότι εμείς τη Δευτέρα θα είμαστε κλειστά λόγω αργίας, ενώ στο εξωτερικό θα υπάρχει συνεδρίαση. Στις 862,55 μονάδες και στο -2,72% με τζίρο 83,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 10 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης έχασε 3,59% με την Alpha Bank να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες και να κλείνει και οριακά χαμηλότερα από τα 0,90 ευρώ. Η Πειραιώς βρέθηκε κάτω από τα 1,10ευρώ, η Εθνική έχασε 3,08% και η Eurobank 3,24%.

ΔΕΗ: Δυνατή πίεση και σήμερα στη μετοχή και προφανώς έχει να κάνει με αυτό που γράφαμε σήμερα, ήτοι το σενάριο των εκλογών που κάνει τους επενδυτές να φοβούνται μήπως αλλάξει η κυβερνητική πολιτική. Ήταν βέβαια και το γενικότερο κλίμα αρνητικό με αποτέλεσμα να κλείσει σε νέα χαμηλά 19 μηνών και στα 5,64 ευρώ με απώλειες 4%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Είχε τις μεγαλύτερες απώλειες και προφανώς παρά τα ελκυστικά θεμελιώδη και το γεγονός ότι είναι κοντά σε ιστορικά υψηλά, οι επενδυτές που έχουν κέρδος, ρευστοποιούν για να καλύψουν και άλλες «τρύπες». Στο -5,19% και στα 16,08 ευρώ.

SARANTIS: Η μόνη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με άνοδο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όπως αναμενόταν, λόγω της επικείμενης δημόσιας πρότασης έχει συμπεριφορά ομολόγου (σε καλές εποχές, όχι όπως τώρα). Οριακές απώλειες 0,35%.

ΑΒΑΞ: Έκτακτο κέρδος 40 εκατ. ευρώ θα έχει από την πώληση των ΑΠΕ της Volterra.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: «Κούφια» η μετοχή στην πλευρά των αγοραστών όπως ήταν και πολλές σήμερα. Με άνεση έφυγε στα 0,53 ευρώ και στο -11,37% και μάλιστα έκανε και όγκο σχεδόν 5 χιλ. τεμάχια. Μετά με λίγα κομμάτια γύρισε στο -3%. Κάποιος βάρεσε stop loss ή του βάρεσε το margin. Τελικά έκλεισε στα 0,5860 ευρώ και στο -2,01%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Από τον Δεκέμβριο του 2018 είχε να δει τιμές κοντά στα 2 ευρώ. Για αυτά που μας έχει συνηθίσει σήμερα ο όγκος ήταν υψηλός. Στα 2 ευρώ και στο -5,19% με 15 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Έχουν επηρεαστεί φυσικά και αυτές οι μετοχές και έχουν χάσει σημαντικό έδαφος. Χαμηλό έτους για την Real Cons, από Αύγουστο του 2021 είχε να δει τιμές κάτω από τα 4 ευρώ η Entersoft και δε συζητάμε τι έχουν πάθει κάποιες μικρές που είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες…

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Πώληση 228 μετοχών αξίας 241 ευρώ από τον Αναστάσιο Πολύχρονο…

LAVIPHARM: Με 28 χιλ. τεμάχια στο -11,21%.

MERMEREN: Με αξιόλογες απώλειες και σήμερα.

ATTICA GROUP: Βγήκαν κομμάτια και έκλεισε στα 0,91 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και εδώ βγήκαν αρκετά κομμάτια.

REAL CONS: Δυνατή η πτώση και εδώ.

Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης