Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένουν οι ανησυχίες, προς 6 συνεχόμενη πτωτική – Στο επίκεντρο ΜΟΗ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένουν οι ανησυχίες, προς 6 συνεχόμενη πτωτική – Στο επίκεντρο ΜΟΗ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Εντείνονται οι ανησυχίες στον πλανήτη για τον πληθωρισμό και την παγκόσμια ανάκαμψη. Ο DAX 40 είναι στις 13.600 μονάδες έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτική η εικόνα του. Το Χ.Α. αν και έχει αρκετά θετικά νέα δεν μπορεί να μην ακολουθεί την πορεία των ξένων αγορών. Άνοιξε και σήμερα πτωτικά.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε Ελλάκτωρ και Motor Oil μετά την ανακοίνωση του deal και την επιστροφή των δύο μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α. Έχουμε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αυτήν την εβδομάδα αλλά και αναδιάρθρωση δεικτών MSCI. Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση του αριθμού των μετοχών.

MOTOR OIL- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω τους σήμερα και πιστεύουμε πως μπαίνει τέλος στην ανησυχία των επενδυτών και των αναλυτών για την ενεργειακή μετάβαση της ΜΟΗ, όπου ίσως ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που δεν άφηναν την μετοχή να φτάσει κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα. Η Ελλάκτωρ με δημόσια πρόταση στα 1,75 ευρώ από τους Ολλανδούς δίνει την ευκαιρία άντλησης καλής ρευστότητας από τους επενδυτές σε μία κακή συγκυρία για τις αγορές. Η Ελλάκτωρ άνοιξε στο +13% και λίγο κάτω από τα 1,70 ευρώ. Χαμηλότερα δηλαδή από τη δημόσια πρόταση, αλλά απουσιάζει η εντολή αγοράς. Η ΜΟΗ άνοιξε με απώλειες 2,5-3%. Ίσως κάποιοι να βλέπουν το τίμημα ακριβό. Θα δείξει…

ΑΒΑΞ: Νομίζουμε πως το deal στην Ελλάκτωρ, την ευνοεί καθώς δείχνει πως ο κατασκευαστικός κλάδος τραβάει επενδυτικά βλέμματα παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Η μετοχή ενισχύεται άνω του 3% και με καλό όγκο συναλλαγών.

JUMBO: Με 1 κομμάτι άνοιξε η μετοχή στο -2,04% και είναι και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικά ο δείκτης με τις συστημικές να έχουν απώλειες όλες. Η Eurobank έχει τις μεγαλύτερες, ενώ οι άλλες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά το ποσοστό απωλειών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Υπό πίεση η μετοχή στο ξεκίνημα και προσεγγίζει τα 16 ευρώ.

QUEST: Κάτω από τα 5 ευρώ η μετοχή.

CENERGY: Στα 2,7850 ευρώ με απώλειες 2,62% και μάλιστα με καλό όγκο στα πρώτα λεπτά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσπαθεί να συνεχίσει ανοδικά η μετοχή και να μειώσει κάπως τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων.

REDS: Ανοδικά κατά 5% αν και χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Φαίνεται όμως πως θα ωφεληθεί από τις εξελίξεις.

FOURLIS: Προβληματίζει τουλάχιστον η πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα.

ΚΕΚΡΟΨ: Μετά από τις τεράστιες απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων προσπαθεί να βγάλει αντίδραση αλλά λίγο αργότερα εμφανίστηκαν ξανά πωλητές.

ΕΤΕΜ-COSMOS: Ανακοινώθηκε το deal και όπως βλέπουμε από κάποιους δημοσιευμένους ισολογισμούς, η Cosmos είναι σημαντικά μεγαλύτερη και καλύτερη εταιρεία. Θα απορροφήσει την ΕΤΕΜ και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα έχει μειοψηφική συμμετοχή στην Cosmos.

AVE: Μία ακόμα αύξηση κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ αυτή τη φορά θα κάνει η εταιρεία. Δεν σταματούν οι βασικοί μέτοχοι να βάζουν λεφτά, αλλά και να αναλαμβάνουν δανειακές υποχρεώσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης