Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση αναμονής με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση αναμονής με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Περιορισμένο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος ακολουθώντας τις αγορές του εξωτερικού. Ο τζίρος αρκετά χαμηλότερος έναντι προηγούμενων συνεδριάσεων και περιορίστηκε κάτω από τα 63 εκατ. ευρώ. Λίγες μετοχές τράβηξαν τα επενδυτικά βλέμματα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική. Στα 1,47 ευρώ και στο +3,52% με όγκο 859 χιλ. τεμάχια. Αύριο τα νέα για την Αττική Οδό. Αναμένουμε να εκδηλώσει ενδιαφέρον και η συγκεκριμένη μαζί με μεγάλο όμιλο του εξωτερικού.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ανοδικά κατά 1,88% λόγω των πληροφοριών για πώληση αν και με χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτή η εικόνα με τη Eurobank να έχει άνοδο, αλλά τις άλλες τρεις συστημικές μικρές απώλειες.

JUMBO: Κλείσιμο στα 15,20 ευρώ και κοντά στα υψηλά ημέρας.

MOTOR OIL: Ξανά στα 15 ευρώ. Για να δούμε θα κάνει τώρα το σπάσιμο για να μειώσει τις απώλειες λόγω πανδημίας;

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε ο σημερινός όγκος. Θα μπορούσε με τα κέρδη που έβγαλε αλλά και που βγάζει όλα αυτά τα χρόνια και με τη ρευστότητα που έχει να είναι στον FTSE 25. Αλλά κάποιοι προτιμούν να την κρατούν εδώ, προφανώς γιατί έχουν τους λόγους τους. Κρίμα. Στα 290 ευρώ με άνοδο 3,57% και όγκο 2.097 τεμάχια που αντιστοιχεί σε τζίρο 607 χιλ. ευρώ.

MERMEREN: Ανακοίνωσε χθες πρώτο τρίμηνο 2022. Πωλήσεις 5,4 εκατ. ευρώ από 3,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ. Στα 55 ευρώ με άνοδο 0,92%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 0,27 ευρώ περίπου το συνολικό μέρισμα που θα δώσει σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσεων του Δ.Σ. για την επικείμενη γενική συνέλευση. Έχει δώσει περίπου 0,11 ευρώ, έχει και κάποιες ίδιες αλλά το υπόλοιπό είναι κοντά στα 0,16 ευρώ περίπου. Στις 25 Μαΐου η Γ.Σ. Στις 11 του ίδιου μήνα η ενημέρωση των αναλυτών μετά από μικρή αναβολή που έδωσε η εταιρεία. Θα θυμίσουμε πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2021 τα είχε ανακοινώσει πέρυσι στις 12 Μαΐου και η ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα χρήσης είχε γίνει στις 22 Απριλίου.

Μας προβληματίζει επομένως το γεγονός ότι φέτος καθυστερεί η διοίκηση και ενώ ξέρουμε ότι δε θα είναι καλό το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον, έχει σταματήσει εδώ και καιρό το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Γιατί; Στο ταμπλό η μετοχή συνεχίζει να απογοητεύει αφού πλέον έφτασε τα 4,4 ευρώ και είναι νέο χαμηλό 13 μηνών. Στα 4,4250 ευρώ και στο -4,01% με όγκο 96 χιλ. τεμάχια.

ΔΟΥΡΟΣ: Φαίνεται πως θα πάει για αύξηση κεφαλαίου. Τουλάχιστον αυτό φωτογραφίζει στον ισολογισμό η διοίκηση λέγοντας πως θα πάρει μέτρα για τη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων. Έχει ρυθμίσει κάποιες οφειλές, έχει κάποια περιουσιακά στοιχεία και μπορεί να κάνει κάποιες διαπραγματεύσεις και αυτή.

MINERVA (απάντηση): Τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε όλες τις γραμμές. Δεν ενθουσιάζουν όμως. Ο δανεισμός είναι υψηλός κατά την άποψή μας. Η διοίκηση περιμένει καλή πορεία το 2022. Χρειάζεται δυνατές ταμειακές ροές και βελτίωση του τζίρου.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ: Οι μικρές του κλάδου δείχνουν πως τα πήγαν καλύτερα από τις μεγάλες και σε σύγκριση με την αποτίμηση είναι αρκετά φθηνές. Η Δομική Κρήτης είναι αρκετά φθηνή βάσει κερδών και αποτίμησης. Η ΕΚΤΕΡ με καθαρά κέρδη 925 χιλ. ευρώ από ζημία 384 χιλ. ευρώ έχει αποτίμηση 12 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως έγραψε όφελος 378 χιλ. ευρώ λόγω του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η εταιρεία αναφέρει πως αναφορικά με τις οικοδομικές εργασίες στο Βουκουρέστι που ξεκίνησαν το 2019, μετά από μία καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο πρώτο οικόπεδο, με την ανέγερση του κτιρίου κατοικιών ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι μεταβιβάσεις διαμερισμάτων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης, ενώ για το δεύτερο οικόπεδο υπάρχει πρόθεση για άμεση ρευστοποίησή του. Η Εταιρεία εμφανίζει ανεκτέλεστο έργο κατά την 31/12/2021 ύψους 26 εκατ. ευρώ. Θα δώσει μέρισμα αλλά δεν αναφέρει ακόμα πόσο. Σχεδόν αδάνειστη η εισηγμένη.

SATO: Με όγκο στο limit down.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης