Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση η Πλαστικά Θράκης μετά από 7 πτωτικές – Τι έδειξε το πρώτο τρίμηνο

Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση η Πλαστικά Θράκης μετά από 7 πτωτικές – Τι έδειξε το πρώτο τρίμηνο
Η πτώση της μετοχής οδήγησε πιθανότατα στη γρηγορότερη ενημέρωση από τη διοίκηση καθώς δεν είχε γνωστοποιηθεί κάτι σχετικό από την εταιρεία
Σχετικά Άρθρα

Μετά από 7 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αθροιστικές απώλειες 19% ή 29% από τη μέρα που δημοσίευσε ετήσια αποτελέσματα, η μετοχή της Πλαστικά Θράκης κινείται ανοδικά σήμερα, παρά το πτωτικό κλίμα στην αγορά.
Και αυτό γιατί η εταιρεία έδωσε ενημέρωση για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2022 τα οποία είναι καλύτερα των εκτιμήσεων.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως μάλλον η πτώση της μετοχής οδήγησε στη γρηγορότερη ενημέρωση από τη διοίκηση καθώς δεν είχε γνωστοποιηθεί κάτι σχετικό από την εταιρεία.
Η μετοχή ενισχύεται 4,33% και βρίσκεται στα 4,34 ευρώ με όγκο 56 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 189 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση οι πωλήσεις υποχώρησαν οριακά στα 106,3 εκατ. ευρώ από 111,4 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 15,5 εκατ. ευρώ από 35,9 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά η αγορά περίμενε μεγαλύτερη υποχώρηση καθώς η δραστηριότητα προϊόντων προσωπικής φροντίδας, που λόγω Covid είχε φέρει μεγάλα κέρδη το 2021, δεν θα είχε ανάλογη πορεία.
Ωστόσο, η πανδημία συνεχίζεται και τα προϊόντα φαίνεται πως πουλάνε ακόμα και συνολικά τα κέρδη προ φόρων στο πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 10,7 εκατ. ευρώ με την αγορά να περιμένει πολύ χειρότερα νούμερα.
Το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο έφερε κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα ήρθαν από τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.
Συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, ήτοι με το πρώτο τρίμηνο του 2019, τα Κέρδη προ Φόρων του πρώτου τριμήνου του 2022 έχουν υπερδιπλασιαστεί, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 108.9%, καταδεικνύοντας τη σημαντικά αυξημένη κερδοφορία, παρά τις εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και τη σημαντική αύξηση του κόστους των Α’ Υλών, ενέργειας και μεταφορικών αναφέρει η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης