Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΕΛΠΕ, Τιτάν, Τρ.Πειραιώς, Coca Cola και ΟΤΕ δημοσιεύουν αύριο (12/5) α’τρίμηνο – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

ΕΛΠΕ, Τιτάν, Τρ.Πειραιώς, Coca Cola και ΟΤΕ δημοσιεύουν αύριο (12/5) α’τρίμηνο – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Να σημειωθεί πως αύριο το βράδυ αναμένεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.
Σχετικά Άρθρα

Μία δυνατή γεύση από την πορεία του πρώτου τριμήνου θα λάβουν αύριο 12/5 οι επενδυτές καθώς αρκετές εισηγμένες από την υψηλή κεφαλαιοποίηση δημοσιεύουν αποτελέσματα.
Μάλιστα οι αναλυτές περιμένουν να μάθουν τις τάσεις για το υπόλοιπο του έτους από τις τηλεδιασκέψεις που έχουν προγραμματιστεί.
Να σημειωθεί πως αύριο το βράδυ αναμένεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.
Το ενεργειακό κόστος και το μεταφορικό θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της Τιτάν, ο ΟΤΕ αναμένεται να έχει καλή πορεία με ανάκαμψη της Ρουμανίας, η Coca Cola επίσης αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για παραγωγή και εκτίμηση για ζήτηση, ενώ τα υψηλά κέρδη της Πειραιώς θα είναι έκτακτα.
Πιο αναλυτικά, αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΟΤΕ.
Κάπως δυνατά νούμερα περιμένει η Eurobank Equities με τα EBITDA μετά τις μισθώσεις να αυξάνονται 4,7%.
Η Piraeus Securities περιμένει έσοδα 819,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 4%, EBITDA μετά τις μισθώσεις 321,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,7% και καθαρά κέρδη 131 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 29%.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένονται στα 182 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 11,8%.
Η Optima Bank περιμένει έσοδα 819 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 4% και EBITDA 318 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 123 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22%.
Η Euroxx περιμένει έσοδα 816,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 3,7%, EBITDA μετά τις μισθώσεις 317 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,2% και καθαρά κέρδη 120 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18%.
Η Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύει το δικό της πρώτο τρίμηνο επίσης πριν το άνοιγμα και η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 357 εκατ. ευρώ λόγω συναλλαγών και άλλων έκτακτων κερδών (συνολικά έκτακτα περίπου 0,5 δισ. ευρώ) με την τάση στις βασικές δραστηριότητες να είναι αδύναμες λόγω των χαμηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους.
H Optima Bank περιμένει καθαρά κέρδη 457,8 εκατ. ευρώ λόγω έκτακτων κερδών 566 εκατ. ευρώ.
Στα 480 εκατ. ευρώ είναι η εκτίμηση της Euroxx για τα καθαρά κέρδη και στα 431 εκατ. ευρώ της Beta.
Η Τιτάν επίσης δημοσιεύει πριν το άνοιγμα και η Eurobank Equities περιμένει ένα αδύναμο τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων 17% στα 433 εκατ. ευρώ αλλά μείωση EBITDA 20% στα 45 εκατ. ευρώ λόγω υψηλότερων εξόδων παραγωγής και διανομής.
Η Piraeus Securities περιμένει έσοδα 439,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18,5%, EBITDA 47,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 15% και καθαρά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 77,2%.
Η Euroxx περιμένει έσοδα 433 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 17%, αλλά EBITDA 47,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 15% λόγω των υψηλότερων ενεργειακών και μεταφορικών εξόδων και καθαρά κέρδη 4,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 59%.
Η Coca Cola σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις αναμένεται να δημοσιεύσει πωλήσεις 1,588 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 17% λόγω οργανικής αύξησης του όγκου κατά περίπου 5% με τις εκτιμήσεις πάντως της Eurobank Equities να είναι χαμηλότερος.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο λειτουργικό περιβάλλον και στις προοπτικές από την αύξηση του κόστους.
Τα ΕΛΠΕ δημοσιεύουν μετά το κλείσιμο και η Optima Bank περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 84 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 40% και καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης