Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συντηρείται το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον – Νέα ανοδική κίνηση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συντηρείται το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον – Νέα ανοδική κίνηση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι προοπτικές όπως τις σημειώνουν οι διοικήσεις στις τηλεδιασκέψεις συντηρούν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και διατηρούν το ανοδικό momentum στην αγορά. Μάλιστα είχαμε χθες και υψηλό τζίρο παρά το γεγονός πως οδεύουμε στο Πάσχα των Καθολικών. Οι ξένες αγορές δείχνουν σήμερα σταθεροποιητικές τάσεις προς ήπια πτωτικές και αυτή η εξέλιξη μπορεί να μας βοηθήσει. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η αγορά στα πρώτα λεπτά αλλά με βλέψεις για υψηλότερα.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ: 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Τράπεζα Πειραιώς, γιατί δεν γνωστοποίησε εγκαίρως προνομιακές πληροφορίες που υπήρχαν στο επεξηγηματικό σημείωμα. Κάτι είχαμε καταλάβει θα πούμε εμείς… Για πλημμελή τήρηση του καταλόγου προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες η Ε.Κ. επέβαλε πρόστιμο 10 χιλ. ευρώ στην Alpha Bank. Επιπλέον θα πούμε πως κακώς μπαίνει το πρόστιμο στην τράπεζα. Υπάρχουν στελέχη που έχουν την ευθύνη και το ποσό είναι αστείο για τη ζημιά που μπορεί να προκλήθηκε.

BANKINGNEWS: Πάταγο έχουν κάνει οι αποκαλύψεις για την Ελλάκτωρ και τους «Ολλανδούς», αλλά και για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναφορικά με τα ποσοστά βασικών μετόχων, ίδιες μετοχές και υπέρβαση ορίων. Να τα λέμε και αυτά…

MOTOR OIL: Στα 0,90 ευρώ το συνολικό μέρισμα και έχει ήδη δώσει 0,20 ευρώ, άρα μένουν 0,70 ευρώ ανά μετοχή ακόμα. Δυνατή η μερισματική απόδοση, ειδικά για όσους έχουν μπει στα χαμηλά της μετοχής που ήταν εδώ και καιρό. Στα 202 εκατ. ευρώ περίπου τα καθαρά κέρδη και κάπως χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων, σύμφωνα με όσα σχολιάζουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια. Ανώτερα των εκτιμήσεων πήγαν οι ελεύθερες ταμειακές ροές. Με απώλειες 1,8% ξεκίνησε η μετοχή.

JUMBO: Γενική Συνέλευση στις 5 Μαΐου για αγορά ιδίων μετοχών και διανομή μερίσματος 0,3850 ευρώ ανά μετοχή. Η Πειραιώς αναφέρει πως η μετοχή παίζει με εκτιμώμενο EV/EBITDA 5,8 φορές για το 2022 που αντιστοιχεί σε discount 28% έναντι του ιστορικού μέσου όρου δεκαετίας και τη διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές. Με οριακές απώλειες στο ξεκίνημα.

FRIGOGLASS: Μειωμένες οι ζημιές αλλά υπάρχουν έκτακτα από την αποζημίωση που έλαβε. Στα 384,2 εκατ. ευρώ από 333,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος και στα 5,6 εκατ. ευρώ από 15,9 εκατ. ευρώ οι ζημιές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ζημιές και στο τέταρτο τρίμηνο στην κατασκευαστική δραστηριότητα σε επίπεδο EBITDA. Ανεκτέλεστο 2,5 δισ. ευρώ και ζημιά 58,4 εκατ. ευρώ στην τελική γραμμή του ομίλου το 2021. Βέβαια, μετά τις εξελίξεις με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα αποτελέσματα μάλλον μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Στα 1,37 ευρώ με καλό όγκο στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια ανοδικά οι συστημικές στο ξεκίνημα αλλά δείχνουν διαθέσεις για υψηλότερα.

ΔΕΗ: Με καλή άνοδο έχει ξεκινήσει η μετοχή και κάνει πράξεις πάνω από τα 8,50 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έρχονται αύριο και τα δικά της αποτελέσματα. Η Eurobank Equities περιμένει EBITDA 109 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 69 εκατ. ευρώ το 2021 από 41 εκατ. ευρώ το 2020 και ίσως τα κέρδη να είναι και κάπως υψηλότερα, λέει, από την εκτίμησή της λόγω της Omicron όπου δημιούργησε ανάγκη για προϊόντα προσωπικής φροντίδας τον περασμένο Δεκέμβρη. Με μικρό όγκο άνοιξε στα 5,7 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Προσπαθεί να ξεχωρίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις και από τη μία μας αρέσει γιατί επιβεβαιώνει και πάλι το 1 ευρώ και κινείται πάνω από τα 1,10 ευρώ, αλλά θέλουμε να δούμε ισολογισμό και πορεία πρώτου τριμήνου. Λογικά και εδώ υπάρχει πίεση λόγω των τιμών, αλλά θεωρούμε πως επειδή είναι πιο νοικοκυρεμένη, έχει αντοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης