Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τράπεζες στις 860 μονάδες – Εβδομαδιαία πτώση 0,80%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τράπεζες στις 860 μονάδες – Εβδομαδιαία πτώση 0,80%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είδαμε μία καλή ανοδική αντίδραση. Αν ο ΟΤΕ δεν είχε τέτοιες απώλειες το κλείσιμο θα ήταν καλύτερο. Βέβαια και χθες αν δεν είχε ο ΟΤΕ τέτοια άνοδο οι απώλειες θα είναι υψηλότερες. Επομένως, όσα κέρδισε χθες η αγορά από τον ΟΤΕ τα έχασε σήμερα. Στο +1,04% και στις 860 μονάδες με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο. Πτωτική κατά 0,80% η εβδομάδα. Εκτός από τις τράπεζες ξεχώρισε και ο ΟΛΠ. Καλή κίνηση από ΔΕΗ και Μυτιληναίο. Προβλημάτισε και πάλι ο ΑΔΜΗΕ.

ΟΤΕ: Χθες είχε άνοδο 6%. Σήμερα έχασε 3,11%. Η υπερβολική άνοδος χθες κράτησε το γενικό δείκτη σε καλύτερο επίπεδο, ενώ η πτώση σήμερα συγκράτησε την άνοδο.

ΟΠΑΠ: Στις τελικές δημοπρασίες έγραψε χαμηλό ημέρας στα 13,15 ευρώ (-2,30%) και επηρέασε και αυτός την αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς είχε τη μικρότερη άνοδο από τις συστημικές. Η Eurobank είχε τη μεγαλύτερη και άνω του 5%. Καλή και η Εθνική και έπιασε τα 3,3 ευρώ, ενώ η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 3,35%. Ο τραπεζικός δείκτης με 2 ανοδικές και 3 πτωτικές ενισχύθηκε 0,38% σε εβδομαδιαία βάση. Η Πειραιώς είχε απώλειες 10% σε εβδομαδιαία βάση.

ΟΛΠ: Το χθεσινό πακέτο μάλλον ανακούφισε. Με λίγο όγκο σήμερα και χωρίς μεγάλους πωλητές ενισχύθηκε 4,42%. Περιμένουμε εξελίξεις και από το θέμα των έργων που έχει μπλοκάρει το ΣτΕ σε λίγες εβδομάδες.

CENERGY: Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη και η διοίκηση μίλησε για το hub στον Αλμυρό, για τα σχέδια με Orsted αλλά και τις ανάγκες για αυξημένο κεφάλαιο κίνησης. Αναλυτικά θα έχουμε θέμα στο site τη Δευτέρα. Το σημαντικό για τη στήλη επίσης που ειπώθηκε είναι ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει καθίσει και είναι η μόνη αγορά ανάμεσα σε όλες που έχει δραστηριότητα και φυσικά η μικρότερη. Αυτή η εξέλιξη είναι καλό να την έχουμε στη σκέψη μας όχι για τη συγκεκριμένη εταιρεία (αφού είναι μικρό κομμάτι του συνολικού της όγκου) αλλά για τον κατασκευαστικό κλάδο.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Κατέβηκε σήμερα το μηχανάκι λίγο και στα 266 ευρώ. Αυξημένος ο όγκος στη μετοχή λόγω πωλητή και με απώλειες 2,21%.

FOURLIS: Υπάρχει μία ανησυχία και στο εξωτερικό για τον κλάδο λιανικού εμπορίου και προφανώς επηρεάζεται και η συγκεκριμένη. Από την άλλη αν δε λύσει η IKEA το θέμα με τα προϊόντα ίσως επηρεαστούν περισσότερο τα ετήσια αποτελέσματα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική αλλά έχουμε δρόμο μέχρι να μπορέσουμε να πούμε πως η μετοχή έχει απόδοση ανάλογη με αυτή της αγοράς, τουλάχιστον.

FRIGOGLASS: Νέες απώλειες σήμερα και προφανώς συνδέονται με τα αποτελέσματα αλλά και την αναφορά και κεφαλαιακή διάρθρωση. Το ομόλογο βούτηξε σήμερα στις 54,5 μονάδες βάσης και προφανώς το κούρεμα από τους επενδυτές θεωρείται σίγουρο.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Δέχθηκε πίεση σήμερα η μετοχή και έχασε 3,41%. Κλείσιμο στα 2,55 ευρώ με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ανοδικά κατά 5,78% και στα 0,3480 ευρώ με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

BYTE: Ξεπέρασε τα 3 ευρώ.

REVOIL: Έβγαλε αντίδραση με χαμηλό όγκο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης