Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Rotation από τους αγοραστές – Με ποιες μετοχές πήγε στις 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Rotation από τους αγοραστές – Με ποιες μετοχές πήγε στις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δυνατή κίνηση από την αγορά σήμερα και τα πήγε καλύτερα από τις αγορές του εξωτερικού με καλό τζίρο θα λέγαμε. Έγιναν κάποια πακέτα και ένα mini placement, αλλά είδαμε και ένα rotation στις επιλογές των αγοραστών. Στις 900 μονάδες βρέθηκε ξανά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έστω και αν έκλεισε στις 899,97 μονάδες.

ΟΠΑΠ: Οι ταμειακές ροές επέτρεψαν τη μεγάλη μείωση των δανείων και στέλνουν μήνυμα για τα υπόλοιπα τρίμηνα ειδικά τώρα που τέλειωσαν οι λόγοι που επηρέασαν, δηλαδή οι πανδημία. Διατηρεί η διοίκηση την εκτίμηση για EBITDA 720-740 εκατ. ευρώ και το κυριότερο είναι πως η κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους την ενθουσιάζει. Για να μη σας πούμε πως η μάσκα είναι πάνω και από πληθωρισμό και πόλεμο για την εταιρεία. Στα 14,36 ευρώ και στο +3,38%.

MOTOR OIL: Στόχος το κλείσιμο του χάσματος. Είχε μείνει αδικαιολόγητα πίσω η μετοχή και οι συνθήκες είναι διαφορετικές πλέον. Ο τουρισμός πάει καλά, τα περιθώρια έχουν ανακάμψει όπως και η ζήτηση. Και φυσικά η τιμή του πετρελαίου δεν είναι αυτή που ήταν πριν δύο χρόνια. Γιατί επομένως η τιμή να είναι εκεί; Αυτό βέβαια έπρεπε να απαντηθεί εδώ και καιρό, αλλά τότε κάποιοι αναλυτές έλεγαν πως αργεί η ενεργειακή μετάβαση. Σιγά μην έμενε πίσω ένας τέτοιος όμιλος, έλεγε η στήλη. Στα 17,15 ευρώ και στο +4,76%. Στο πρώτο τρίμηνο η Optima Bank περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 56 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε δημοσιευμένο επίπεδο, δηλαδή με τα κέρδη από τα αποθέματα περιμένει 138 εκατ. ευρώ από 65 εκατ. ευρώ. Στα 22,20 ευρώ η τιμή στόχος από τη χρηματιστηριακή.

ΕΛΠΕ: Δυνατή κίνηση και από εδώ. Ο τουρισμός θα σημειώσουμε πως πάει αρκετά καλά. Διαγραμματικά η συγκεκριμένη έχει πάει καλύτερα από τη Motor Oil. Στο +4,08% και στα 6,89 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πήραν ανάσες. Η Εθνική είχε την καλύτερη εικόνα και ακολούθησε η Eurobank. Αμετάβλητη η Πειραιώς και με οριακές απώλειες η Alpha Bank.

ΕΧΑΕ: Μεγάλο πακέτο στη μετοχή και ακολούθησε και ένα μικρό, αλλά από νωρίς φάνηκε η διάθεση του πωλητή. Ξεκίνησε με μεγάλο όγκο η μετοχή και έβγαιναν πολλά κομμάτια. Και χωρίς τα πακέτα των 1,1 εκατ. τεμαχίων ο καθαρός όγκος πάλι είναι πολύ μεγάλος αφού συνολικά έγιναν 1,63 εκατ. τεμάχια, δηλαδή πάνω από 500 χιλ. τεμάχια μέσα από την αγορά.

ΑΒΑΞ: Τράβηξαν πολλά βλέμματα και τα δικά του πακέτα καθώς κινήθηκε έντονα ανοδικά και η μετοχή. Με discount δόθηκαν και τις μετοχές που αντιστοιχούσαν περίπου στο 1,7% του συνόλου των μετοχών τις έδωσε ο βασικός μέτοχος σε Έλληνες θεσμικούς. .

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με αυξημένο όγκο και το να παίρνουν από τους πωλητές πάνω από 650 τεμάχια δεν είναι κάτι που το βλέπεις συχνά. Έκανε κάποιες περίεργες κινήσεις η μετοχή στο ξεκίνημα και ίσως ήταν για να «ξετρυπώσουν» τον πωλητή που ήταν στα 266 ευρώ εδώ και καιρό. Συνολικά έγινε όγκος 1.838 τεμαχίων και είχε ακόμα να δώσει ο πωλητής.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη συγκεκριμένη και είναι πολλά χρόνια μία αγαπημένη μετοχή, λόγω θεμελιωδών μεγεθών. Για κάποιους λόγους όμως η διοίκηση δεν ασχολείται με το χρηματιστήριο και αυτό έχει βλάψει την πορεία της μετοχής. Γιατί για να λέμε την αλήθεια αν δεν ασχοληθεί ο κάθε βασικός μέτοχος με τη μετοχή του δεν υπάρχει προκοπή. Αυτά σε ένα χρηματιστήριο όπως το δικό μας, γιατί κανονικά, θεωρούμε πως οι επιχειρηματίες πρέπει να ασχολούνται με τη δημιουργία κέρδους και όχι με τη μετοχή. Εδώ υπάρχει ταμείο πάνω από 500 εκατ. ευρώ, βγαίνει τρομερή κερδοφορία και να την πουλάνε λες και δεν έχει αύριο.

REVOIL: Έβγαλε τέτοιο τρίμηνο και η άνοδος κράτησε μόνο μία μέρα. Τι να πούμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης