Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα αποτελέσματα φέρνουν επιλεκτικές κινήσεις - Ήπια πτωτικά ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα αποτελέσματα φέρνουν επιλεκτικές κινήσεις - Ήπια πτωτικά ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με αξιόλογες απώλειες εξέλιξη που μας επηρεάζει όπως είναι αναμενόμενο, αν και το δικό μας άνοιγμα είναι κάπως καλύτερο. Θα λέγαμε πως και ο τζίρος στα πρώτα λεπτά δεν ήταν μικρός. Ξεχωρίζει η Τέρνα Ενεργειακή στο ξεκίνημα με άνοδο κοντά στο 4%. Ανοδικά και η Τιτάν πάνω από τα 14 ευρώ. Στον αντίποδα υποχωρεί λόγω αποτελεσμάτων ο ΑΔΜΗΕ και με καλό όγκο, ενώ χάνει η Alpha bank, η Εθνική και η Coca Cola έδαφος.

ΑΔΜΗΕ: Μειωμένα τα αποτελέσματα και πιθανότατα εξηγούν την αδύναμη πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Το άνοιγμα είναι με απώλειες 3% και βρίσκεται κάτω από τα 2,30 ευρώ η μετοχή.

ΕΥΑΘ: Είχαμε χθες θέμα από την τηλεδιάσκεψη και το ενεργειακό κόστος διπλασιάστηκε. Κάνει επενδύσεις μεγάλες η εισηγμένη και κάποιες από αυτές θα δώσουν +30% στο τζίρο όταν τελειώσουν. Το 2021 έκλεισε στα ίδια επίπεδα σε κέρδη και λίγο κάτω (11,3 εκατ. ευρώ) αλλά θα σταθούμε στη ρευστότητα που ανέρχεται στα 91,3 εκατ. ευρώ. Αν τα αφαιρέσουμε από την αποτίμηση έχουν εξαιρετικά χαμηλό p/e. Ήπια ανοδικά η μετοχή και χωρίς ιδιαίτερο όγκο.

AS COMPANY: Τι να γράψουμε για τη συγκεκριμένη. Με αποτίμηση 29 εκατ. ευρώ και τα 19 εκατ. ευρώ στο ταμείο, όλα τα άλλα είναι περιττά. Θα δώσει καθαρό μέρισμα 0,11 ευρώ που αντιστοιχεί σε καλή μερισματική απόδοση, αν και μπορούσε να δώσει κάτι καλύτερο. Κουβαλάει και αυτή όπως και η ΕΥΑΘ χρόνια τώρα πολλά κεφάλαια. Στα 2,29 ευρώ και στο +4,57% με καλό όγκο.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Εντυπωσιακά αποτελέσματα για το 2021 ανακοίνωσε πριν από λίγο η εισηγμένη με βελτίωση σε όλες τις γραμμές. Τα καθαρά στα 8,5 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις στα 437 εκατ. ευρώ. Στα ύψη και τα ταμειακά διαθέσιμα (62,1 εκατ. ευρώ). Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ θα κάνει φέτος η εταιρεία. Ανοδικά και εδώ η μετοχή.

ΕΛΤΟΝ: Με P/E 5,5 φορές η μετοχή και με μεγάλη ανάπτυξη ο όμιλος αφού πέτυχε αύξηση τζίρου 22% και στα 151,5 εκατ. ευρώ. Χαμηλότερη η αποτίμηση και από τα ίδια κεφάλαια. Έχουμε από την άλλη αύξηση απαιτήσεων, αποθεμάτων και καθαρού δανεισμού. Θα λέγαμε πάντως συνολικά πως τα αποτελέσματα είναι ισχυρά και η μετοχή έχει περιθώριο ανόδου. Θα δώσει μέρισμα αλλά δεν αναφέρει το ύψος του η λογιστική κατάσταση. Στο +4% η μετοχή

ΙΝΚΑΤ: Λόγω Lamda και Marina Tower η μετοχή ανεβαίνει στο ξεκίνημα κατά περίπου 3%.

ANEK: Μεγάλες ζημιές οι οποίες περιλαμβάνουν και έκτακτες. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεν είχε 3,3 εκατ. ευρώ να καταβάλει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ II» στο οποίο είχε «ρίξει το 2018 ποσό 9,2 εκατ. ευρώ για να ανακατασκευάσει και είχε δικαίωμα εξαγοράς. Το αποτέλεσμα ήταν από τη διαγραφή της αναπόσβεστης αξίας του πλοίου και του δικαιώματος εξαγοράς αυτού, να γράψει ζημία ποσού 15,7 εκατ. ευρώ. Άλλη μία απομείωση 2,2 εκατ. ευρώ της απαίτησης από τη θυγατρική ΑΙΓΑΙΟΝ που αφορά σε οφειλές ενοικίων επιβάρυνε τα αποτελέσματα. Η συνολική ζημία ανήλθε στα 41,7 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ και τα EBITDA ήταν φτωχά. Τα δάνεια και πάλι βραχυπρόθεσμα και ξεπερνούν τα 260 εκατ. ευρώ.

INTERTECH: Κάπως φτωχά τα αποτελέσματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης