Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες 3,90% και κλείσιμο κάτω από τις 800 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες 3,90% και κλείσιμο κάτω από τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πολύ δύσκολη και η σημερινή συνεδρίαση. Απίστευτη η πίεση που ασκήθηκε στις μετοχές. Ο τζίρος αρκετά υψηλός με την πρώτη ώρα να γίνονται 39 εκατ. ευρώ και στις πρώτες 2,5 ώρες 75 εκατ. ευρώ. Τελικά ανήλθε στα 158 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 11,6 εκατ. ευρώ πακέτα. Νέα ιστορικά χαμηλά είδαμε στην Πειραιώς, ενώ ξαναείδαμε την Alpha Bank κάτω από το 1 ευρώ που είχαμε να τη δούμε από τότε που ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου.

Στα ύψη και η μεταβλητότητα στις ξένες αγορές. Αρκεί να δει κάποιος το σημερινό γράφημα του DAX. Ο δείκτης αν και κατέγραφε σημαντικές απώλειες το πρωί γύρισε θετικός, πήγε μέχρι και το +2% και μετά είχε υψηλή μεταβλητότητα μεταξύ χθεσινού κλεισίματος και υψηλού ημέρας κάτι που συνεχιζόταν και μέχρι πριν λίγα λεπτά. Στα ύψη ο χρυσός, το πετρέλαιο κ.α.

Ένα καλό σχόλιο θα πρέπει να κάνουμε για τη μετοχή της Jumbo η οποία νομίζουμε πως είχε την καλύτερη συμπεριφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και έδειξε διαθέσεις να κρατήσει τα 13 ευρώ. Καλή και η συμπεριφορά της Σαράντης και της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία προτείνεται από μεγάλες χρηματιστηριακές. Ο Γ.Δ. στις 789,66 μονάδες και στο -3,90%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Κοιτώντας τα χαμηλά και τα υψηλά ημέρας βλέπει κάποιος εύκολα τις μεγάλες διακυμάνσεις και τις ευκαιρίες για trading που έδωσαν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο πρωινός βέβαια πανικός θα έκανε πολλούς να πουλήσουν στα χαμηλά ημέρας και να βλέπουν μετά την ανάκαμψη από τα χαμηλά αλλά και την εκ νέου προσέγγιση των χαμηλών σε πολλές μετοχές. Η Aegean για παράδειγμα πήγε μέχρι τα 4,54 ευρώ (-9,20%) αλλά για αρκετή ώρα και μέχρι το κλείσιμο ήταν λίγο κάτω από τα 5 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 4,98 ευρώ με απώλειες 0,40%.

ΤΑΚΤΙΚΗ: Κανείς δεν μπορεί να δώσει μία εκτίμηση για το τι θα γίνει και άρα τι τακτική πρέπει να ακολουθήσουν οι επενδυτές. Με τα σημερινά δεδομένα και με τις τιμές ενέργειας που βλέπουμε κάποιοι κάνουν λόγο για απώλεια έως 3% του ΑΕΠ. Άρα αντί να πάμε στο +4% θα έχουμε μία ανάπτυξη 1%; Θα έχουμε ύφεση; Θα τρέξει το Ταμείο Ανάκαμψης; Θα γίνει κάποια άλλη κίνηση όπως αυτή που ακούγεται για ομόλογο; Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και μάλλον από τις τιμές που βλέπουμε υπάρχει και μία υπερβολή.

COCA COLA: Τεράστια η πτώση της μετοχής από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σήμερα είχε την έκτη συνεχόμενη πτωτική και έκλεισε με απώλειες 6,55% και οριακά υψηλότερα από τα 18 ευρώ. Από την αρχή του έτους χάνει 40,33%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέο ιστορικό χαμηλό για την Πειραιώς. Κάτω από το 1 ευρώ η ΑΛΦΑ, κάτω από τα 0,80 ευρώ η ΕΥΡΩΒ και με περιορισμένες απώλειες σχετικά έκλεισε η ΕΤΕ. Έγραψε χαμηλό στο -6,24% και έκλεισε με απώλειες μικρότερες του 2% και στα 2,66 ευρώ. Έξι συνεχόμενες πτωτικές για ΕΤΕ και ΑΛΦΑ.

QUEST: Όταν βαράνε τα margin μάλλον πουλάς τα πάντα και ειδικά αυτές που έχεις μεγάλο κέρδος. Μάλλον κάτι ανάλογο έγινε εδώ σήμερα και πήγε στο -11,50%.

ΕΚΤΕΡ: Ένα χρόνο περίπου είχε να δει τιμές κάτω από το 1 ευρώ η μετοχή.

FRIGOGLASS: Κάτω από τα 0,10 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στα 0,48 ευρώ και στο -9,43% με μεγάλο όγκο, αλλά μπήκαν και τα νέα κομμάτια σήμερα.

INTRALOT: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική.

INTRACOM: Ανοδική κίνηση και από εδώ.

ΑΒΑΞ: στα 0,7490 ευρώ και στο +1,08%. Έβγαλε αντίδραση αλλά έχει κάνει μεγάλη πτωτική κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης