Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πενιχρό το ενδιαφέρον – Με χαμηλό τζίρο κατέγραψε μικρές απώλειες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πενιχρό το ενδιαφέρον – Με χαμηλό τζίρο κατέγραψε μικρές απώλειες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ακούμπησε τις 870 μονάδες αλλά δεν μπόρεσε να τις κρατήσει και τελικά έκλεισε χαμηλότερα και οριακά κάτω από τις 860 μονάδες, αφού εκεί κοντά στις 16:00 γύρισε απότομα. Ο τζίρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούμε να πούμε πως υπήρχαν και πολλές μετοχές που τράβηξαν τα επενδυτικά βλέμματα. Μάλλον είχαμε συσσώρευση και στάση αναμονής από τους επενδυτές.

Οι τράπεζες αν και ο δείκτης έκλεισε με απώλειες είχαν μικτές τάσεις. Η Motor Oil ξεχώρισε από τα βαριά χαρτιά και η Βιοχάλκο, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Σαράντης και η Eurobank, η οποία έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας. Στα αποτελέσματα των ΟΠΑΠ και Fourlis στρέφεται αύριο το βλέμμα, ενώ μεθαύριο ανακοινώνει η Aegean.

QUEST: Σήμερα μπήκαν τα νέα κομμάτια από το split. Στο τέλος της συνεδρίασης και πριν τις δημοπρασίες γύρισε σε θετικό έδαφος και το κράτησε και μετά τις τελικές δημοπρασίες. Στα 6,18 ευρώ και στο +0,65% με όγκο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 662 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική έκλεισε με άνοδο σχεδόν 2% και στα 3,11 ευρώ, ενώ η Eurobank έκλεισε με απώλειες 2,82%, στο χαμηλό ημέρας και στα 1,0150 ευρώ. Με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν και οι άλλες δύο συστημικές. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,22% και στις 611 μονάδες.

ΟΠΑΠ: Στα 12,40 ευρώ και με μικρές απώλειες το κλείσιμο. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2021 και οι αναλυτές περιμένουν πως το συνολικό μέρισμα θα ξεπεράσει το 1 ευρώ, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί η διοίκηση. Η μερισματική απόδοση επομένως θα είναι εξαιρετική.

ΟΛΠ: Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή στα 16,80 ευρώ χωρίς να κάνει προσπάθεια σήμερα να πιάσει τα 17 ευρώ.

MOTOR OIL: Στα 13,48 ευρώ και στο +2,98% με όγκο 136 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Αύριο τα αποτελέσματα χρήσης. Αναμένουμε μέρισμα από τη συγκεκριμένη και καλή κερδοφορία αφού όπως είχαμε γράψει η χρονιά έκλεισε δυνατά. Τι γίνεται με τις ελλείψεις επίσης αναμένεται να μας απασχολήσει. Στα 3,73 ευρώ και στο +1,22% με όγκο 125 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Τρίτη μέρα απωλειών. Στα 3,40 ευρώ και στο -4,23% με όγκο 252 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Δεν ενθουσιάζει αλλά δεν το έκανε ακόμα και στις καλές εποχές. Στα 2,25 ευρώ και στο +1,12%, δείχνει μία διάθεση να κρατηθεί πάνω από τα 2,20 ευρώ και ελπίζουμε να συνεχίσει. Η αποτίμηση στα 522 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Αν κοιτάξει κάποιος το γράφημα της μετοχής τους τελευταίους μήνες θα δει μία συσσώρευση, λες και δεν έχει γίνει κάτι στον κόσμο. Καμία διατάραξη από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συνεχίζει να συσσωρεύει μεταξύ 0,45-0,50 ευρώ.

CENTRIC: Νέα ανοδική κίνηση σήμερα και στα 0,2940 ευρώ με άνοδο 3,89%. Ο όγκος κοντά στις 70 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση οριακά κάτω από 30 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η απώλειες του Οδυσσέα Κυριακόπουλου είναι μεγάλη. Ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της εισηγμένης. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο και διαπραγματεύτηκε σήμερα μόνο σε θετικό έδαφος. Στα 2,27 ευρώ και στο +3,18% με όγκο 64 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με ελάχιστο όγκο σήμερα στο -3,68% και στα 15,70 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης