Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Χαμηλότερα με ελάχιστο τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Χαμηλότερα με ελάχιστο τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες και στο δικό μας άνοιγμα ο DAX υποχωρούσε 1%. Οι επενδυτές ανησυχούν ξανά για τον στασιμοπληθωρισμό και περιμένουν σήμερα τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Η δική μας αγορά άνοιξε αρκετά καλύτερα με ήπιες απώλειες αλλά με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Ίσως το καλύτερο άνοιγμα είχε να κάνει με το γεγονός πως κάποια βαριά χαρτιά καθυστέρησαν να ανοίξουν.

Πιέζονται τράπεζες, ΔΕΗ και συνολικά τα περισσότερα βαριά χαρτιά υποχωρούν. Σημειώνουμε πως χρειάστηκαν 10 λεπτά συνεδρίασης για να πιάσουμε τζίρο 1 εκατ. ευρώ. Και μετά από 10 λεπτά δεν είχαν κάνει πράξη 4 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Προς τον εκθετικό των 200 ημερών οδηγείται ο γενικός δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 1% ο δείκτης και την Εθνική με την Alpha Bank να έχουν απώλειες άνω του 1% χωρίς βέβαια να βλέπουμε μεγάλους όγκους. Από κοντά σε απώλειες και οι δύο άλλες συστημικές.

ΔΕΗ: Πιέζεται και σήμερα με χαμηλό όγκο. Χθες είχε μεγάλο όγκο και μαζεύτηκαν σημαντικά οι απώλειες προς το κλείσιμο.

ΟΠΑΠ: Σήμερα η γενική συνέλευση για το μέρισμα των 0,50 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή κεφαλαίου των 0,90 ευρώ ανά μετοχή. Απόδοση 10%. Πτωτικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ξεχωρίζει και σήμερα η μετοχή και κινείται εκ νέου ανοδικά. 

ΕΛΠΕ: Σήμερα και η δική της γενική συνέλευση για το μέρισμα των 0,40 ευρώ ανά μετοχή, ενώ έχει ήδη δώσει 0,30 ευρώ, άρα το υπόλοιπο είναι 0,10 ευρώ. Με μικρό όγκο άνοιξε και με καλή άνοδο.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Κάποιοι αναλυτές συστήνουν ΕΛΠΕ και ΜΟΗ για αγορά αυτήν την περίοδο καθώς παρά το δύσκολο περιβάλλον αναμένεται να εμφανίσουν πολύ ισχυρό εξάμηνο.

PRODEA: Οι μετοχές διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,169 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό, μετά το φόρο.

ΕΧΑΕ: Μείωσε το ποσοστό της η THE LONDON & AMSTERDAM TRUST COMPANY. Συγκεκριμένα, μετά από συναλλαγή στις 01.06.2022, οι ROVIDA HOLDINGS LTD and RR INVESTMENT COMPANY LTD κατέχουν πλέον άμεσα το 4,1891% των δικαιωμάτων ψήφου από 5,01%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Άνοιξε με 104 τεμάχια και πήγε μέχρι τα 270 ευρώ, αλλά γύρισε στα 264 ευρώ. Γίνεται μάζεμα και πήγε σε δημοπρασία η μετοχή στη συνέχεια. Μετά τη δημοπρασία πήγε στα 276 ευρώ και στο +5,34% αλλά οι πωλητές κατέβηκαν πιο χαμηλά και ξαναπήγε σε δημοπρασία. Τσάμπα η μετοχή, αλλά τα έχουμε ξαναγράψει και πρέπει κάποιοι άλλοι να ενδιαφερθούν.

ABAΞ: Φαίνεται πως η Volterra έχει βρει αγοραστή και το ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε το τίμημα. Τα εκτιμώμενα ετήσια EBITDA είναι στα 11 εκατ. ευρώ και έχει εγκατεστημένη ισχύ 112 MW και περίπου 40MW σε διάφορα στάδια κατασκευής. Με άνοδο στο ξεκίνημα αλλά και χαμηλό όγκο.

CENERGY: Με απώλειες άνω του 3% η μετοχή και δοκιμάζει τα 3 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τα 1,80 ευρώ συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν. Με ελάχιστο όγκο στο -1,96% και στα 1,7550 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Δυνατοί οι αγοραστές και σήμερα. Με όγκο 10 χιλ. τεμάχια στο +4,76% και στα 0,66 ευρώ.


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης