Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο ρυθμό του MSCI, με αυξημένο τζίρο και μεταβλητότητα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο ρυθμό του MSCI, με αυξημένο τζίρο και μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με δυνατό τζίρο όπως αναμενόταν, λόγω MSCI ξεκίνησε η συνεδρίαση και οι μετοχές των ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ, βρίσκονται στο επίκεντρο. Από το τέλος της συνεδρίασης θα είναι και επίσημα εντός του MSCI Greece Standard. Ροές 180 εκατ. ευρώ περιμένουν οι αναλυτές μόνο γι΄ αυτές τις δύο. Η αγορά ξεκίνησε με μία προσπάθεια να προσεγγίσει και πάλι τις 900 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν μικρές απώλειες. Γύρισε λίγο στη συνέχεια και προς τις 890 μονάδες και ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που περίμεναν οι αναλυτές, δηλαδή αυξημένη μεταβλητότητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική στα 3,70 ευρώ με άνοδο άνω του 1%. Η Πειραιώς έχει οριακές απώλειες και οι άλλες συστημικές μικρή άνοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με άνοδο και αυτός αλλά χωρίς κάτι το τρομερό. Στα 16,81 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το πρώτο τρίμηνο με κέρδη μετά από 3 χρόνια ανακοίνωσε ο όμιλος. Ο τζίρος αυξήθηκε 14% και στα 220 εκατ. ευρώ αλλά τα μικτά κέρδη είχαν μεγαλύτερη βελτίωση με αποτέλεσμα το συγκρίσιμο EBITDA να ανέλθει στα 67 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 65% με το δημοσιευμένο να είναι στα 58 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 43%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 7 εκατ. ευρώ από ζημία 9,1 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Καθαρά κέρδη 90,63 εκατ. ευρώ περιμένει η Πειραιώς, 82 εκατ. ευρώ η Euroxx, 90 εκατ. ευρώ η Eurobank Equities και 81,5 εκατ. ευρώ η Optima Bank.

ΕΧΑΕ: Καλά και μάλλον ανώτερα των εκτιμήσεων στην τελική γραμμή ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο. Τα έσοδα ενισχύθηκαν 18,1% και στα 9,9 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 3,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 67,7%. Η επιστροφή φόρου ύψους 0,6 εκατ. ευρώ έκανε τα κέρδη να είναι υψηλότερα των εκτιμήσεων. Το καθαρό ταμείο ανήλθε στα 73,8 εκατ. ευρώ. Στις 8/6 η αποκοπή του μερίσματος των 0,15 ευρώ ανά μετοχή. Ανοδικά κατά 1,3% η μετοχή.

ΕΛΤΟΝ: Ανακοίνωσε πως ο κύκλος εργασιών για το 1ο τρίμηνο του έτους ανήλθε στα 44 εκατ. ευρώ και παρουσίασε άνοδο 34% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ενώ βάσει των έως τώρα δεδομένων αντίστοιχα θετικά είναι τα στοιχεία για τις επιδόσεις και για το 1ο πεντάμηνο του έτους. Δε μας είπε για κέρδη αν και στη γενική συνέλευση είχε πει για διπλασιασμό.

REVOIL: Εδώ μάλλον θα έχουμε και σήμερα την περίπτωση εισηγμένης, που τη θυμούνται όταν δημοσιεύει αποτελέσματα. Το είχαμε σχολιάσει και πρόσφατα. Με αποτίμηση χθες στο κλείσιμο 25,2 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στο πρώτο τρίμηνο 2,8 εκατ. ευρώ από 0,82 εκατ. ευρώ στο περσινό. Το εννεάμηνο θεωρούμε πως λόγω τουρισμού θα είναι εξαιρετικό και αφήνει να εννοηθεί το ίδιο η εταιρεία, με κάποιους προβληματισμούς για το τελευταίο τρίμηνο, αν συνεχιστούν αυτές οι τιμές και οι πληθωριστικές πιέσεις. Τσάμπα η μετοχή πάντως. Με άνοδο άνω του 6% ξεκίνησε η μετοχή.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,29 ευρώ ανά μετοχή.

INTRALOT: Στα μέσα Ιουνίου θέλει η διοίκηση να γίνει η αύξηση κεφαλαίου, προφανώς για να πετύχει στο εξάμηνο το γύρισμα των ιδίων κεφαλαίων που θα τις δώσει την ευκαιρία να κάνει αίτημα για άρση επιτήρησης. Σημαντικές ευκαιρίες είπε χθες στην τηλεδιάσκεψη η διοίκηση πως υπάρχουν στις ΗΠΑ, καθώς πολλές πολιτείες θέλουν να νομιμοποιήσουν το αθλητικό στοίχημα. Μιλάει με αρκετές η εταιρεία αλλά πιο κοντά είναι με δύο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης