Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό κλείσιμο με αρκετά βαριά χαρτιά στο επίκεντρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό κλείσιμο με αρκετά βαριά χαρτιά στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Γύρισε ανοδική η αγορά από την αρχή του έτους και πέρασε και πάνω από τις 900 μονάδες. Βελτιωμένες κάπως οι συναλλαγές αλλά δεν ενθουσίασαν. Δυνατή κίνηση από μη τραπεζικά βαριά χαρτιά που είχαν μείνει πίσω. Καλή εικόνα από τράπεζες αν και περιορίστηκαν σημαντικά τα κέρδη στο τέλος. Μικρό το ενδιαφέρον για μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ανοδική κατά 1,75% η εβδομάδα και θετικό το ΧΑ από την αρχή του έτους.

TITAN: Αν ανατρέξει κάποιος σε παλαιότερες ανακοινώσεις θα δει πως το Μάιο του 2019 είχε λάβει παρόμοια απόφαση η Γενική Συνέλευση, ήτοι να μειώσει το μετοχικό κεφάλαιο κατά 200 εκατ. ευρώ και να εξουσιοδοτηθεί το διοικητικό συμβούλιο. Τώρα πάει για μία ανάλογη απόφαση και ουσιαστικά να ανανεώσει την εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. Η αγορά και από τα μηνύματα που λάβαμε αξιολόγησε θετικά την είδηση, αλλά ίσως κάποιοι επενδυτές να θεώρησαν πως θα τα μοιράσει τώρα αυτά τα λεφτά ήτοι τα 2,5 ευρώ ανά μετοχή που δεν είναι σωστό.

Λέει βέβαια και στο σχέδιο της γενικής συνέλευσης πως η διοίκηση θα αποφασίσει σε πόσες δόσεις θα δοθούν, αλλά ίσως κάποιοι το διάβασαν χωρίς να δώσουν τη δέουσα προσοχή. Όπως και να έχει η άνοδος είναι καλοδεχούμενη και θεωρούμε πως η μετοχή είναι υποτιμημένη και ήταν εδώ και καιρό στο περιθώριο, για λόγους που ίσως είχαν βάση, αλλά μάλλον πιέστηκε σημαντικά περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Και σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία, ξεκαθαρίστηκε πως θα δημιουργηθεί το αποθεματικό των 200 εκατ. ευρώ αλλά η διοίκηση θα αποφασίσει πόσα θα δίνονται κάθε χρόνο. Στα 13,84 ευρώ και στο +6,46% με όγκο 221 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,08 δισ. ευρώ

ΟΠΑΠ: Σε υψηλά 11 ετών η μετοχή έσπασε τα προηγούμενα υψηλά, λόγω και της υψηλής μερισματικής απόδοσης. Στα 14,19 ευρώ και στο +3,43%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πήγε μέχρι τις 660 μονάδες ο δείκτης αλλά έκλεισε στις 644,35 μονάδες και κοντά στο χαμηλό ημέρας που ωστόσο ήταν στο +1,39%. Μάζεψε η Eurobank που έκλεισε αμετάβλητη αλλά και οι άλλες τραπεζικές. Η Εθνική είχε την καλύτερη πορεία. Η Piraeus Sec. αύξησε την τιμή στόχο στα 4,15 ευρώ, ενώ δίνει τώρα τιμή στόχο για την Alpha Bank τα 1,58 ευρώ από 1,83 ευρώ και για τη Eurobank τα 1,50 ευρώ από 1,10 ευρώ.

JUMBO: Άλλη μία μετοχή που θεωρούμε αδικημένη και δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνηση εδώ και μήνες. Πέρασε πάλι πάνω από τα 14 ευρώ και ελπίζουμε αυτή τη φορά να τα κρατήσει. Δεν περιλαμβάνονται βέβαια τα μερίσματα που έχει δώσει. Στα 14,40 ευρώ και στο +4,12%.

ΟΤΕ: Ξανά πάνω από τα 18 ευρώ και με 1 δισ. ευρώ διαφορά από την Coca Cola.

AUTOHELLAS: Διαπραγματεύτηκε χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα που αντιστοιχούσε σε μικτή μερισματική απόδοση 4,7%.

PREMIA: Στα 1,45 ευρώ είναι η εσωτερική λογιστική αξία της μετοχής με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2021. Στα 1,43 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής.

INTRALOT (απάντηση): Έχει έκτακτα η κερδοφορία, επομένως το p/e δεν είναι αυτό που λέτε. Πάντως τα EBITDA έχουν μεγάλη βελτίωση και αναμένουμε την ενημέρωση της διοίκησης στην τηλεδιάσκεψη και τα σχέδια για τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Δεν είναι έκπληξη, απλά είναι επίσημο πλέον. Μετά την Καραμολέγκος και στη Νίκας πέτυχε η δημόσια πρόταση και μάλιστα με ποσοστό 99,93%, επομένως φεύγουν από το ΧΑ αφού θα ασκηθεί το δικαίωμα εξόδου. Περί τα 97 εκατ. ευρώ η αποτίμηση των δύο εταιρειών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 5,65 ευρώ επιβεβαίωσε ξανά τα 5 ευρώ. Το ζητούμενο είναι να πάμε πάνω από τα 6 ευρώ σε πρώτη φάση. Έρχονται και τα αποτελέσματα.

AS COMPANY: Στα 2,26 ευρώ και στο +3,67% με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης