Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο και στις 870 μονάδες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης. Σε επιλεγμένες μετοχές το ενδιαφέρον στα πρώτα λεπτά και μεταξύ αυτών και κάποιες που πιέστηκαν σημαντικά το προηγούμενο διάστημα. Στην Ευρώπη οι τάσεις είναι σταθεροποιητικές. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η ΔΕΗ και η Eurobank και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις τα Πλαστικά Θράκης και η Cenergy. Νομίζουμε πως θα έχουμε και σήμερα μεταβλητότητα καθώς έχουμε να περιμένουμε και κάποια σημαντικά μάκρο από την Ευρώπη.

ΔΕΗ: Δικαιούται να αντιδράσει. Έχει πιεστεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και η εικόνα της ήταν αδύναμη. Σήμερα ενισχύεται άνω του 2% με καλό όγκο για ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με όγκο η Alpha Bank και προσπαθεί για υψηλότερα. Ανοδικά και η Eurobank με την Εθνική αλλά περιορισμένα. Αμετάβλητη η Πειραιώς.

LAMDA: Προκαλεί εντύπωση η αναβολή της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου και της ενημέρωσης των αναλυτών που ήταν να γίνει μία μέρα μετά. Στο θέμα του Ελληνικού ακούμε διάφορα: Από τη μία ότι πουλάει σε μεγάλα πορτοφόλια που μπορούν να καλύψουν την αύξηση στα κόστη και από την άλλη, πως ενώ είχε πει πως είχαν ξεπουλήσει, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα και ίσως το κόστος να έχει ανέβει τόσο που να επηρεάζει και εδώ σημαντικά. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κάπως την εικόνα η διοίκηση.

FOURLIS: Πριν το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται η είσοδος της Trade Estate στο ΧΑ και μάλλον είναι πιο κοντά στην εύρεση στρατηγικού ο οποίος θα πάρει το 15% ενισχύοντας με κεφάλαια την εταιρεία. Μετά θα διατεθεί ένα ποσοστό έως 25% και ο στόχος είναι ο όμιλος να έχει περίπου 50% στην ΑΕΕΑΠ. Με όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια η μετοχή υποχωρεί 2,23% και βρίσκεται στα 3,2950 ευρώ. Σήμερα έχει ενημέρωση η διοίκηση για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και οι αναλυτές περιμένουν εικόνα δευτέρου τριμήνου, τάσεις στα κόστη και λεπτομέρειες για τη νέα συνεργασία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χαλαρή θα λέγαμε η πρώτη μετά από καιρό αγορά ιδίων μετοχών. Με τον τίτλο να κάνει μεγάλο όγκο χθες η εταιρεία αγόρασε 7.600 τεμάχια με μέση τιμή 3,79 ευρώ. Αν δεν έμπαιναν κάποιοι μεγάλοι θεσμικοί ανάσα δε θα έπαιρνε πάλι χθες. Είναι ωστόσο κάπως παραπάνω σε σχέση με αυτές που έκανε στα 5 ευρώ και πάνω. Πάνω από τα 4 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή με άνοδο άνω του 3% και όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Αναβολή όπως γράψαμε χθες πήρε η εκδίκαση του αιτήματος του Λουκά Σπεντζάρη για διαχειριστικό έλεγχο. Ο μέτοχος είχε καλέσει όλη την οικογένεια που κατέχει θέσεις στο Δ.Σ., ήτοι τον Ιωάννη Λάππα, πρόεδρο και CEO, τη διευθύνουσα σύμβουλο Βιολέττα Λάππα και την αντιπρόεδρο Μαίρη Λάππα. Τα δύο πρώτα πρόσωπα είναι εκτελεστικά. Λόγω θέματος υγείας του κ.Λάππα ζητήθηκε αναβολή. Θα λέγαμε πως επειδή εδώ και αρκετούς μήνες η κα Λάππα, εμφανίζεται και στις ενημερώσεις και σε όλα θα μπορούσε να είχε απαντήσει και να έλυνε γρηγορότερα το θέμα. Ειδικά όταν διαρρέεται πως η διοίκηση είναι ετοιμοπόλεμη! Τώρα πάει για Σεπτέμβριο και να δούμε.

CENTRIC: Στο -30% με 15 χιλ. τεμάχια έδειχνε η προσυνεδρίαση. Επιτροπή συναλλαγών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο υπάρχει άραγε; Τελικά ακυρώθηκε και πάλι η εντολή.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με 1 τεμάχιο άνοιξε στο +9,21%.

ΕΥΑΘ: Με 10 τεμάχια στο +2,33% το δικό της άνοιγμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης