Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα της Cenergy – Ισχυρό ανεκτέλεστο 1 δισ. ευρώ

Μια ματιά στα αποτελέσματα της Cenergy – Ισχυρό ανεκτέλεστο 1 δισ. ευρώ
Με πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έχει άνοδο 16,3%, ενώ στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις έχει 7 ανοδικές και συνολική άνοδο 23%
Σχετικά Άρθρα

Με ένα ισχυρό ανοδικό σερί η μετοχή της Cenergy έχει ανακάμψει μετά τη σημαντική διόρθωση η οποία ξεκίνησε από τα μέσα Μαρτίου και τα 4 ευρώ περίπου και έφτασε μέχρι τα 2,80 ευρώ ενδοσυνεδριακά.
Πιο συγκεκριμένα με πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έχει άνοδο 16,3%, ενώ στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις έχει 7 ανοδικές και συνολική άνοδο 23%.
Η ανάκαμψη αυτή δικαιολογήθηκε από τα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με τις πωλήσεις να αυξάνονται 31,2% και στα 299,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν 39,1% και στα 25,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 9,6 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος έχει ανεκτέλεστο παραγγελιών 1 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.
Η διοίκηση θα ενημερώσει σήμερα τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο κλάδος καλωδίων επωφελείται τόσο από την ισχυρή ζήτηση για καλωδιακά προϊόντα, όσο και από τις ήδη εξασφαλισμένες παραγγελίες για καλωδιακά έργα αναφέρει η εταιρεία.
Ο κλάδος σωλήνων χάλυβα προσβλέπει επίσης σε μια θετική χρονιά, καθώς το ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο που δημιουργήθηκε κατά τους τελευταίους μήνες εγγυάται υψηλή χρησιμοποίηση παραγωγικής δυναμικότητας, ενώ τα περιθώρια κέρδους για το υπόλοιπο του έτους αναμένονται ικανοποιητικά.
Σημειώνεται πως η εισηγμένη έχει αποτίμηση 631 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης