Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά παρά το χαμηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά παρά το χαμηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είναι τόσο ευμετάβλητο, μάλλον, το περιβάλλον που κάθε πρόβλεψη είναι αρκετά δύσκολη ακόμα και ολίγων ωρών. Σήμερα για παράδειγμα ανέμεναν πίεση οι αναλυτές λόγω ευρωπαϊκών παραγώγων, τα οποία όμως γύρισαν σε λίγα λεπτά και λίγο πριν ανοίξει η αγορά μας με αποτέλεσμα να κινηθούμε με άνοδο.

Μάλιστα είχαμε και καλή άνοδο χωρίς όμως τζίρο και αξιόλογη συμμετοχή επενδυτών. Τελευταία βλέπουμε μία διάθεση στάσης αναμονής από πολλούς επενδυτές με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί αισθητά οι συναλλαγές. Λόγω και του χαμηλού τζίρου δεν ξεχωρίζουν και πολλές μετοχές καθημερινά. Υπάρχει όμως καλή διάθεση από όσους συμμετέχουν και αποτυπώνεται και αυτό.

Στις 890,85 μονάδες και στο +0,75% τελικά το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, με βοήθειες από Eurobank, ΟΤΕ, Coca Cola, Motor Oil και λιγότερες από ΟΠΑΠ και Τιτάν. Υποχώρησε η Quest, η Aegean και η Jumbo.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Καθημερινές σχεδόν οι υποβαθμίσεις. Σήμερα ήταν η σειρά της Τράπεζας της Ελλάδος να μειώσει την εκτίμηση για την ανάπτυξη. Όσο διαρκεί ο πόλεμος και υπάρχουν και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και το υψηλό κόστος ενέργειας, τόσο θα αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερα θέματα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Θεωρούμε την κίνηση τεχνική κατά το βασικό μας σενάριο. Έτσι την έχουμε προσεγγίσει τους τελευταίους μήνες και δείχνει πως παραμένει εντός των γραμμών. Από την άλλη ακούγονται αρκετά. Υπάρχει το θέμα με την κόντρα των βασικών μετόχων και ακούγονται διάφορα που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Είναι το θέμα της Αττικής Οδού που μαθαίνουμε πως θα κατέβει με Άβαξ και μία ιταλική μεγάλη εταιρεία και είναι και το θέμα των αποτελεσμάτων που μάλλον θα βγουν την άλλη εβδομάδα. Επίσης ακούγεται και κάτι για την ενέργεια, μεταξύ των άλλων. Στα 1,3760 ευρώ και στο +7% με υψηλό όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια.

QUEST: Πιέστηκε κάπως η μετοχή σήμερα, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Έχει κάνει όμως μεγάλη κίνηση ειδικά αν δούμε την πορεία από πέρυσι και δεν μας ανησυχεί. Η Eurobank Equities αναφέρει πως τα EBITDA ήταν ανώτερα από την εκτίμησή της κατά περίπου 5% και τώρα η εκτίμηση για τα EBITDA του 2022 σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα του 2021 είναι μόλις 1% υψηλότερη. Μάλλον υπάρχει ανοδικό περιθώριο στην εκτίμηση της χρηματιστηριακής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αρκετές δηλώσεις για το μέλλον των καταστημάτων είχαμε τις τελευταίες μέρες και φαίνεται πως θα αλλάξει όλη η εικόνα τα επόμενα χρόνια λόγω και της τεχνολογίας. Ήδη αρκετός είναι ο κόσμος που δεν πατάει σε καταστήματα και όπως λένε τραπεζίτες στο μέλλον θα πηγαίνουν μόνο για σημαντικές αποφάσεις. Με άνοδο μόνο η Eurobank σήμερα. Αμετάβλητη η Alpha Bank και με μικρές απώλειες Εθνική και Πειραιώς. Ανοδικός ο δείκτης.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα, ενώ πριν λίγες συνεδριάσεις προσέγγιζε και πάλι τα 5 ευρώ. Στα 5,47 ευρώ και στο +5,19%.

AUTOHELLAS: Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,46 ευρώ ανά μετοχή.

PREMIA PROPERTIES: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα και πλέον έχει λάβει και την απόφαση από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να γίνει ΑΕΕΑΠ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Δυνατές εντολές προς το τέλος και πήγε και σε δημοπρασία η μετοχή. Τελικά έκλεισε στα 2,89 ευρώ και στο +8,24% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Στα 0,1010 ευρώ και στο -3,81% με όγκο 297 χιλ. τεμάχια. Σίγουρα ο πόλεμος την επηρεάζει σημαντικά περισσότερο από άλλες εισηγμένες και προφανώς μέρος των πιέσεων να πρέπει να αποδοθούν σε αυτήν την εξέλιξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης