Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή κίνηση από μη τραπεζικά βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή κίνηση από μη τραπεζικά βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μέρες δείχνει πως είναι καλή και όταν βρίσκει καλό περιβάλλον στο εξωτερικό την αξιοποιεί την ευκαιρία. Σήμερα έδωσε δυνατή κίνηση και χωρίς να είναι υποστηρικτικό το διεθνές περιβάλλον. Ο τζίρος χαμηλός αλλά η ανοδική κίνηση εύκολη. Οι μη τραπεζικές μετοχές ξεχώρισαν σήμερα, καθώς για κάποιες υπάρχουν προσδοκίες ή έχουν μείνει πίσω. Μετοχές που δεν είχαν δείξει κάτι το προηγούμενο διάστημα βοήθησαν στο να αποκτήσει απόσταση ο Γ.Δ. από τις 900 μονάδες.

Στις 917 μονάδες και με άνοδο 1,24% ενώ ο τζίρος έφτασε στα 70 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Η ΔΕΗ ξεχώρισε, ο ΟΛΠ, η Jumbo, ενώ η Eurobank έκλεισε επίσης δυνατά σε σύγκριση με τις άλλες τράπεζες.

ΔΕΗ: Έψαχνε όλη η αγορά το λόγο της ανόδου. Δεν υπάρχει κάποια είδηση, ούτε μπορεί κάποιος να πει πως τα αποτελέσματα ενθουσίασαν τους επενδυτές. Φτιάχνει όμως αποτίμηση αν και δεν νομίζουμε πως θα της χρειαστεί για την επόμενη αναθεώρηση μεγάλου οίκου του εξωτερικού. Ή σύμφωνα με κάποια άλλη άποψη, αν δούμε deal στην ενέργεια, ίσως οι αποτιμήσεις να αλλάξουν επίπεδο για όλες τις εταιρείες του κλάδου. Στα 8,45 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +7,37%.

JUMBO: Πάει να σπάσει καλή αντίσταση η μετοχή και αν το πετύχει μπορεί να δει τιμές κοντά στα 16 ευρώ. Εκτός και αν γίνεται προεξόφληση καλών αποτελεσμάτων και διορθώσει από αύριο. Μας ταλαιπώρησε πάντως μέχρι να μας δώσει κάτι στο ταμπλό πλην των μερισμάτων. Στα 15 ευρώ και στο +4,17% που είναι και υψηλό 10 μηνών.

ΟΛΠ: Η είδηση που μετέδωσε το ΒΝ σήμερα έφερε διάσπαση του πλαγιοκαθοδικού καναλιού. Θα θυμίσουμε πως πριν μερικές εβδομάδες το είχε σπάσει προς τα κάτω, ευτυχώς μόνο για λίγες συνεδριάσεις. Η ύπαρξη αγοραστή για τα πακέτα που θέλουν κάποιοι να πουλήσουν ίσως επιταχύνει την ανοδική κίνηση και δούμε ξανά πιο δίκαια επίπεδα. Μας είχε γίνει εμμονή η συγκεκριμένη το τελευταίο διάστημα λόγω θεμελιωδών μεγεθών και ελπίζουμε να μην διαψευστούν οι προσδοκίες μας. Στα 17,82 ευρώ και στο +4,82%.

ΤΙΤΑΝ: Μας εξέπληξε θετικά γιατί περιμέναμε μία διόρθωση σήμερα, επειδή ίσως κάποιοι να είχαν παρερμηνεύσει την ανακοίνωση για τη γενική συνέλευση και την απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου. Με χαρά είδαμε τη μετοχή να κινείται αρκετά καλά με δεδομένο ότι την Περασμένη Παρασκευή ενισχύθηκε άνω του 6%. Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο +4,03% η ΕΥΡΩΒ, στο +1,96% η ΕΤΕ και στο -1,17% η ΑΛΦΑ και -1,02% η ΠΕΙΡ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Οι διαμάχες μεταξύ βασικών μετόχων δεν είναι καινούρια… τάση. Δυστυχώς βέβαια, η ιστορία δείχνει πως το τέλος δεν είναι καλό. Το έμαθαν καλά όσοι παρακολούθησαν από κοντά όσα έγιναν στην Creta Farms. Η «κόντρα» στην Κλουκίνας-Λάππας κρατάει από τα τέλη του 2019 όταν έγινε γνωστή η παραίτηση του ενός εκ των βασικών μετόχων, Λουκά Σπεντζάρη.

Να σημειώσουμε ότι ένας άλλος βασικός μέτοχος ο κ.Κλουκίνας είχε αποχωρήσει νωρίτερα, με τις κακές γλώσσες να λένε πως ένα κατασκευαστικό έργο (ξενοδοχείο) για το οποίο υπάρχει απαίτηση στον ισολογισμό, ήταν ο λόγος. Ο κ.Σπεντζάρης, είχε βάλει παλαιότερα θέματα στη γενική συνέλευση, αλλά τώρα ζητάει από το δικαστήριο να γίνει οικονομικός έλεγχος. Από το στενό του περιβάλλον, από ανθρώπους που τον ξέρουν καλά, σημειώνεται πως ο κ.Σπεντζάρης δε θα έκανε μία τέτοια κίνηση αν δεν είχε κάτι στα χέρια του. Και αυτό γιατί στις 17 Μαΐου θα πρέπει να παρουσιάσει αποδείξεις για να πεισθεί το δικαστήριο.
Αλλιώς τσάμπα κόπος.

Πρέπει επίσης να τονιστεί πως η εισηγμένη δεν έχει βγάλει ακόμα αποτελέσματα, δηλαδή δεν έχουν πέσει υπογραφές στον ισολογισμό. Πρόσφατα είχε ακουστεί ότι επιθυμούσε η εταιρεία να πουλήσει ακίνητα, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν. Στο δικαστήριο λογικά σε ένα μήνα και κάτι θα ακουστούν πολλά και για τα ακίνητα και για τη ρευστότητα και κάποιες συμβάσεις ενοικίων. Με όγκο η πτώση στη μετοχή σήμερα.

ΣΙΔΜΑ: Το τέταρτο τρίμηνο είχε ζημία. Υπάρχουν επίσης έκτακτα κέρδη, αλλά όσα και να είναι στην αποτίμηση που βρίσκεται παίζει με μονοψήφιο p/e. Κοιτάμε τις ταμειακές ροές σε αυτές τις εταιρείες, για να μην έχουμε τα ίδια με το παρελθόν. Δεν ήταν καλές…

ΕΚΤΕΡ: Πάλι κοντά στο 1 ευρώ έβγαλε αντίδραση. Φθηνή θα ξαναγράψουμε πως μας φαίνεται η μετοχή, αλλά έχουμε τα κόστη που έχουν πάει στο Θεό και θα την επηρεάσουν. Στα 1,12 ευρώ και στο +6,67%.

ΞΥΛΚ: Στο +11,21%.

ΙΝΚΑΤ: Στο +6,44%.

ΛΑΒΙ: Υποχώρησε 7,41% και μάλιστα με καλό όγκο 38 χιλ. τεμαχίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης