Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πως η ατζέντα για τη Γενική Συνέλευση της Τιτάν οδήγησε τη μετοχή στο +6,5%

tags :
Πως η ατζέντα για τη Γενική Συνέλευση της Τιτάν οδήγησε τη μετοχή στο +6,5%
Η συνέλευση θα δώσει εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. προκειμένου να αποφασίζει κατά την κρίση του την ημερομηνία αποπληρωμής σε μία ή περισσότερες δόσεις.
Σχετικά Άρθρα

Θετικά μεταφράστηκε από τους επενδυτές η πρόθεση της διοίκησης να συγκαλέσει γενική συνέλευση για να λάβει απόφαση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου έως και κατά 200 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή οδήγησε τη μετοχή στο +6,46% στα 13,84 ευρώ, με υψηλό ημέρας +8,92% και με καλό όγκο συναλλαγών 221 χιλ. τεμαχίων.
Η αποτίμηση ενισχύθηκε στα 1,08 δισ. ευρώ.
Η εισηγμένη ανακοίνωσε νωρίτερα πως το διοικητικό συμβούλιο καλεί τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 9 Μαΐου.
Ανάμεσα στα θέματα είναι η μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 200 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή επιστροφής μετρητών στους μετόχους. 
Το ποσό αντιστοιχεί σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή. 
Η συνέλευση θα δώσει εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. προκειμένου να αποφασίζει κατά την κρίση του την ημερομηνία αποπληρωμής σε μία ή περισσότερες δόσεις.
Αυτό σημαίνει πως τα 200 εκατ. ευρώ είναι ένα συνολικό ποσό που δεν ξέρουμε πότε θα μοιραστεί και σε κάθε περίπτωση υπήρχε και μία παλαιότερη απόφαση ανάλογη από την εταιρεία. 
Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα χρήσης 2021 όπου αποφασίζεται η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους 0,50 ευρώ, το Δ.Σ. έχει ήδη μία έγκριση τέτοια από προηγούμενη γενική συνέλευση.
Η ανακοίνωση τότε ανέφερε: Μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας στις 13 Μαΐου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους €0,50 ανά μετοχή σε όλους τους Μετόχους της Εταιρίας. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι οι εγγεγραμμένοι ως μέτοχοι της Εταιρίας την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση, αυτή είναι και η λογική, ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν στους μετόχους τα παραπάνω κεφάλαια, αλλά δεν είναι γνωστό, πότε θα δοθούν ή πόσα θα δίνονται κάθε χρόνο. Αυτό είναι μία απόφαση που θα λάβει και θα λαμβάνει κάθε χρόνο η διοίκηση. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η Εταιρία επίσης διευκρινίζει ότι η μείωση κεφαλαίου ύψους €200 εκ., η οποία αναφέρεται στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της Πρόσκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 9 ης Μαΐου 2022, θα διανεμηθεί στους μετόχους μελλοντικά σε μία ή περισσότερες δόσεις, χωρίς χρονικούς περιορισμούς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης