Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κοιτάζει προς τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κοιτάζει προς τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές και η δική μας λίγο καλύτερα και με μία νέα προσπάθεια για τις 900 μονάδες. Με μία μικρή χρονοκαθυστέρηση στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά θα συντονιστεί ξανά με τα ξένα πιστεύουμε. Χαμηλός ο τζίρος στα πρώτα λεπτά και νομίζουμε πως δεν έχουμε ιδιαίτερους λόγους για να δούμε υψηλούς τζίρους το επόμενο διάστημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκίνησαν τη χρονιά με ισχυρά αποτελέσματα λέει η Euroxx και είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουν τους στόχους του 2022. Σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές τις αγοράς για όλες τις συστημικές και τιμή στόχο 1,60 ευρώ για Alpha Bank, 1,30 ευρώ για Eurobank, 4,2 ευρώ για Εθνική και 2,20 ευρώ για Πειραιώς. Καλό το άνοιγμα για την Alpha Bank και ακολουθούν με μικρότερη άνοδο οι άλλες τρεις συστημικές. Η Ελλάδος με μικρό όγκο ενισχύεται 3,68%.

ΕΥΔΑΠ: Δυνατή κίνηση έχει κάνει η μετοχή λόγω της προσδοκίας για υψηλή επιστροφή κεφαλαίου, για την οποία αναφερθήκαμε χθες. Θα είναι δυνατό το ποσό ακούγεται στην αγορά και μπορεί να το κάνει. Άλλωστε έχει ενημερώσει η διοίκηση. Εκτίμηση της στήλης είναι πως οι επενδυτές αδιαφορούν για τις εταιρείες με καλά θεμελιώδη, γεμάτα ταμεία και υψηλά μερίσματα και τις αδικούν. Τώρα την θυμήθηκαν, όπως είχαν κάνει και όταν ανακοίνωσε τη συμφωνία με το κράτος για το νερό και τη δυνατή επίσης τότε επιστροφή. Για να δούμε αν μπορεί να αλλάξει επίπεδο. Με οριακή άνοδο στο ξεκίνημα και καλό όγκο.

ΕΧΑΕ: Είδαμε χθες για πρώτη φορά τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννο Κοντόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές της ΕΧΑΕ. Έχει ένα πλάνο, πάνω-κάτω είπε όσα είχε πει και σε μία συνάντηση που είχε γίνει με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και στελέχη της κυβέρνησης και περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Έρχεται την επόμενη βδομάδα η αποκοπή του μερίσματος των 0,15 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε καλή απόδοση.

MOTOR OIL: χωρίς να έχει κάνει ιδιαίτερο όγκο στο ξεκίνημα, έχει οριακή άνοδο και η τιμή είναι στα 17,39 ευρώ.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Σήμερα οι μετοχές της Σαράντης και της Viohalco διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1493 ευρώ ανά μετοχή και 0,09 ευρώ ανά μετοχή. Η Σαράντης άνοιξε στο +4,66% με 5 τεμάχια. Να ανοίγουν κάποια μικρά χαρτιά με αυτόν τον τρόπο είναι συνηθισμένο, αλλά της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι κάτι που δε θα έπρεπε να συμβαίνει.

ΔΕΗ: Έχουν κοπάσει κάπως οι πωλήσεις και ισορροπεί η μετοχή πάνω από τα 6,20 ευρώ.

AS COMPANY: Αισιόδοξη η διοίκηση στη γενική συνέλευση και δεσμεύτηκε για υψηλή μερισματική απόδοση και τα επόμενα χρόνια. Φθηνή η μετοχή, έχει κάνει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και έχει καλά αποθέματα επομένως δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις. Επίσης στοχεύει το 2030 να κάνει το 70% των πωλήσεων από τα δικά της προϊόντα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 5 τεμάχια την άνοιξαν στα 4,3650 ευρώ και στο +3,44%αλλά μετά έκανε 150 τεμάχια και πήγε στα 4,27 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης