Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια πτωτικά με χαμηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια πτωτικά με χαμηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά κινήθηκε τελικά η σημερινή συνεδρίαση αν και θα μπορούσε λόγω της πορείας των ευρωπαϊκών αγορών να κινηθεί καλύτερα. Μετά από καιρό είδαμε να έχει χειρότερη πορεία από αυτή της Ευρώπης, αλλά είχαμε και πέντε ανοδικές, επομένως δεν είναι και τόσο αρνητική η σημερινή κίνηση. Δεν είχαμε ιδιαίτερο τζίρο και το ενδιαφέρον ήταν και πάλι αρκετά επιλεκτικό. Από την Τρίτη και πάλι συνεδρίαση, αλλά και η επόμενη εβδομάδα είναι «κουτσή» αφού είναι Μεγάλη Εβδομάδα και θα έχουμε 3 συνολικά.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Συνεχίζει να μας απασχολεί ο υψηλός πληθωρισμός και η πίεση που ασκεί στα εισοδήματα. Θεωρούμε πως θα «χτυπήσει» τη ζήτηση σε πολλά επίπεδα και μάλλον έχει ήδη γίνει, απλά δεν αποτυπώνεται σε όλες τις εισηγμένες. Οι αναφορές της ΕΚΤ ήταν πολύ προσεγμένες και φυσικά δεν ικανοποίησαν όπως φάνηκε από την πορεία του ευρώ.

Χρειάζεται αυξημένη προσοχή, κατά την ταπεινή μας άποψη, και όσο η αγορά κινείται ανοδικά η αύξηση της ρευστότητας πρέπει να είναι μέσα στα πλάνα, προκειμένου να προστατευθούν τα κέρδη και φυσικά μην κινδυνεύσει το κεφάλαιο. Επίσης μας απασχολούν τα όσα γίνονται στην Κίνα και όσα μπορεί να προκαλέσει πάλι στην εφοδιαστική αλυσίδα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η προσοχή μας εδώ και μήνες στο μηνιαίο γράφημα και στην προσπάθεια διάσπασης και καταγραφής νέων υψηλών. Πάει για τη διάσπαση και το σημερινό κλείσιμο στο υψηλό ημέρας μάλλον είναι μία πρώτη γεύση. Στα 16,62 ευρώ και στο +2,85% με υψηλό όγκο 637 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σύμφωνα με report της Euroxx στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγο ρωτήθηκε η διοίκηση για τα όσα γράφονται αναφορικά με πώληση ποσοστού και δεν αρνήθηκε ότι έχει προσεγγιστεί από αρκετούς επενδυτές προκειμένου να αγοράζουν ποσοστό. Ωστόσο, σημειώθηκε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του ΒΝ.

ΔΕΗ: Είχε τη μεγαλύτερη πτώση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για τη Eurobank και στο -3,08%. Κάτω από τα 1,10 ευρώ η Alpha με κλείσιμο και από αυτήν στο χαμηλό ημέρας. Οριακή η άνοδος για ΕΤΕ και ΠΕΙΡ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και μας δίνει τον πρώτο στόχο και μπορεί να δει και επίπεδα 1,55 ευρώ με 1,60 ευρώ, με βάση όπως διαβάζουμε εμείς το γράφημα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Το κακό τέταρτο τρίμηνο αποτυπώθηκε στο ταμπλό. Δεν αλλάζουμε θέση για τη μετοχή, απλά θα πρέπει τώρα να επανεξετάσουμε τις εκτιμήσεις μας και να τις χαμηλώσουμε λίγο. Η εκτίμηση που έδωσε η διοίκηση για το πρώτο τρίμηνο δεν μας κάνει σοφότερους. Είπε δηλαδή πως θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το τρίμηνο προ πανδημίας αλλά χαμηλότερα από το περσινό. Δηλαδή μεταξύ 2 εκατ. ευρώ και 24 εκατ. ευρώ. Μεγάλη η απόσταση μεταξύ των δύο αριθμών. Σημειώνουμε επίσης πως λόγω υψηλών τιμών βλέπει ότι η ζήτηση υποχωρεί σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. Στα 5,50 ευρώ και στο -6,78% με όγκο 218 χιλ. τεμάχια.

INTERLIFE: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική και έπιασε ενδοσυνεδριακά πάλι τη στήριξη από όπου έχουν ξαναδεί αντιδράσεις. Αναφερόμαστε στα 4,30 ευρώ που ήταν σήμερα το χαμηλό ημέρας. Τελικά έκλεισε στα 4,38 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Υψηλά επταμήνου από τη μετοχή.

MEVACO: Επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ από την εισηγμένη.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Βρέθηκε μέχρι και το -5,21% και μάλιστα με όγκο, αλλά μάζεψε στη συνέχεια και γύρισε αμετάβλητη, ενώ στο τέλος πήγε και στα 0,5940 ευρώ και στο +3,13%. Εκεί έκλεισε και στο υψηλό ημέρας με όγκο σχεδόν 120 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Καλή κίνηση από τη μετοχή.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Τα οικόπεδα έχουν αξία 7,46 εκατ. ευρώ και τα ακίνητα 2,5 εκατ. ευρώ. Είναι γραμμένα ως επενδυτικά στον ισολογισμό. Επίσης έχει και το ιδιοχρησιμοποιούμενο ακίνητο και ο ισολογισμός έχει και περιουσιακά στοιχεία με δικαίωμα χρήσης. Όλες οι υποχρεώσεις ήταν στα 4 εκατ. ευρώ. Παλιά εντοπίζαμε αξία λόγω χαμηλότερης αποτίμησης έναντι περιουσιακών στοιχείων. Νομίζουμε πως στην τρέχουσα αποτίμηση σήμερα έχει ελάχιστη διαφορά.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Η ανακοίνωση για συνεργασία με τη ΔΕΣΦΑ στον τομέα του υδρογόνου έκανε κάποιους μάλλον να την ξαναθυμηθούν. Στα 1,9250 ευρώ και στο +11,92%.

REVOIL: Μάλλον εξ αντανακλάσεως κίνηση. Στα 1,19 ευρώ και στο +3,93%.

Καλό τετραήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης