Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα βουτιά προς τις 800 μονάδες – Πιέσεις σε όλες τις μετοχές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα βουτιά προς τις 800 μονάδες – Πιέσεις σε όλες τις μετοχές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το μίγμα ειδήσεων παραμένει αρνητικό και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να ενισχύονται τα εμπορεύματα, να υποχωρούν τα χρηματιστήρια, να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα οι ανησυχίες των επενδυτών, να υπάρχουν φόβοι για στασιμοπληθωρισμό κ.α. Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει δύσκολη μετά από 13 μέρες συγκρούσεων, χωρίς να έχει φανεί κάποια πιθανότητα αποκλιμάκωσης ή να έχει γίνει κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Στα ύψη το πετρέλαιο, στα ύψη τα σιτηρά, ο χρυσός, το ασήμι και πάει λέγοντας. Υποχωρεί το ευρώ αν και τα τελευταία λεπτά ανακάμπτει στα 1,09 έναντι του δολαρίου, είναι υψηλή η μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές και μένει να δούμε πως θα αντιδράσουμε εμείς σήμερα αφού ήταν κλειστή η αγορά χθες. Οι μετοχές των τραπεζών θα παραμείνουν στο επίκεντρο. Η εγχώρια ειδησεογραφία παραμένει περιορισμένη αλλά και νέα καλά να υπήρχαν με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία θα… καίγονταν.

Οι αναλυτές επικεντρώνονται στο ενεργειακό κόστος και σημειώνουν πως θα επηρεάσει σημαντικά το Χ.Α.. Ο δείκτης DAX από την αρχή του έτους έχει απώλειες άνω του 20%. Στο ίδιο διάστημα ο Γενικός Δείκτης μέχρι και το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής ήταν στο -8%. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες και γύρισαν ανοδικά μέσα σε λίγα λεπτά. Στο +1,5% ο DAX και πάνω από τις 13.000 μονάδες λίγο πριν το δικό μας άνοιγμα. Εμείς ανοίξαμε με απώλειες και στις 810 μονάδες και γρήγορα πήγαμε στις 800 μονάδες.

MSCI: Η Merit αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο πως τα νέα που θα επηρεάσουν το ΧΑ αυτή την εβδομάδα είναι η ανακοίνωση των αλλαγών στον δείκτη MSCI Emerging Markets αύριο, η απόφαση της ΕΚΤ για την νομισματική πολιτική, η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της Eurobank την Πέμπτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις 10 Μαρτίου δημοσιεύει αποτελέσματα η Eurobank και ουσιαστικά θα δώσει μία πρώτη εικόνα και για το 2021 αλλά θα υπάρξει και κάποια ενημέρωση προς τους αναλυτές για το 2022 και για όσα έχουν μεσολαβήσει. Κάτω από το 1 ευρώ η ΑΛΦΑ, με απώλειες 3% η ΕΤΕ και ανάλογες οι δύο άλλες συστημικές.

COCA COLA: Και πάλι με απώλειες άνοιξε η Coca Cola και μάλιστα κοντά στο -6%. Πήγε αμέσως σε δημοπρασία. Στα 18,20 ευρώ με την αποτίμηση στα 6,8 δισ. ευρώ.

AEGEAN: Και εδώ αξιόλογες απώλειες με την τιμή στα 4,66 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Αναλαμβάνει επιτέλους καθήκοντα ο νέος πρόεδρος, Γιάννος Κοντόπουλος. Έχει αλλάξει βέβαια η προοπτική του Χρηματιστηρίου και οι ενέργειες που ίσως να είχε προγραμματίσει να χρειάζεται να μπουν λίγο σε αναμονή. Κάθε επιτυχία εύχεται η στήλη στο έργο του και ελπίζουμε σε βάθος χρόνου να δούμε καλά αποτελέσματα, που θα οδηγούν σε βελτίωση της αξιοπιστίας και του κύρους της αγοράς αλλά να αυξήσουν και τον αριθμό των επενδυτών που ασχολούνται με αυτό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έκλεισε το χάσμα τιμών που υπήρχε εδώ και καιρό. Χαμηλό στα 5,04 ευρώ για τη μετοχή και στο -4% στα πρώτα λεπτά αλλά πήγε γρήγορα και σημαντικά κάτω από τα 5 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στο -9,4% η μετοχή και στα 0,48 ευρώ. Σήμερα μπήκαν οι μετοχές της αύξησης κεφαλαίου.

ΡΕΒΟΪΛ: Απώλειες άνω του 9% και εδώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης