Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή αντίδραση από την πλειονότητα των μετοχών με υψηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή αντίδραση από την πλειονότητα των μετοχών με υψηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ή πάνε όλες κάτω, ή όλες πάνω… Σήμερα και μετά το μεγάλο πρόσφατο sell off αλλά και τις υποψίες για πιθανή αποκλιμάκωση της έντασης οι αγορές μπόρεσαν και έβγαλαν μία μεγάλη αντίδραση και πήραμε κάποιες ανάσες. Πέρασε ξανά πάνω από τις 820 μονάδες ο γενικός δείκτης και μάλιστα με καλές συναλλαγές. Δεν είδαμε κάτι αξιόλογο από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCΙ, λόγω της αφαίρεσης των ρωσικών μετοχών.

Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και να ανακουφιστούν λίγο και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, αν και οι εκτιμήσεις δεν είναι καλές. Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται και όσο διαρκεί ο πόλεμος, θα πιέζονται οι οικονομίες. Για την ώρα βλέπουμε μία υποχώρηση του πετρελαίου, ενισχύεται το ευρώ και πέφτει ο χρυσός. Οι μετοχές στα ύψη με τον DAX περίπου στο +7%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εντυπωσιακή η αντίδραση. Αύριο μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Eurobank. Η Πειραιώς περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 401 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2021. Βλέπει την αποτίμηση ελκυστική μετά και την πρόσφατη πτώση της μετοχής και περιμένει την επικαιροποίηση των προοπτικών του 2022 από τη διοίκηση. Η Πειραιώς είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησε η Alpha Bank και η Εθνική. Με λίγο μικρότερη άνοδο η Eurobank.

ΔΕΗ: Και εδώ πολύ δυνατή η αντίδραση.

JUMBO: Με discount 35% έναντι του μέσου ιστορικού δέκα ετών EV/EBITDA που είναι στις 8 φορές παίζει η μετοχή και η προοπτική για δυνατό πρώτο τρίμηνο είναι πολύ πιθανή μετά τα όσα ανακοίνωσε. Σε ύψος ρεκόρ λένε οι αναλυτές πως είναι το ταμείο, αλλά είχε ενημερώσει σχετικά η διοίκηση πως στο τέλος του 2021 λόγω μείωσης αποθεμάτων το ταμείο ήταν πολύ υψηλό. Με άνοδο 3,02% σήμερα και στα 13,65 ευρώ.

ΟΛΠ: Από τις λίγες μετοχές σήμερα που οι πωλητές δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια και φυσικά αυτή η εξέλιξη προκαλεί εντύπωση. Βέβαια η αποτίμηση των 382 εκατ. ευρώ φέρνει αγοραστές στη μετοχή. Τα κέρδη για τη χρήση 2021 θα είναι καλά και πιστεύουμε πως και το μέρισμα θα είναι αυξημένο. Στα 15,30 ευρώ και στο +0,66% με χαμηλό στα 14,98 ευρώ, ενώ δόθηκαν καλές μάχες στα 15 ευρώ όπου έβγαινε προσφορά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Θα περιμέναμε καλύτερη αντίδραση και όχι τέτοια αδυναμία ειδικά σε μία ανοδική συνεδρίαση. Για μεγάλο διάστημα ήταν σε αρνητικό έδαφος και κάτω από τα 5 ευρώ. Έγραψε χαμηλό στα 4,84 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 5,07 ευρώ και στο +1,60%.

CENERGY: Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αναμενόταν ισχυρή αντίδραση όταν θα έβρισε καλό κλίμα και το έκανε σήμερα. Στο +9,92% και στα 3,4350 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έβγαλε αντίδραση αλλά και πάλι οι πωλητές έδειξαν τις διαθέσεις τους. Μεγάλες εντολές πώλησης στα 0,63 ευρώ και 0,64 ευρώ. Στα 0,63 ευρώ και στο +7,88%.

IDEAL: Επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία. Καλή αντίδραση έβγαλε η μετοχή.

INTRALOT: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και μάλιστα κατά 7,55%.

FRIGOGLASS: Στα 0,1070 ευρώ και στο +18,89% με υψηλό όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δεν πήγε καλά σήμερα. Τουλάχιστον δεν έκλεισε με απώλειες, αλλά αμετάβλητη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης