Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα σχέδια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου για την επόμενη μέρα της Νίκας εκτός Χ.Α.

Τα σχέδια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου για την επόμενη μέρα της Νίκας εκτός Χ.Α.
Ο Σπ.Θεοδωρόπουλος θα εξετάσει πιθανές εξαγορές ή και συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο της δραστηριότητάς της Εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Τυπική διαδικασία αποτελεί η δημόσια πρόταση στη Νίκας, που ξεκινάει επίσημα από τις 10 Μαρτίου και θα λήξει στις 7 Απριλίου.
Έχει ήδη συμπληρωθεί το 90% και επομένως μετά την ολοκλήρωση θα γίνει γενική συνέλευση και θα ακολουθήσει αίτημα για έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α.
Μέσω της διαγραφής των Μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο, ο κ.Θεοδωρόπουλος επιδιώκει να εξοικονομήσει τα κόστη που συνδέονται με τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χρηματιστήριο, καθώς και να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων της Εταιρείας.
Η απόκτηση μετοχών της Εταιρείας από τον Προτείνοντα δεν πρόκειται να επιφέρει σημαντικές μεταβολές στη στρατηγική της Εταιρείας και στους επιχειρηματικούς της στόχους, δεδομένου ότι ο απώτατος ελέγχων του Προτείνοντος, κος Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, ασκεί έλεγχο επί του βασικού μετόχου της Εταιρείας, και διατελεί πρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Στους βασικούς επιχειρηματικούς στόχους της Εταιρείας, συγκαταλέγονται η συνεχής βελτίωση των προσφερόμενων προϊόντων και η περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.
Παράλληλα, προτεραιότητα αποτελεί η απλοποίηση των δομών και η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθεσίμων πόρων της Εταιρείας με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία της.
Ο Προτείνων θα συνεχίσει τη δραστηριότητα του ιδίου, της Εταιρείας και του Ομίλου, και δεν σχεδιάζει τη μεταφορά της έδρας ή του τόπου διεξαγωγής των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και των θυγατρικών της εκτός Ελλάδος (εξαιρούνται οι θυγατρικές της Εταιρείας που ήδη έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος).
Επίσης, ο Προτείνων θα εξετάσει πιθανές εξαγορές ή και συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο της δραστηριότητάς της Εταιρείας.
Ο Προτείνων θα διατηρήσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας του προσωπικού και των στελεχών της Εταιρείας και του Ομίλου και δεν θα προβεί σε σημαντική αλλαγή στην πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας και στους όρους απασχόλησης στην Εταιρεία και τις θυγατρικές της, στο βαθμό που δεν επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς και της οικονομίας. Επίσης, ο Προτείνων προτίθεται να διατηρήσει το υφιστάμενο Διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας, ως την επόμενη τακτική γενική συνέλευση.
Τα καθήκοντα, οι αρμοδιότητες και ο αριθμός των ανώτατων διοικητικών στελεχών και των λοιπών εργαζομένων στην Εταιρεία και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες δύναται να προσαρμοστούν ή/και να τροποποιηθούν με την πάροδο του χρόνου στo πλαίσιo υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού του Προτείνοντος για την Εταιρεία και σε συνάρτηση με την πορεία ανάπτυξης της αγοράς και της οικονομίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης