Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο ΧΑ – Άνοιξε με ενθουσιασμό, έκλεισε με προβληματισμό

Λίγο μετά το κλείσιμο ΧΑ – Άνοιξε με ενθουσιασμό, έκλεισε με προβληματισμό
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μπορεί να μην έχουν φέρει ακόμα λήξη του πολέμου αλλά έχουν δημιουργήσει μία αισιοδοξία στις αγορές. Κυρίως αυτή η αισιοδοξία αποτυπώθηκε στις ευρωπαϊκές μετοχές με τον DAX και τον CAC να έχουν ισχυρή άνοδο. Αποτυπώθηκαν επίσης και στα εμπορεύματα. Στο πετρέλαιο είδαμε μεγάλη υποχώρηση των τιμών αλλά θέλουμε συνέχεια και να το δούμε και στην αντλία.

Στις ελληνικές μετοχές φαίνεται πως το ξεκίνημα είχαμε ένα ενθουσιασμό, αλλά σταδιακά η αγορά άρχισε να διολισθαίνει και τελικά κλείσαμε και στο χαμηλό ημέρας και στις 830,02 μονάδες με άνοδο μόλις 0,25%. Σημειώνεται πως σήμερα είχαμε υψηλό στις 849,79 μονάδες και στο +2,64%. Ο τζίρος σημαντικά χαμηλότερος των προηγούμενων συνεδριάσεων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Η άνοδος της Coca Cola και η πτώση του ΟΤΕ, έφερε την πρώτη ξανά με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση αλλά με διαφορά μόλις 4 εκατ. ευρώ έναντι του ΟΤΕ. Η μάχη συνεχίζεται. Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο του ΟΤΕ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με υψηλό ημέρας στο +6,50% και κλείσιμο στο +1,50% μάλλον δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι. Η Εθνική είχε την καλύτερη συμπεριφορά και τη μεγαλύτερη άνοδο. Οι άλλες τρεις συστημικές είχαν τελικά ήπια άνοδο και έκλεισαν μακριά από τα υψηλά ημέρας. Αναμένονται τα αποτελέσματα της Alpha Bank με την πρώτη εικόνα αν δείχνει ζημιά 2,9 δις. ευρώ λόγω εξυγίανσης του ισολογισμού αλλά σε προσαρμοσμένο επίπεδο κέρδη 330 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 14 ευρώ. Έγραψε υψηλό στα 13,90 ευρώ αλλά έκλεισε στα 13,43 ευρώ και με απώλειες 2,61%.

ΟΛΠ: Για να δούμε τι νούμερα θα μας δημοσιεύσει, γιατί αυτή η αποτίμηση, ειδικά μάλιστα αν την συγκρίνουμε με του ΟΛΘ και δούμε και τα εννεάμηνα, μάλλον δεν δικαιολογείται. Ανοδικά σήμερα κατά 1,82% αλλά η αποτίμηση στα 392 εκατ. ευρώ, όταν του ΟΛΘ είναι 249 εκατ. ευρώ και ο τζίρος στο εννεάμηνο ήταν διπλάσιος του ΟΛΠ έναντι του ΟΛΘ.

ΕΥΔΑΠ: Στο -2,20% και στα 6,68 ευρώ. Σκέτη απογοήτευση…

ΓΕΒΚΑ: Από τα μικρομεσαία η συγκεκριμένη ξεχώρισε καθώς σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα. Ενισχύθηκε 10,58% και η αποτίμηση πήγε στα 27,7 εκατ. ευρώ. Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια δε χρειάζεται το τελευταίο τρίμηνο για να φανεί πόσο φθηνή είναι, απλά μάλλον έρχεται να το υπενθυμίσει. Και αυτό γιατί στο εννεάμηνο είχε κέρδη προ φόρων 3,3 εκατ. ευρώ.

ΑΒΑΞ: Από την περασμένη Παρασκευή φάνηκε μία διάθεση να βγάλει αντίδραση. Η ανάληψη του έργου του Ελληνικού, μάλλον αποτέλεσε την αφορμή για μία καλή αντίδραση μετά τη μεγάλη υποχώρηση. Στο +6,63% και στα 0,82 ευρώ.

EUROXX: Μετοχικές ανακατατάξεις στη χρηματιστηριακή. Στα 0,7050 ευρώ και στο +8,46% με όγκο 8 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Έκανε και αυτή μία καλή διόρθωση, αλλά νομίζουμε πως σταδιακά θα πρέπει να βλέπουμε μετοχές να ξεχωρίζουν και να μην πηγαίνουν όλες πάνω ή όλες κάτω. Τα θεμελιώδη θα πρέπει να φέρνουν τοποθετήσεις. Στο +4,55% και στα 0,5750 ευρώ με χαμηλό βέβαια όγκο.

AS COMPANY: Και εδώ νομίζουμε πως πιέστηκε υπερβολικά το προηγούμενο διάστημα. Φαίνεται όμως πως τα 2 ευρώ τα κρατάει και αν θυμηθούν οι επενδυτές τα ταμειακά διαθέσιμα και τα κέρδη που είχε στο εννεάμηνο θα κατανοήσουν ότι η πτώση κάτω από τα 2 ευρώ είναι υπερβολική. Στα 2,05 ευρώ και στο +2,50% με χαμηλό όγκο.

FRIGOGLASS: Στα 0,10 ευρώ και στο -7,41% με όγκο 780 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης