Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες, παραμένει η μεταβλητότητα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες, παραμένει η μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μία πάνω μία κάτω. Σήμερα σειρά είχε η πτωτική κίνηση. Φαίνεται πως ο υπερβολικός ενθουσιασμός που υπήρχε χθες για λήξη του πολέμου δεν επιβεβαιώνεται και σήμερα είχαμε ρευστοποιήσεις. Σε υψηλά επίπεδα ο τζίρος και σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Θέλει προσοχή όπως έχουμε ξαναγράψει αυτή η μεταβλητότητα γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες στα χαρτοφυλάκια, ειδικά σε εκείνα που κυνηγάνε την τάση και δεν έχουν… άποψη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -3,41% ο δείκτης, στο -5,73% η Alpha Bank και στο -4,76% η Εθνική Τράπεζα. Τις μικρότερες απώλειες είχε η Eurobank που έχασε μόλις 0,84%.

ΟΤΕ: Στο υψηλό ημέρας βρέθηκε λόγω των τελικών δημοπρασιών και στα 17,2350 ευρώ και με άνοδο 3,83%. Λόγω και πακέτων ο όγκος ήταν μεγάλος και ξεπέρασε τα 1,2 εκατ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και τα 16,98 ευρώ και ήταν έτοιμη να γυρίσει στα προ εισβολής επίπεδα ή να έχει μικρή απόσταση. Έκλεισε όμως στα 16,72 ευρώ και στο +0,48%. Δεν αλλάζει κάτι. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα φαίνεται πως βοήθησαν να κλείσει με άνοδο και φυσικά το γεγονός ότι έχει υποχωρήσει υπερβολικά τους προηγούμενους μήνες. Αυτό είναι θετικό για τη στήλη, γιατί φαίνεται πως οι επενδυτές παρά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν, εντοπίζουν το φθηνό. Μακάρι να έχει και συνέχεια.

ΤΙΤΑΝ: Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα αλλά και η απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών και επιστροφής κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Η πτώση της τιμής είναι υπερβολική κατά την άποψή μας και έχει ενσωματώσει πολλά αρνητικά σενάρια. Η διοίκηση φάνηκε πως παραμένει αισιόδοξη μακροπρόθεσμα και παρά τις αυξήσεις στις τιμές, τα αυξημένα κόστη, φαίνεται πως υπάρχει σταθερότητα στην αγορά και αποδοχή των αυξήσεων που έχουν γίνει από τον όμιλο.

CENERGY: Δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα και ίσως η διορθωτική κίνηση σήμερα να ήταν απαραίτητη. Βέβαια δραστηριοποιείται σε κλάδους πολύ hot και το ανεκτέλεστο μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω. Στο -7,36% και στα 3,65 ευρώ με όγκο 551 χιλ. τεμάχια.
Η διοίκηση είχε πριν λίγο στην τηλεδιάσκεψη πως το 2021 έκλεισε με τρία βασικά νούμερα: Για πρώτη φορά ξεπέρασε σε τζίρο το 1 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά επίσης ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ σε ανεκτέλεστο και περιλαμβάνει μόνο τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους και όχι συμφωνίες που έχουν γίνει μετά ή παραγγελίες. Επίσης πέτυχε ισχυρές ταμειακές ροές (68 εκατ. ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές). Σημειώνεται πως το ανεκτέλεστο τον Ιούλιο του 2020 ήταν στα 600 εκατ. ευρώ και τον Δεκέμβριο του 2020 στα 500 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζεται και εδώ η μεταβλητότητα και βέβαια επηρεάζεται και από την τιμή του πετρελαίου. Στα 5,05 ευρώ και στο -4,72% με όγκο 36 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα 1,5260 ευρώ και στο -3,42% με χαμηλό όγκο.

FOURLIS: Στα 3,82 ευρώ και το -3,05%. Ξανά σε σημείο που βγάζει αντίδραση. Έδωσε βέβαια και χαμηλότερες τιμές πριν λίγες μέρες αλλά αντέδρασε άμεσα. Βέβαια και η συγκεκριμένη μετοχή αν δεν λυθούν τα γεωπολιτικά δεν μπορεί να κινηθεί μόνη της.

AUTOHELLAS: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά.

UNIBIOS: Καλό κλείσιμο για τη μετοχή στο υψηλό ημέρας και στα 0,6040 ευρώ (+4,14%).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης