Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με σύμμαχο τις ξένες αγορές πάνω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με σύμμαχο τις ξένες αγορές πάνω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα μάκρο που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα (ΑΕΠ και πληθωρισμός) αλλά κυρίως η συνεδρίαση της ΕΚΤ θα διαμορφώσει το κλίμα στις αγορές και εμείς θα ακολουθήσουμε. Ανοδικό το άνοιγμα στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη θα είναι καλά και η ΕΚΤ θα κάνει αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο. Από το εσωτερικό η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη.

Ο Γενικός Δείκτης ακολουθεί και κινείται πάνω από τις 900 μονάδες στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Δεν έχουμε κάποιο βαρύ χαρτί που να ξεχωρίζει έντονα. Άνω του 1% η άνοδος για Coca Cola, Alpha Bank και Quest ενώ υποχωρεί ΑΔΜΗΕ με μικρό όγκο και ΕΥΔΑΠ μετά από ένα δυνατό ανοδικό σερί.

MOTOR OIL: Σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τα οποία αναμένονται ισχυρά και αύριο η τηλεδιάσκεψη, όπου οι αναλυτές θέλουν να μάθουν για τις προοπτικές της χρονιάς, μετά και την ανάκαμψη της ζήτησης και των περιθωρίων διύλισης. Σταθεροποιητικά το ξεκίνημα της μετοχής και κάνει τελευταία καλύτερο όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα στο ξεκίνημα με την Alpha Bank να προσπαθεί να πιάσει και πάλι το 1 ευρώ και την Εθνική να είναι στα 3,70 ευρώ. Μικρότερη λίγο η άνοδος για Πειραιώς και αμετάβλητη η Eurobank.

ΔΕΗ: Ανοδικό και εδώ το άνοιγμα και με καλούτσικο όγκο. Προς τα 6,25 ευρώ η μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Έχει κάνει δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα. Όλα τα μέσα έχουν αναφερθεί στην πληροφορία για επιστροφή κεφαλαίου, αλλά οι αρμόδιες αρχές ακόμα να ρωτήσουν την εταιρεία…

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Ξεκινάει σήμερα η δημόσια εγγραφή για τη διάθεση 7,2 εκατ. νέων μετοχών με εύρος τιμής 2,18 ευρώ με 2,45 ευρώ. Η δημόσια προσφορά θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουνίου και συνολικά 43,2 εκατ. μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευσης στις 14 Ιουνίου.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έχει ανοίξει η απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή και οι αγορές ιδίων που βλέπουμε είναι μάλλον λιγοστές. Θέλει καλύτερους αγοραστές η μετοχή για να δούμε μία καλή κίνηση. Στα 4,28 ευρώ το άνοιγμα και αμέσως κατέβηκε ο πρώτος πωλητής στα 4,22 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Καλό το άνοιγμα της μετοχής και με όγκο 11 χιλ. τεμάχια είναι στα 7,19 ευρώ και στο +1,99%.

ΕΧΑΕ: Την κοιτάμε τις τελευταίες συνεδριάσεις διότι είδαμε να βγαίνουν αγοραστές και να μαζεύουν την αξιόλογη προσφορά. Σταθεροποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και θα μπορούσαμε να δούμε μία αντίδραση καθώς έχει περιθώρια ανόδου κατά την άποψή μας. Στα 3,69 ευρώ και στο +1,10% με την αποτίμηση στα 222 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις μία προσπάθεια αντίδρασης, καθώς από την ύπαρξη πωλητή η μετοχή έχασε σημαντικό έδαφος. Στα 3,3250 ευρώ και στο +1,06% με χαμηλό όγκο.

ΕΥΑΘ: Υπάρχει μία αισιοδοξία ότι θα μπορούσε και αυτή να κάνει μία επιστροφή καθώς έχει τα μετρητά, όμως είχαμε ρωτήσει τη διοίκηση και δεν είχε δείξει διάθεση να μειώσει τα μετρητά. Εκτός και αν η Κυβέρνηση το ζητήσει. Στα 4,52 ευρώ και στο +2,73% αλλά με τον πρώτο πωλητή χαμηλότερα. Αξίζει υψηλότερα και χωρίς να κάνει έκτακτη διανομή.

ΑΒΑΞ: Έχουν κυκλοφορήσει εδώ και μέρες πληροφορίες ότι η ΔΕΗ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση της Volterra.

ΣΙΔΜΑ: Με ειδικό διαπραγματευτή τη Depolas ΑΧΕΠΕΥ, από σήμερα. Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης