Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παραμένει υψηλή η μεταβλητότητα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παραμένει υψηλή η μεταβλητότητα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στις επιπτώσεις στην Ουκρανία εστιάζουν στις τηλεδιασκέψεις μέχρι στιγμής οι αναλυτές και ορθά, γιατί το ίδιο έχει κάνει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και περιμένουμε και εμείς καλή ενημέρωση από τις εισηγμένες στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις. Φαίνεται όμως πως αφού κανείς δεν ξέρει το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα. Το θέμα από την άλλη είναι να λήξει ο πόλεμος και να πέσουν και οι τιμές. Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αν λήξει ο πόλεμος; Όχι άμεσα λένε στελέχη της αγοράς και είναι λογικό.

Η διατήρηση των ανησυχιών, η απειλή του υψηλού πληθωρισμού και η συνέχιση του πολέμου συντηρεί την υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές. Σήμερα το ΧΑ άνοιξε με σημαντικές απώλειες, τις οποίες στη συνέχεια και σταδιακά κατάφερε να μηδενίσει και να περάσει και σε θετικό έδαφος, αλλά μετά υποχώρησε και πάλι κάτω από τις 830 μονάδες. Ο τζίρος σημαντικά πιο χαμηλός έναντι των προηγούμενων ημερών, αλλά κοντά στον χθεσινό. Τελικά έκλεισε με απώλειες 0,59% και στις 825,16 μονάδες με τζίρο 66,5 εκατ. ευρώ με τον καθαρό να είναι στα 60,3 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΤΕ πιέστηκε σημαντικά και είχε τις μεγαλύτερες απώλειες και έτσι είναι και πάλι στη δεύτερη θέση του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων έχοντας απόσταση 200 εκατ. ευρώ από την πρώτη που είναι η Coca Cola. Η Jumbo προσεγγίζει και πάλι τα 13 ευρώ με τη νέα της υποχώρηση, ενώ οριακά κάτω από τα 12 ευρώ έκλεισε ο ΟΠΑΠ. Ο όμιλος Βιοχάλκο ξεχώρισε σήμερα με την έντονα ανοδική του κίνηση, ο ΟΛΠ λόγω αποτελεσμάτων και η Τέρνα Ενεργειακή. Οι τράπεζες είχαν μικτή εικόνα και ο δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δημοσιεύει σε λίγο αποτελέσματα και οι αναλυτές που την παρακολουθούν περιμένουν πολύ ισχυρά αποτελέσματα σε προσαρμοσμένο επίπεδο δηλαδή χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων. Η μετοχή έβγαλε μία πολύ δυνατή αντίδραση σήμερα και ενισχύθηκε κατά 5,76%. Οριακά χαμηλότερα από τα 1,80 ευρώ το κλείσιμο με την αποτίμηση να είναι στα 674 εκατ. ευρώ.

VIOHALCO: Ισχυρή και εδώ η ανοδική κίνηση με τη μετοχή να κλείνει στα 4,1650 ευρώ με άνοδο 6,11%. Και η Cenergy είχε καλή άνοδο.

ΟΛΠ: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα κάλυψαν τις ανησυχίες που δημιούργησε η απόφαση του ΣτΕ και υπάρχει και μία αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση. Επιπλέον, η μετοχή έχει υποχωρήσει τόσο τους τελευταίους μήνες που μάλλον έχει ενσωματώσει στη νέα αποτίμηση και χειρότερα σενάρια. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που σήμερα ενισχύθηκε 2,68% και έκλεισε στα 16,10 ευρώ. Η διοίκηση είπε στην τηλεδιάσκεψη πως θέλει φέτος να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

ΤΙΤΑΝ: Στις 17 Μαρτίου δημοσιεύει αποτελέσματα. Σύμφωνα με την Optima Bank τα έσοδα αναμένονται στα 1,72 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2021 αυξημένα κατά 7%, τα EBITDA στα 285 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 4% λόγω του υψηλούς ενεργειακού κόστους και τα καθαρά κέρδη στα 83 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 27%. Περιμένει μέρισμα 0,40 ευρώ μετά και τις εκτιμήσεις της διοίκησης και περιμένει κάποιες εκτιμήσεις για τη ζήτηση, και τα κόστη στην τηλεδιάσκεψη. Στα 11,92 ευρώ και στο -1,32%.

ΓΕΒΚΑ: Και νέα ανοδική κίνηση σήμερα λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε για το 2021. Στα 1,22 ευρώ και στο +6,09% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια. Στα 29,3 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν έπεσε κάτω από τα 5 ευρώ σήμερα και έκλεισε και κοντά στα υψηλά ημέρας και στα 5,19 ευρώ με άνοδο 1,57%.

ΕΥΑΘ: Απώλειες 3,03% και κλείσιμο στα 4,16 ευρώ με όγκο 70 χιλ. τεμάχια. Έγραψε και χαμηλό στα 4,1 ευρώ. Τι να πούμε…

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Προς λύση και εκκαθάριση οδεύει η εταιρεία με βάση σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε. Αυτό βέβαια, ήταν γνωστό, αλλά τώρα έλαβε την απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης