Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις δείχνουν τη δύναμή τους οι αγοραστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις δείχνουν τη δύναμή τους οι αγοραστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η αγορά εμφανίζει δύο πρόσωπα. Από τη μία ανοίγει στο -1% και πάει εύκολα στο +0,5% με τις ξένες να υποχωρούν και από την άλλη πάει με περιορισμένο αριθμό μετοχών, λες και κάποιοι απλά θέλουν το δείκτη υψηλότερα. Εδώ και καιρό έχει εξαιρετική συμπεριφορά ο δείκτης και αρκετά βαριά χαρτιά. Ο Γ.Δ. είναι πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών, ενώ για παράδειγμα ο DAX είναι αρκετά κάτω.

Επιπλέον, και μόνο να βλέπεις τον Γερμανό στον -1% και εμάς στο συν είναι αρκετό για να καταλάβεις ότι κάτι έχει αλλάξει. Σημειώνουμε επίσης πως αν η Coca Cola δεν είχε τέτοιες απώλειες ίσως να βρισκόμασταν σήμερα και σε νέα υψηλά. Υπάρχουν οι ανησυχίες, υπάρχουν οι κίνδυνοι, είναι γνωστοί και έχουν αναλυθεί. Οφείλουμε να τα λαμβάνουμε υπόψη μας όλα και να σχεδιάζουμε τη στρατηγική μας αναλόγως.

Υπάρχουν φθηνές μετοχές παρά τα όσα έχουν γίνει στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες κ.α. Σε αυτές εστιάζουμε και όσο ανεβαίνει η αγορά και όπου υπάρχουν σημαντικά κέρδη, θα πρέπει να βελτιώνουμε τη ρευστότητα. Μας άρεσε σήμερα ο τζίρος καθώς ο καθαρός ήταν περί τα 87 εκατ. ευρώ. Στις 921 μονάδες ο Γ.Δ. με την πλειονότητα όμως των μετοχών να κλείνει με απώλειες.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ: Οι περισσότερες έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Αύριο υπάρχουν και πάλι αρκετές. Τέσσερις συγκεκριμένα. Profile, Frigoglass, Motor Oil και Ελλάκτωρ έχουμε να παρακολουθήσουμε.

LAMDA: Ξεκάθαρα ήταν η μετοχή που ξεχώρισε στη συνεδρίαση αν και στο τέλος την πέρασε σε άνοδο η ΤΕΝΕΡΓ. Στα 6,50 ευρώ και στο +3,42% με καλό όγκο.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Προφανώς και φωνάζει το ταμπλό ότι κάτι συμβαίνει, αλλά μάλλον οι αρμόδιες αρχές μάλλον δεν βλέπουν ανάγκη να ρωτήσουν τους μετόχους αν ισχύουν όλα όσα ακούγονται ή και γράφονται. Στα 17,50 ευρώ και στο +4,04%. Νέα ιστορικά φυσικά.

MOTOR OIL: Εδώ και μήνες κινείται μεταξύ 13 και 15 ευρώ. Σήμερα έπιασε πάλι τα 15 ευρώ και μάλιστα έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 15,35 ευρώ και μένει να φανεί αν τώρα είναι η ώρα για ανοδική διαφυγή και να πλησιάσει ή να μειώσει τις απώλειες λόγω πανδημίας. Τα περιθώρια διύλισης, η ζήτηση και οι εξαγωγές υποστηρίζουν καλύτερη πορεία. Περιμένουμε σε λίγο αποτελέσματα και μέρισμα.

JUMBO: Παρουσίασε κέρδη μάλλον λίγο ανώτερα των εκτιμήσεων για το 2021 και είπε πως το πρώτο τρίμηνο είχε τεράστια αύξηση. Από την άλλη προσγείωσε την αγορά λέγοντας πως περιμένει μείωση κερδών το 2022 και μικρή αύξηση πωλήσεων. Από την άλλη ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Στα 15,37 ευρώ και στο +2,47%. Μας έχει δώσει τεχνικά μία καλή διάσπαση και θέλουμε κίνηση μέχρι τα 16,50 ευρώ. Ίδωμεν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική βρίσκεται ξανά πολύ κοντά στα υψηλά της. Η στήλη την έχει στις επιλογές της από τα 2,25 ευρώ (επιλογές 2021) και για να πούμε την αλήθεια η απόδοση μας φαίνεται εξαιρετική και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι. Από την άλλη δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της Alpha Bank που είναι η δεύτερη μετοχή που έχουμε στις επιλογές μας από τον κλάδο. Στα 3,73 ευρώ η ΕΤΕ, στα 1,0930 ευρώ η ΑΛΦΑ. Μόνο η ΕΤΕ είχε άνοδο σήμερα και έτσι ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,23%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και πάλι μια ανάσα από τα 16 ευρώ. Θα τη σπάσει την κορυφή ή θα μείνει χαμηλότερα;

ΟΠΑΠ: Μετά από 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και πολυετή υψηλά έκλεισε σήμερα με οριακές απώλειες 14,18 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης