Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυξημένη μεταβλητότητα στα Πλαστικά Θράκης μετά τα αποτελέσματα– Απογοήτευσε τους επενδυτές το τέταρτο τρίμηνο

Αυξημένη μεταβλητότητα στα Πλαστικά Θράκης μετά τα αποτελέσματα– Απογοήτευσε τους επενδυτές το τέταρτο τρίμηνο
Για φέτος προγραμματίζονται επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ με το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2020-22 να ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

(Upd) Ισχυρή πίεση δεχόταν νωρίτερα η μετοχή της Πλαστικά Θράκης με αποτέλεσμα να βρεθεί μέχρι και στο -7,63% ή στα 5,45 ευρώ και μάλιστα με υψηλό όγκο συναλλαγών.
Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και λόγω των αποτελεσμάτων χρήσης 2021, τα οποία από τη μία δίνουν τρομερά χαμηλό και μονοψήφιο p/e αλλά από την άλλη η σύγκριση των ετήσιων κερδών με αυτά του εννεαμήνου δείχνει πως στο τέταρτο τρίμηνο έβγαλε ελάχιστο κέρδος ο όμιλος, η μετοχή πιέζεται.
Ωστόσο, τα τελευταία λεπτά βελτιώθηκε λίγο η εικόνα με τη μετοχή να περιορίζει τις απώλειες στο -2% και στα 5,80 ευρώ.
Ο όγκος έχει ήδη προσεγγίσει τις 100 χιλ. τεμάχια μετά από 90 λεπτά συναλλαγών.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της αλλά στο χθεσινό της σχόλιο, ανέφερε πως ίσως να υπάρξει θετική έκπληξη καθώς οι εκτιμήσεις της δεν συμπεριελάμβαναν την έξαρση της πανδημίας στο τέλος του 2021 άρα και την πιθανή καλύτερη πορεία των προϊόντων προσωπικής φροντίδας.
Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στον ισολογισμό με αποτέλεσμα, ο όμιλος να εμφανίσει κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 65,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο είχε 64,7 εκατ. ευρώ.
Το p/e διαμορφώνεται στις 4 φορές μόλις με βάση τη σημερινή τιμή της μετοχής.
Η αποτίμηση είναι στα 252 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση αναφέρει πως το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι κάτω σε σύγκριση με το περσινό αλλά υψηλότερο έναντι του τριμήνου προ πανδημίας.
Επιπλέον για φέτος προγραμματίζονται επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ με το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2020-22 να ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.
Στο τέλος του 2021 είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό!.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης