Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζονται οι 830 μονάδες – Έντονες πιέσεις στις μετοχές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζονται οι 830 μονάδες – Έντονες πιέσεις στις μετοχές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών κρατώντας και τη συσχέτιση της εγχώριας αγοράς με τις ευρωπαϊκές στο υψηλότερο επίπεδο. Από την άλλη, αναλυτές αναφέρουν πως σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο και αν υπάρξει κάποια θετική έκπληξη θα μπορούσε να επηρεάσει αναλόγως και το χρηματιστήριο.

Οι συγκρούσεις και η φωτιά σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία, η οποία έσβησε, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία. Στην ένατη πλέον μέρα του πολέμου. Η γραμμή είναι λεπτή. Χαμηλό 14 μηνών για τον δείκτη DAX 40. Με αξιόλογες απώλειες και το δικό μας άνοιγμα και πάλι με καθυστερημένο ξεκίνημα από αρκετές μετοχές λόγω υψηλής μεταβλητότητας. Στις γνωστές μετοχές πάλι επικεντρώνονται οι πωλητές και οδηγούν το γενικό δείκτη ξανά προς τις 830 μονάδες.

COCA COLA: Με απώλειες περίπου 4% στο ξεκίνημα η μετοχή και με την τιμή πλέον προς τα 19,20 ευρώ. Η αποτίμηση στα 7,1 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά έχει χάσει από τα υψηλά της φέτος περί τω 4 δισ. ευρώ. Τρομερή η «βουτιά».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες 4,5% ο τραπεζικός δείκτης και όλες τις συστημικές να έχουν απώλειες. Άνω του 5% υποχωρεί η Eurobank, ενώ οι υπόλοιπες είναι πάνω από 4%. Στα 2,82 ευρώ η Εθνική τράπεζα και στα 1,05 ευρώ η Alpha Bank. Η Eurobank είναι στα 0,85 ευρώ όταν λίγες μέρες νωρίτερα ήταν πάνω από τα 1,10 ευρώ. Απίστευτη η πτώση και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Οι ρευστοποιήσεις είναι έντονες και τα χαρτοφυλάκια έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα. Ακόμα και όσοι άντεχαν μέχρι σήμερα ρευστοποιούν καθώς δε βλέπουν προκοπή. Χρειάζεται ψυχραιμία και φυσικά να μπαίνουν τα απαραίτητα stop loss. Ειδήσεις από το εσωτερικό δεν υπάρχουν αρκετές, αλλά με αυτήν την επικαιρότητα από το εξωτερικό, ό,τι και να υπήρχε θα καιγόταν.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Οι 830 μονάδες έχουν επιβεβαιωθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Όμως πιστεύουμε πως δεν είναι τεχνικό το θέμα και ίσως να έχουν λίγη σημασία αυτές οι κινήσεις, οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις. Όμως αν σπάσει και τις 830 μονάδες σίγουρα θα αυξηθούν οι κινήσεις τερματισμού απωλειών.

ΔΕΗ: Νέα πίεση στη μετοχή και μάλιστα άνω του 4% υποχωρεί ο τίτλος. Στα 7,27 ευρώ.

JUMBO: Με πολύ μικρό όγκο η μετοχή στο ξεκίνημα και με σημαντική απόσταση από την τελευταία πράξη. Άνοιξε δηλαδή στα 13,15 ευρώ με 31 τεμάχια και ο πωλητής είναι στα 12,91 ευρώ με τον αγοραστή στα 12,77 ευρώ.

VIOHALCO: Κάτω από τα 4 ευρώ κάνει πράξη η μετοχή.

CENERGY: Ούτε αυτή μπορεί να κρατηθεί. Στα 3,45 ευρώ και στο -5%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης