Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά στις 880 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά στις 880 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ίσως μειώνεται κάπως η μεταβλητότητα. Πάνω από τις 14.000 μονάδες και πάλι ο DAX και «παίζει» εκεί γύρω το τελευταίο διάστημα. Ανοδικό και το δικό μας άνοιγμα με τον Γενικό Δείκτη να πλησιάζει τις 880 μονάδες αλλά ουσιαστικά να κοιτάζει προς τον εκθετικό των 200 ημερών που είναι λίγο πιο πάνω. Ξεχωρίζει η Eurobank, από κοντά και οι άλλες συστημικές.

Αναθεώρηση δεικτών FTSE θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα, με του FTSE 25 να είναι η πιο σημαντική. Ίσως η Cenergy επιλεγεί να μπει ξανά και να πάρει τη θέση του ΟΛΠ λόγω κεφαλαιοποίησης και διασποράς. Δεν αναμένουμε σημαντικές εισροές ή εκροές, σύμφωνα με όσα έχει δείξει το παρελθόν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Έχουμε αναλυτικό θέμα στην κατηγορία χρηματιστήριο για τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα αποτελέσματα θα διατηρήσουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ισχυρά νούμερα ανακοίνωσε η Eurobank και το μέρισμα για τη χρήση 2022 επιβεβαιώθηκε ξανά από τη διοίκηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολύ ισχυρά χαρακτηρίζονται τα νούμερα της Eurobank και είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει τα κέρδη ανά μετοχή που έχει δώσει ως εκτίμηση η διοίκηση, δηλαδή 0,14 ευρώ ανά μετοχή τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για διανομή μερίσματος. Το 2023 θα είναι η χρονιά όπου κάποιες τράπεζες θα δώσουν μέρισμα για τη χρήση 2022 μετά από πολλά χρόνια! Η Eurobank πλησιάζει και πάλι μετά από καιρό το 1 ευρώ. Η Alpha Bank είναι πάνω από τα 0,97 ευρώ, η Πειραιώς και η Εθνική έχουν λίγο μικρότερη άνοδο.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ξανά προς τα ιστορικά υψηλά της κινείται ο τίτλος και πλέον απέχει ελάχιστα. Στα 18,16 ευρώ και στο +2%. Ανοικτά τα σενάρια για εξαγορά στην αγορά, δίνει σήμερα και βοήθεια στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ενισχύεται κοντά στο 3%. Αρκετά πακετάκια έγιναν στη μετοχή με το ξεκίνημα της συνεδρίαση, συνολικού τζίρου 3,5 εκατ. ευρώ και όγκου 198 χιλ. τεμαχίων. Από 17,77 ευρώ και πάνω τα πακέτα.

ΔΕΗ: Καλή αντίδραση και από τη συγκεκριμένη η οποία έχει χάσει σημαντικό μέρος της ανόδου τους τελευταίους μήνες.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στη μετοχή. Στα 7 ευρώ με χαμηλό όγκο και με πωλητές λίγο πιο πάνω.

QUEST: Καλά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε και η συγκεκριμένη και λόγω και του γενικότερου καλού κλίματος ενισχύεται λίγο πάνω από 1%.

INTRACOM: Η τεχνική της κίνηση μας τράβηξε το βλέμμα χθες και εκεί αποδώσαμε την αντίδραση. Βλέπουμε και σήμερα ανοδικές τάσεις και άνοδο λίγο πάνω από 1,5%.

AS COMPANY: Πριν λίγες εβδομάδες μας έδωσε μία κίνηση και είδαμε καλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά ξαφνικά σταμάτησε. Έχει γυρίσει στα 2,10 ευρώ που δίνουν αποτίμηση 27,5 εκατ. ευρώ. Τα μετρητά μόνο αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό της αποτίμησης.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με όγκο το ξεκίνημα της μετοχής. Περισσότερα από 25 χιλ. τεμάχια έγιναν στα πρώτα λεπτά και έχει απώλειες 1,83% ο τίτλος.

ΚΕΚΡΟΨ: Από τη στιγμή που έχασε το δικαστήριο και βυθίστηκε η μετοχή, δεν έχει σηκώσει κεφάλι. Παραμένει κάτω από 1 ευρώ και βέβαια με άγνωστη πραγματική πλέον αξία. Η αποτίμηση στα 19 εκατ. ευρώ περίπου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης