Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή αντίδραση μετά το πρόσφατο sell off

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή αντίδραση μετά το πρόσφατο sell off
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ισχυρή αντίδραση δίνει από το ξεκίνημα με τις περισσότερες μετοχές να ξεκινούν σημαντικά υψηλότερα, λόγω της πίεσης του προηγούμενου διαστήματος, σύμφωνα και με όσα σημειώνουν οι αναλυτές. Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 810 μονάδες ακολουθεί από κοντά και με καλό τζίρο τις αγορές της Ευρώπης. Ξεχωρίζουν φυσικά οι τράπεζες αλλά δεν υπάρχουν πολλές που να μην ακολουθούν. Υποχωρεί πάλι η Coca Cola.

JUMBO: EBITDA 305 εκατ. ευρώ το 2021 και ισχυρή ρευστότητα 549 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε πως ο Γενάρης του 2022 δεν είχε πάει καλά, αλλά άφηνε μία αισιοδοξία η διοίκηση για τον Φλεβάρη και τώρα ανακοίνωσε πως το δίμηνο έχει άνοδο πωλήσεων 4,5%. Έτσι κι αλλιώς ο Ιανουάριος είναι μήνας με μικρή συνεισφορά σε όλο το τζίρο. Ο Μάρτιος λέει η εταιρεία ξεκίνησε δυνατά. Με άνοδο άνω του 2% η μετοχή και πάνω από τα 13,5 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με κέρδη άνω του 5% ο δείκτης, και άνω του 6% η ΑΛΦΑ. Από κοντά και οι άλλες συστημικές με άνοδο άνω του 5%.

ΤΙΤΑΝ: Από το ξεκίνημα του Μαρτίου έχει δώσει 505 χιλ. ευρώ για αγορές ιδίων μετοχών και συνολικά έχει αγοράσει 41 χιλ. τεμάχια σε Ελλάδα και Euronext με μέση τιμή 12,3 ευρώ. Θα περιμέναμε καλύτερη αντίδραση σήμερα, αλλά το ενεργειακό κόστος νομίζουμε πως επηρεάζει σημαντικά και τον όμιλο και την επενδυτική ψυχολογία.

ΟΤΕ (απάντηση): Δεν συμβαίνει κάτι στη μετοχή. Αντιθέτως η χθεσινή πτώση έκανε κάποιους αναλυτές να συστήνουν αγορά, λόγω θεμελιωδών μεγεθών. Στο +3% ο τίτλος.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Δεν έχετε και άδικο. Περιμέναμε να κλείσει το gap και τώρα διστάζουμε. Έτσι είναι, δυστυχώς οι αγορές. Κανονικά θα έπρεπε να παίξουμε all in να κλείσουμε τον υπολογιστή και να πάμε σε κανένα… καταφύγιο. Καφενείο, συγγνώμη. Τη χαμηλότερη όπως και την υψηλότερη τιμή δεν είναι εύκολο να την πιάσεις, και αν το πετύχεις θα είναι περισσότερο θέμα τύχης και όχι ανάλυσης. Πάνω από τα 5 ευρώ η μετοχή.

AVAX: Θα λέγαμε πως από τους τελευταίους μήνες του 2021 είχε μία πτωτική εικόνα η μετοχή, αλλά με την εισβολή της Ρωσίας και την πτώση των αγορών, επηρεάστηκε ίσως περισσότερο από άλλες. Μάλιστα το γύρισμα στα 0,75 ευρώ τη φέρνει και χαμηλότερα από τα επίπεδα που ήταν τον Μάρτιο του 2021 όταν την αφαιρέσαμε από τις επιλογές μας για να βάλουμε την Attica Group, η οποία μας έδωσε το στόχο και άνοδο λίγο πάνω από 50%. Η λογική κίνηση επομένως θα ήταν να βάλουμε και πάλι στις επιλογές μας τη μετοχή. Βέβαια, τότε δεν υπήρχε αυτό το κόστος στην ενέργεια, αυτές οι τιμές στις πρώτες ύλες και όλη αυτή η ανησυχία. Άρα είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε και να έχουμε μία στάση αναμονής.

FRIGOGLASS: Να έχει πάθει τη ζημιά με το εργοστάσιο στη Ρουμανία και να μεταφέρεις στη Ρωσία την παραγωγή και να σου τυχαίνει αυτό.

IDEAL: Στο +10,8% η μετοχή και με υψηλό όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Κάτω από το 1 ευρώ που ήταν χθες μάλλον ήταν ευκαιρία για κάποιους. Με καλό όγκο σήμερα στα 1,04 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης