Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες στις 900 μονάδες – Ακολουθεί τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες στις 900 μονάδες – Ακολουθεί τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δύσκολη παραμένει η πρόβλεψη για το τι θα κάνουν οι αγορές. Έτσι και σήμερα οι αναλυτές έβλεπαν ήπια άνοδο στην Ευρώπη και οι αγορές άνοιξαν με κέρδη σημαντικά υψηλότερα του 1%. Έτσι και η δική μας αγορά ακολουθεί και προσεγγίζει τις 900 μονάδες με χαμηλό τζίρο. Ουσιαστικά θα αποκτήσει και μία απόσταση ασφαλείας από τον εκθετικό των 200 ημερών.

ΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: Έχουμε την εντύπωση πως πρέπει να μειωθεί ξανά καθώς δεν είμαστε στις πρώτες μέρες του πολέμου και δεν χρειάζεται πλέον τέτοια καθυστέρηση στις δημοπρασίες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Φυσικά και αυτές τραβάνε πρώτες τα επενδυτικά βλέμματα και στηρίζουν την κίνηση της αγοράς. Με άνοδο άνω του 3% η Eurobank και από κοντά Εθνική και Alpha Bank. Λίγο μικρότερη η άνοδος της Πειραιώς στα πρώτα λεπτά. Κάπως χαμηλός ο τζίρος.

ΤΙΤΑΝ: Έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να λάβει νέα απόφαση αλλά και να ανανεώσει παλιά, προκειμένου να μπορεί να μειώσει το κεφάλαιο έως 200 εκατ. ευρώ για να κάνει επιστροφές κεφαλαίου. Δηλαδή έως 2,5 ευρώ ανά μετοχή. Έχει ξαναπάρει τέτοια απόφαση και βάσει αυτής θα δώσει επιστροφή φέτος. Με άνοδο 2,5% το ξεκίνημα της μετοχής.

LAMDA: Κάπως αισιόδοξο το μήνυμα από τη διοίκηση λόγω και της βελτιωμένης εικόνα στη χρήση 2021 αλλά και λόγω της ισχυρής ζήτησης στο Ελληνικό. Περιμένει έσοδα 200 εκατ. ευρώ από τις προπωλήσεις μέσα στην τρέχουσα χρήση, ενώ αναφορικά με τις πληθωριστικές πιέσεις η διοίκηση είπε πως οι μελλοντικές πωλήσεις είναι ακόμα ανοικτές για διαπραγματεύσεις εκτός από τον πύργο Riviera, ωστόσο το περιθώριο είναι βιώσιμο, αλλά θα αρχίσει και η κατασκευή προς το τέλος του 2022 και μπορεί μέχρι τότε να έχουν βελτιωθεί λίγο οι τιμές.

INTRALOT: Ισχυρό EBITDA 110,4 εκατ. ευρώ από 66,2 εκατ. ευρώ δημοσίευσε η εισηγμένη, ενώ ο καθαρός δανεισμός μετά και τις κινήσεις που έγιναν μειώθηκε στα 497,2 εκατ. ευρώ από 651,1 εκατ. ευρώ. Πολύ ισχυρές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και ανήλθαν στα 107,6 εκατ. ευρώ. Η τελική γραμμή είχε κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 26,6 εκατ. ευρώ από ζημία 102,9 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν έκτακτα βέβαια…

FRIGOGLASS (απάντηση): Δεκάδες φορές τα έχουμε γράψει και για τα ίδια και για τα δάνεια και για όλα όσα έχουν γίνει. Δεν προτείνει η στήλη τη μετοχή, αλλά την παρακολουθεί όπως και όλες τις εισηγμένες.

PREMIA: Σημαντική βελτίωση των μεγεθών και μεγάλωσε η εταιρεία μέσα στο 2021. Τα ίδια κεφάλαια στα 126,2 εκατ. ευρώ από 38,1 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 73,7 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA στα 3,7 εκατ. ευρώ από 469 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μαζί με την αναπροσαρμογή των ακινήτων στα 14,6 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ.

AS COMPANY: Στα 2,20 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα και ουσιαστικά πήρε πίσω όλη την απώλεια που έγραψε λόγω του πολέμου. Αναμένουμε αποτελέσματα και θα θέλαμε να δούμε ένα πιο δυνατό μέρισμα αφού έχει τη δυνατότητα βάσει ρευστότητας.

AUTOHELLAS: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύεται η μετοχή ύψους 0,46 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,7%. Υποχωρεί άνω του 3% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης