Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Motor Oil – Ισχυρά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Motor Oil – Ισχυρά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές
Τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης και η ανάκαμψη της ζήτησης αναμένεται να περιορίσουν την επίδραση από τα αυξημένα κόστη
Σχετικά Άρθρα

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Motor Oil με τους αναλυτές να σημειώνουν πως και το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται καλό και στρέφουν το βλέμμα τους στην αυριανή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης.
Τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης και η ανάκαμψη της ζήτησης αναμένεται να περιορίσουν την επίδραση από τα αυξημένα κόστη και να οδηγήσουν σε δυνατά αποτελέσματα, αναφέρουν οι αναλυτές και διατυπώνουν εκ νέου τις συστάσεις τους για τη μετοχή.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για προσαρμοσμένα EBITDA 145 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 60 εκατ. ευρώ.
Η Piraeus Securities περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 152 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 90% και καθαρά κέρδη 64 εκατ. ευρώ.
Μαζί με τα κέρδη από τα αποθέματα που αναμένονται στα 140 εκατ. ευρώ περιμένει δημοσιευμένα EBITDA 292 εκατ. ευρώ και κέρδη 173 εκατ. ευρώ.
Η καλή πορεία φαίνεται πως έχει συνεχιστεί και τον Απρίλιο και τον Μάιο με τα περιθώρια να σημειώνουν άνοδο και να υποδηλώνουν σημαντικό περιθώριο ανόδου για τις ετήσιες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.
Γι΄αυτό και διατυπώνει εκ νέου τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και θα επανέλθει με επικαιροποίηση των εκτιμήσεων μετά τη δημοσίευση.
Η Optima Bank εξαιρώντας την αποτίμηση των αποθεμάτων και τα έκτακτα, περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 126 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 58% έναντι του αντίστοιχου περσινού πρώτου τριμήνου και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 56 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Τα κέρδη από τα αποθέματα αναμένονται στα 105 εκατ. ευρώ από 49 εκατ. ευρώ επομένως τα δημοσιευμένα EBITDA αναμένονται στα 231 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 79% και τα καθαρά κέρδη στα 138 εκατ. ευρώ από 65 εκατ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή περιμένει πως η ισχυρή ανάκαμψη των περιθωρίων και της ζήτησης θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα παρά την άνοδο των τιμών ενέργειας και των δικαιωμάτων ρύπων με την τάση να δείχνει περαιτέρω βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο.
Η Optima Bank διατυπώνει εκ νέου τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή και περιμένει η διοίκηση να δώσει κατεύθυνση για τα περιθώρια και τη ζήτηση και την επίδραση από το ενεργειακό κόστος στην αυριανή τηλεδιάσκεψη.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως η βελτιωμένη πορεία λόγω περιθωρίων και ανάκαμψης της ζήτησης θα περιορίσει την αύξηση στα κόστη.
Περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 139 εκατ. ευρώ και κέρδη 77 εκατ. ευρώ.
Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 68 εκατ. ευρώ περιμένει η Euroxx.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης