Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση στις 900 μονάδες με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση στις 900 μονάδες με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση θύμισε η σημερινή συνεδρίαση και στάση αναμονής. Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχαν πολλές μετοχές που ξεχώρισαν. Η Coca Cola, τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil μας χάρισαν το θετικό πρόσημο και από την άλλη υποχώρησε ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Quest. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης το ενδιαφέρον έχει ατονήσει και για να βρεις κάποια να ξεχωρίζει θα πρέπει να ψάξεις αρκετά. Σημειώνουμε πως ο καθαρός τζίρος ήταν κοντά στα 43 εκατ. ευρώ.

ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΙ: Έχει κάνει μετοχή 30% πάνω από την αρχή του έτους, έχουν βελτιωθεί τα πάντα εδώ και μήνες και βγαίνουν τώρα αναλυτές να μας πουν για τις προοπτικές και αυξάνουν τις εκτιμήσεις τους. Βρε παιδιά, το έχουμε δει εδώ και μήνες και μας το λέτε τώρα; Δηλαδή τέτοιες άκρες που έχετε στις διοικήσεις, τέτοιες σπουδές που έχετε κάνει, μιλάτε με ένα σωρό ξένους και το λέτε τώρα; Τώρα το καταλάβατε; Όπως αντιλαμβάνεστε η στήλη είναι επιφυλακτική με κάποιες εκθέσεις από το εξωτερικό. Γι’ αυτό προσοχή! Εκεί που κάποιοι βλέπουν ευκαιρία άλλη έχουν μεγάλη απόδοση σε λίγο διάστημα.

COCA COLA: Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στα 20,61 ευρώ και στο +3,05% που ήταν και υψηλό ημέρας, βοηθώντας λόγω βαρύτητας την αγορά. Τελικά έκλεισε στα 20,54 ευρώ και στο +2,70%.

MOTOR OIL: Καλά αποτελέσματα αναμένονται και σε λίγο θα δημοσιευτούν. Αυτό που περιμένουμε είναι αύριο την τηλεδιάσκεψη για να μάθουμε περισσότερα για το deal με Ελλάκτωρ, για τα σχέδια στις ανανεώσιμες και φυσικά το outlook μέχρι σήμερα. Στα 18,11 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +1,63%. Στα 18,60 ευρώ ο στόχος της στήλης για τους βραχυπρόθεσμους καθώς εκεί κλείνει το χάσμα.

ΕΛΠΕ: Στα 7,20 ευρώ και στο 2,13% η συγκεκριμένη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες με άνοδο κάτω από 1% και χωρίς να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Συνεχίζει ο πωλητής να βγάζει πολλά χαρτιά στα 266 ευρώ.

ΟΛΠ: Με καλό όγκο σήμερα κινήθηκε λίγο υψηλότερα.

ΕΧΑΕ: Θα μας αναρτήσει η εταιρεία το πως ψήφισαν οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση της 2ας Ιουνίου ή μήπως και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το μάθουμε; Αμετάβλητη στα 3,65 ευρώ η μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Έχει περάσει καιρός από τότε που η διοίκηση είχε πει ότι περίμενε τη ΡΑΕ να αποφασίσει για το έσοδο. Το είχε πει τον Απρίλιο και έλεγε πως θα έβγαινε η απόφαση τον Μάιο. Ο ρυθμιστής συνεχίζει να καθυστερεί και αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που πιέζεται η μετοχή.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Ικανοποιημένη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση από την πρώτη μέρα της δημόσιας προσφοράς.

ΕΥΑΘ: Προσπάθησε σήμερα να κινηθεί ανοδικά και τα κατάφερε, ενώ παράλληλα βελτίωσε και λίγο τον όγκο της. Είδαμε και την Παρασκευή μία αντίστοιχη κίνηση και ίσως πρέπει να την αποδώσουμε στις πληροφορίες για επιστροφή κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ. Κάποιοι ελπίζουν να δουν και από εδώ κάτι καλό. Θα επαναλάβουμε πως και χωρίς να δώσει είναι φθηνή η μετοχή και πρέπει και λόγω των γενικότερων συνθηκών να δει καλύτερα νούμερα.

ΓΕΒΚΑ: Όγδοη συνεχόμενη ανοδική και μάλιστα με όγκο. Στα 1,3650 ευρώ και στο +3,80% Με βάση τον ισολογισμό του 2021, το μέρισμα που έδωσε και την αποτίμηση δεν είναι άδικη η κίνηση.

ΣΙΔΜΑ: Καλή κίνηση σήμερα και με συμπαθητικό όγκο. Ίσως να είχε να κάνει με το γεγονός ότι η Δεπόλας Χρηματιστηριακή ξεκίνησε την ειδική διαπραγμάτευση και μπορεί να μάζεψε κομμάτια που θα χρειαστεί. Έχουμε δει και άλλες μετοχές να κάνουν παρόμοια κίνηση όταν ξεκινάει το market making. Στο +6,82% και στα 2,35 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Βγήκαν κομμάτια χαμηλά σήμερα και κοντά στα 0,58 ευρώ. Υπήρχε μεγάλη εντολή αγοράς και βρέθηκε πωλητής οδηγώντας τη μετοχή μέχρι και τα 0,5820 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 0,5980 ευρώ.

MEDICON: Οι απώλειες από την αρχή του έτους ξεπερνούν το 30%. Η αποτίμηση κάτω από τα 15 εκατ. ευρώ και η τιμή στα 3,30 ευρώ. Εξαιρετική η χρήση 2021 και μέρος της υψηλής κερδοφορίας έχει να κάνει με τα προϊόντα της πανδημίας.

FRIGOGLASS: Στο +11,83% και στα 0,1040 ευρώ αλλά οι απώλειες από την αρχή του έτους παραμένουν μεγάλες.

AUTOHELLAS: Στα 9 ευρώ πάλι η μετοχή, νομίζουμε πως ο τουρισμός και φέτος θα δώσει καλά αποτελέσματα στον όμιλο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης