Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με το βλέμμα σε Ουκρανία και αποτελέσματα

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με το βλέμμα σε Ουκρανία και αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, διορθώνοντας μετά το πρόσφατο ράλι. Δεν αποκλείονται και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη δική μας αγορά, λένε οι αναλυτές, αλλά τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται μπορούν να συγκρατήσουν τη διόρθωση. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις επομένως μπορούν να συντηρήσουν το καλό κλίμα.

Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αύξησε τη διάθεση για ρίσκο και οι μετοχές ανέκαμψαν. Σήμερα περιμένουν κάτι περισσότερο οι επενδυτές. Για τη στήλη η δήλωση του Ευ.Βασιλάκη για την πορεία του τουρισμού μας κάνει πιο αισιόδοξους. Θέλουμε όμως να μειωθούν και οι τιμές προκειμένου να αφήσει κέρδος ο τουρισμός και να μη δούμε αύξηση τζίρου αλλά μείωση κερδών συνολικά.

Οι δύο τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις έχουν μειώσει τις απώλειες του Γενικού Δείκτη από την αρχή του έτους μόλις στο 0,38%, αφήνοντας έτσι ένα παράθυρο για να κλείσει ανοδικά το πρώτο τρίμηνο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες και ο Γ.Δ. πήγε στον εκθετικό των 200 ημερών. Κατοχυρώνονται κέρδη, αλλά είναι νωρίς ακόμα και το βλέμμα είναι στραμμένο στην Ουκρανία.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ: Δύσκολη μέρα η χθεσινή. Από τη μία είχαμε ράλι στο Χ.Α και από την άλλη είχαν προγραμματιστεί 5 ενημερώσεις, εκ των οποίων η μία δεν ήταν για δημοσιογράφους. Καταφέραμε να παρακολουθήσουμε και τις 4. Συνοψίζοντας θα πούμε πως η Aegean μας έκανε πιο αισιόδοξους, καθώς βλέπει πως οι κρατήσεις είναι σε υψηλά επίπεδα, άρα ο τουρισμός δεν θα επηρεαστεί. Ο Μάρτιος είπε είναι πολύ δυνατός σε κρατήσεις και σημαντικά πάνω από τους περσινούς μήνες.

Η Epsilon Net είπε πως το 2022 με βάση τα σημερινά δεδομένα περιμένει πωλήσεις πάνω από 75 εκατ. ευρώ και περιθώριο EBITDA πάνω από 30%. Η ΕΧΑΕ, όπως και οι προηγούμενες τηλεδιασκέψεις, δυστυχώς δε μας έκανε σοφότερους. Ίσως αυτό να φταίει και η πορεία της μετοχής να είναι τέτοια. Δηλαδή δεν έχει κάτι να περιμένει ο επενδυτής, έτσι όπως τα παρουσιάζει η διοίκηση. Τέλος η BriQ ανέφερε πως πηγαίνει προσεκτικά και πως θα συνεχίσει να επενδύει για να πιάσει τα 150 εκατ. ευρώ σε αξία χαρτοφυλακίου.

ΙΟΝ: Ευτυχώς που δεν είναι εισηγμένη, αλλιώς εδώ θα είχαμε μία καραμπινάτη περίπτωση παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού. Με αφορμή δημοσιεύματα, είχε βγει η εταιρεία τον περασμένο Φλεβάρη και τόσισε πως «δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση περί εισόδου του Σπ.Θεοδωρόπουλου». Ένα μήνα μετά ανακοινώθηκε πως ο κ.Θεοδωρόπουλος απέκτησε το 45%. Δηλαδή τι να πούμε; Γίνονται αυτά σε λίγες μέρες; Τα ξέρει ο δημοσιογράφος πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες 1,70% στο ξεκίνημα ο δείκτης. Υποχωρεί η Eurobank 2% και με παρόμοιες απώλειες και οι άλλες συστημικές.

COCA COLA: Υποχωρεί άνω του 2% και λόγω βαρύτητας πιέζει την αγορά. Χθες αντέδρασε σημαντικά και με μεγάλο όγκο. Σήμερα έχει κάνει στα πρώτα 3 λεπτά πάνω από 3 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πάνω από τα 16 ευρώ και σε νέα ιστορικά υψηλά το άνοιγμα της μετοχής και με υψηλό όγκο πάνω από 24 χιλ. τεμάχια. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη είναι η μόνη που ξεχωρίζει στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Δημοσίευσε αποτελέσματα και εδώ έχουμε εξάμηνο και όχι χρήση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 11,9 εκατ. ευρώ από 10,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 733 χιλ. ευρώ από 583 χιλ. ευρώ. Χαμηλός ο καθαρός δανεισμός στα 1,5 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 14 εκατ. ευρώ, άρα αν συνεχίσει έτσι θα έχουμε πολύ χαμηλό p/e. Ωστόσο, η διοίκηση δεν είναι και τόσο αισιόδοξη και αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη μπορεί να μειωθούν στο σύνολο της χρήσης έναντι της προηγούμενης λόγω της ενέργειας και των μεταφορικών αλλά και λόγω των τιμών των εμπορευμάτων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης