Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με λίγους πρωταγωνιστές, μικρή άνοδο και περιορισμένο τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με λίγους πρωταγωνιστές, μικρή άνοδο και περιορισμένο τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετά υποτονική η συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο και περιορισμένο αριθμό μετοχών να τραβάει τα επενδυτικά βλέμματα. Μέσα σε αυτές τις λίγες που ξεχώρισαν σήμερα, η Μυτιληναίος και η Quest. Στο κλείσιμο η Jumbο βρέθηκε σε υψηλό ημέρας και κοντά στα 14 ευρώ. Καλή εικόνα και από Εθνική. Στο αντίποδα Coca Cola και Τιτάν πιέζονταν από νωρίς. Εβροφάρμα και Inralot ξεχώρισαν από τα μικρά.

Το ΧΑ παρέμεινε πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών, ενώ βρίσκεται κοντά και στις 900 μονάδες. Ικανοποιητικό το επίπεδο και νομίζουμε πως ενσωματώνει και την ανησυχία για την πορεία των εισηγμένων στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις πάντως από τους επενδυτές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ο πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης. Προσεγγίζει και πάλι την τριπλή κορυφή την οποία δεν την έχει σπάσει αν και ενδοσυνεδριακά έχει κάνει νέο ιστορικό ψηλό σύμφωνα με το γράφημα. Στα 15,62 ευρώ και στο +3,17% με υψηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μία εξήγηση για την υποαπόδοση της Alpha Bank έχει να κάνει και με αυτό που αναφέρει στην έκθεσή της η Eurobank Equities, ότι δηλαδή η πρόοδος στον στρατηγικό σχεδιασμό έχει ενσωματωθεί στην αποτίμηση, την οποία θεωρεί λιγότερο ελκυστική σε σύγκριση με των ομοειδών. Η Εθνική και πάλι με πολύ καλή συμπεριφορά και ακολούθησε η Alpha Bank. Οριακή η άνοδος για Πειραιώς και οριακή η πτώση για Eurobank.

ΔΕΗ: Στα 7,80 ευρώ με καλή άνοδο. Αύριο τα αποτελέσματα χρήσης και η τηλεδιάσκεψη. Περιμένουμε σχόλιο για το πρώτο τρίμηνο και στόχους διοίκησης.

JUMBO: Στα 13,90 ευρώ και στο +1,83% που είναι και υψηλό ημέρας. Για να δούμε αν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή τη φορά τα 14 ευρώ.

TRASTOR: Χωρίς τα κέρδη από την αποτίμηση των ακινήτων τα κέρδη ανήλθαν στα 6,1 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ. Η εσωτερική αξία της μετοχής είναι στα 1,201 ευρώ όσο περίπου και στο ταμπλό. Μέρισμα 0,02 ευρώ θα δώσει η εταιρεία.

PROFILE: Με καλή άνοδο 3,36% και στα 6,77 ευρώ. Η αποτίμηση στα 81,3 εκατ. ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έκανε δημοπρασία κάποια στιγμή στη συνεδρίαση και άλλαξαν χέρια 184 τεμάχια στα 2,40 ευρώ και αμέσως μπήκε εντολή πώλησης στα 2,48 ευρώ με ίδιο αριθμό τεμαχίων. Δηλαδή τα πήρε με σκοπό να τα πουλήσει αμέσως με κέρδος 8 σεντς χωρίς τις προμήθειες. Τρομερός επενδυτικός ορίζοντας. Δεν είναι η μόνη μετοχή που βλέπουμε κάτι τέτοιο.

INTRALOT: Ρίξτε μία ματιά σε σχετικό θέμα στη στήλη και στο γράφημα που έχουμε βάλει. Νομίζουμε πως το γράφημα τα λέει όλα. Υπάρχουν βέβαια και οι προσδοκίες για Nasdaq, αλλά η στήριξη είναι σημαντική και πήγε να τη χάσει πριν λίγες συνεδριάσεις, αλλά την κέρδισε ξανά. Στα 0,59 ευρώ και στο +11,32%.

EPSILON NET: Άνοιξε στο -4% και έκανε και όγκο. Τελικά όμως έκλεισε με άνοδο 0,29%. Συμπλήρωσε έτσι 9 συνεχόμενες ανοδικές και πλέον απέχει μόλις 2 σεντς από τα 7 ευρώ!

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Ξεχώρισε σήμερα και λόγω όγκου και λόγω ποσοστού ημερήσιας ανόδου. Παράγοντες της αγοράς συνέδεσαν την άνοδο της μετοχής με το τίμημα της πώλησης της ΑΓΝΟ, σημειώνοντας πως δεν μπορεί η ΑΓΝΟ που είναι κλειστεί να πουλήθηκε 7,5 εκατ. ευρώ και η Εβροφάρμα που λειτουργεί να κάνει μόνο 11 εκατ. ευρώ.

Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση αφού δεν έχουμε λεπτομέρειες για την ΑΓΝΟ παρά μόνο ότι πουλήθηκε έκταση, κτίρια και εξοπλισμός. Από την άλλη έχουμε για την Εβροφάρμα τα στοιχεία εννεαμήνου με τζίρο 27,8 εκατ. ευρώ (+13,18%), EBITDA 1,75 εκατ. ευρώ (-19,1%) και κέρδη προ φόρων 310 χιλ. ευρώ (-62,24%). Ίδια κεφάλαια 13,1 εκατ. ευρώ και καθαρός δανεισμός 20,4 εκατ. ευρώ.

Με τη σημερινή άνοδο είναι στην καθαρή θέση. Θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε καλό περιθώριο ανόδου αν είχαμε δυο-τρεις προϋποθέσεις. Για τα δικά μας δεδομένα. Με βάση άλλες αποτιμήσεις, ίσως το περιθώριο να είναι μεγαλύτερο. Στα 0,95 ευρώ και στο +14,46%.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Την είχαν πάει μέχρι και κοντά στα 0,40 ευρώ τον περασμένο Αύγουστο και μάζευαν κομμάτια με μανία τότε. Θα έκανε το ένα και το άλλο και αυτή. Επιστρέφει τώρα εκεί που ξεκίνησε και φυσικά δημοσίευσε αποτελέσματα που δεν ήταν ικανοποιητικά για το πρώτο εξάμηνο. Στα 0,20 ευρώ και στο -17,36%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης