Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα εβδομάδος αν και με χαμηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα εβδομάδος αν και με χαμηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μη αναμενόμενη, αλλά καλοδεχούμενη, η σημερινή άνοδος. Δεν την περίμεναν οι αναλυτές, αλλά οι προσδοκίες λόγω των διαπραγματεύσεων οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα, χωρίς ωστόσο, να φαίνεται πως υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα στην Ουκρανία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε μία κατάπαυση, έστω και για να ανασυνταχθούν και να πάρουν ανάσες οι δύο πλευρές. Το θέμα όμως είναι να βρεθεί λύση και να λήξει ο πόλεμος.

Πολλά τα πακέτα και να σημειώσουμε πως οδεύουμε σε κλείσιμο τριμήνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ξεπέρασε τα 87 εκατ. ευρώ ο τζίρος αλλά τα πακέτα ήταν πάνω από 22 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως ο καθαρός τζίρος ήταν χαμηλός. Η αγορά έκλεισε με άνοδο 2,24% την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως ο DAX μείωναν τα κέρδη τους. Καλή εικόνα από τράπεζες, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Viohalco μεταξύ άλλων. Πολλές περισσότερες οι ανοδικές από τις πτωτικές, αλλά χωρίς… θεαματικές κινήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 3,68% ο τραπεζικός δείκτης και πρώτη σε άνοδο την Εθνική Τράπεζα. Στα 3,34 ευρώ έκλεισε η μετοχή. Δυνατή κίνηση και από Eurobank, ενώ η Alpha Bank αν και από νωρίς πήγε προς τα 1,10 ευρώ έκλεισε τελικά λίγο χαμηλότερα. Με άνοδο και η Πειραιώς.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με σημαντική άνοδο και καλό όγκο η μετοχή. Στα 15,58 ευρώ και στο +3,73%.

ΟΠΑΠ: Μετοχή για μακροπρόθεσμους και όσους κυνηγάνε τις μερισματικές αποδόσεις. Σωστή θεωρούμε την εκτίμηση της Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ για την τιμή στόχο, ακόμα και με το απαισιόδοξο σενάριο. Δεν την αγοράζουμε για να πάρουμε αύριο +5% και να φύγουμε. Την αγοράζουμε για το φετινό μέρισμα και την επιστροφή, αλλά και αυτό που θα δώσει του χρόνου. Επιλογή διαρκείας…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αρκετά δραστήρια σήμερα η μετοχή και υπάρχουν διάφορα που κυκλοφορούν στην αγορά, στα οποία δε χρειάζεται να μείνουμε γιατί έχουν ξανακουστεί. Το θέμα είναι πως μπορεί αυτός ο όμιλος να δημιουργήσει κέρδη και πως συνολικά ο κατασκευαστικός κλάδος σε αυτό το περιβάλλον να δημιουργήσει κέρδη. Στα 1,22 ευρώ και στο +3,65% με όγκο 403 χιλ. τεμάχια.

LAMDA (απάντηση): Θεωρούμε τα τρέχοντα επίπεδα ως μεγάλη στήριξη, αλλά από την άλλη προβληματιζόμαστε, πως μπορούν να προχωρήσουν τόσα έργα με τέτοιες τιμές και αν αυτό θα επηρεάσει τη μελλοντική κερδοφορία, ή θα δημιουργήσει ανάγκες για περισσότερα κεφάλαια. Οι τιμές στις πρώτες ύλες μας προβληματίζουν σε πολλούς κλάδους. Με μικρή άνοδο έκλεισε η μετοχή.

ΕΛΠΕ: Στα 7,18 ευρώ και στο +2,13%. Το μέρισμα αλλά και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου κρατάνε αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Αν ξεχώρισε μία μετοχή από την περιφέρεια, είναι η συγκεκριμένη. Με δυνατό όγκο σημείωσε μεγάλη άνοδο και βρέθηκε σε νέα υψηλά. Στα 0,67 ευρώ και στο +10,56% με όγκο 151 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 14,2 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Δυνατή κίνηση και κλείσιμο ξανά στα 2,30 ευρώ (+7,48%).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Συνεχίζεται το σήριαλ. Τέλος Απριλίου και βλέπουμε για το Πόρτο Καρράς. Στο τέλος βέβαια από τις υπεραξίες στα πλοία δε θα μας νοιάζουν τα μερικά εκατομμύρια, αλλά τι θα κάνει με τις συμμετοχές στα πλοία και αν θα αποφασίσει να κατοχυρώσει μέρος από τα μεγάλα κέρδη που έχει. Με οριακές απώλειες το κλείσιμο και έσπασε το ανοδικό σερί των 5 συνεδριάσεων.

ΕΧΑΕ: Σε λίγο τα αποτελέσματα και περιμένουμε να ακούσουμε το φετινό μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου. Αύριο η τηλεδιάσκεψη και περιμένουμε και από εκεί κάποιο στίγμα από το νέο επικεφαλής. Για να δούμε.

BYTE: Δυνατά τα κέρδη του 2021 ύψους 3,11 εκατ. ευρώ και δίνουν p/e περίπου 16 φορές. Από τα χαμηλότερα νομίζουμε του ευρύτερου κλάδου της πληροφορικής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης