Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διατήρησε την επαφή με τις 900 μονάδες παρά τον χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διατήρησε την επαφή με τις 900 μονάδες παρά τον χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παραμένουν επιλεκτικοί οι επενδυτές, αλλά συνολικά είδαμε λίγους σήμερα. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός (ούτε 50 εκατ. δεν έγιναν) και ελπίζουμε να μη μας πάει έτσι όλο το καλοκαίρι. Διύλιση, ΕΥΔΑΠ και τράπεζες παρέμειναν στο επίκεντρο και συνολικά η άνοδος κρίνεται άκρως ικανοποιητική με δεδομένο ότι οι αγορές της Ευρώπης είχαν πιο ήπια κίνηση από τη δική μας στη διάρκεια της ημέρας. Ένα μεγάλο μέρος από το συνολικό αριθμό των εισηγμένων εξακολουθεί να μας κάνει απλά παρέα και να μην προσελκύουν οι μετοχές αυτές επενδυτικό ενδιαφέρον. Η εβδομάδα έκλεισε με ήπια άνοδο 0,61% αλλά κατάφερε να γυρίσει θετικό κατά 0,40% το έτος.

STOCK OPTION: Έχει παραγίνει λίγο το κακό με τις αμοιβές συνολικά των στελεχών. Άλλες εταιρείες τυπώνουν 10% επιπλέον μετοχές, άλλες δίνουν τσάμπα τελείως τις ίδιες, άλλες διπλασιάζουν αμοιβές διοίκησης κ.ο.κ. Θα σταθούμε λίγο στην Λύκος η οποία έθεσε στόχους το Γενάρη του 2021 και τον Ιούνιο του 2022 ο CEO τους πέτυχε όλους και πήρε δωρεάν 300 χιλ. μετοχές που είχαν αγοραστεί από την εταιρεία έναντι 475 χιλ. ευρώ. Μέσα σε ενάμιση χρόνο πέτυχε στόχους και πήρε και αμοιβή τέτοια!

Θα μας πείτε πως έχουμε άλλες ζημιογόνες που δίνουν bonus πρόσληψης ή stock option και οι μέτοχοι «τρώνε» χρόνια ζημιές. Υπάρχει και το άλλο, με τις τράπεζες. Τόσα χρόνια ανακεφαλαιοποιήσεις, χάρισαν κόκκινα δάνεια σε εισπρακτικές που δουλεύουν και βγάζουν κέρδος και τώρα που έβγαλαν μία φορά κέρδος θέλουν bonus. Φυσικά και είμαστε υπέρ να υπάρχει επιβράβευση, αλλά πρώτα ο μέτοχος και μετά η διοίκηση. Ή έστω μαζί.

MOTOR OIL: Στις αρχές του έτους ήταν κάτω από τα 14 ευρώ. Σήμερα συμπλήρωσε 8 ανοδικές και προσεγγίζει τα 18 ευρώ. Και παραμένει σημαντικά χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα. Έπαιζαν άλλα στόρι βλέπετε στις αρχές της χρονιάς, γιατί ΘΑ έκαναν πολλά κάποιες. Όμιλοι δηλαδή σαν τη Motor Oil θα έμεναν με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΠΕ: Με άνοδο 4,14% και τιμή 7,05 ευρώ με υψηλό όγκο 176 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Πολύ κοντά στο να πιάσει τα πρόσφατα υψηλά του.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίστηκε η άνοδος καθώς η επιστροφή κεφαλαίου αναμένεται μεγάλη. Έτσι κι αλλιώς η στήλη θεωρεί πως η τιμή της μετοχής είναι χαμηλή και χωρίς να δώσει τα μετρητά. Αλλά αφού τα κουβαλάει χρόνια καιρός είναι να αρχίσει να δίνει κάτι παραπάνω. Στα 7,90 ευρώ και στο +4,08% με όγκο 296 χιλ. τεμάχια. Ελπίζουμε να ακολουθήσει και η ΕΥΑΘ, αν και στην πρόσφατη ενημέρωση δεν είδαμε κάποια διάθεση.

ΕΥΑΘ: Με αποτίμηση 160 εκατ. ευρώ και με το ταμείο 90 εκατ. ευρώ μάλλον κάτι δεν κάνουν σωστά οι επενδυτές. Αν αφαιρέσουμε το ταμείο μένουν 70 εκατ. ευρώ και η επιχειρηματική δραστηριότητα έδωσε 11 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. Καταλαβαίνετε το νούμερο;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή η Eurobank και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας με άνοδο 3,44% και ακολούθησε η Alpha Bank που έκλεισε στα 0,98 ευρώ. Ήπια ανοδικά η Εθνική και αμετάβλητη η Πειραιώς.

ΔΕΗ: Πάνω που λέγαμε ότι σταθεροποιείται η μετοχή και δε βλέπουμε μεγάλους πωλητές, εμφανίστηκαν και πάλι. Πήγε μέχρι τα 6,0950 ευρώ αλλά έκλεισε με οριακές απώλειες και στα 6,15 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Νέα πακετάκια έγιναν σήμερα στη μετοχή. Στα 3,65 ευρώ και στο +1,11%

CENTRIC: Έγινε και εδώ ένα πακέτο 280 χιλ. τεμαχίων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αφού υπάρχουν ακόμα επενδυτές που ασχολούνται μαζί της…

ΚΕΚΡΟΨ: Συνεχίζονται τα πάνω-κάτω. Αφού πρώτα πήγε δυνατά κάτω. Η κίνηση πάντως με βάση το διάγραμμα γίνεται λες και έχουν μοιρογνωμόνιο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μηδενικό εδώ και καιρό το ενδιαφέρον. Πέριξ των 0,60 ευρώ η μετοχή με πωλητές το τελευταίο διάστημα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης