Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδική αντίδραση με αρκετή μεταβλητότητα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδική αντίδραση με αρκετή μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αυξημένη η μεταβλητότητα σήμερα και αποτυπώθηκε στο ημερήσιο γράφημα του γενικού δείκτη που ήταν σαν… καρδιογράφημα. Τελικά καταφέραμε και κλείσαμε με μικρή άνοδο παρά τα όσα έγιναν προς το τέλος. Δηλαδή τις δηλώσεις Μακρόν ότι ο Πούτιν θέλει να καταλάβει όλη την Ουκρανία, αν και το είχαμε φανταστεί, αλλά και τις δηλώσεις Ζελένσκι για τέλος του κόσμου αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στην Ουκρανία.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και ακόμα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και συνολικά των εμπορευμάτων. Ο τζίρος καλός αν και χαμηλότερος έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων. Χρειάζεται προσοχή η αγορά και περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τώρα θέλει προσέγγιση μόνο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι trading γιατί οι πιθανότητες να καείς νομίζουμε πως παραμένουν υψηλές.
ΓΔ_3.jpg
ΕΛΠΕ: Το υψηλό μέρισμα, η ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης αλλά και η τιμή του πετρελαίου που έχει ξεπεράσει τα 110 δολάρια το βαρέλι έδωσαν αξιόλογη κίνηση στη μετοχή. Ουσιαστικά με τη σημερινή κίνηση δεν υπάρχει επίδραση στη μετοχή από την εισβολή της Ρωσίας. Αντιθέτως… Στα 7,22 ευρώ και μια ανάσα από τα υψηλά 2 ετών η μετοχή. Ανοδικά κατά 6,65% και ήταν η μετοχή με την υψηλότερη άνοδο στον FTSE 25.

MOTOR OIL: Και εδώ τα περιθώρια διύλισης αλλά και η τιμή του πετρελαίου δίνουν ώθηση στη μετοχή. Στο +4,59% και στα 14,14 ευρώ.

COCA COLA: Η διοίκηση απέσυρε την εκτίμηση που είχε κάνει μερικές μέρες πριν λόγω των εξελίξεων και ανακοίνωσε δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις. Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική και στα 20,05 ευρώ με απώλειες 3,56%. Ο όγκος πολύ υψηλός και στα 250 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: δυνατές αγορές προς το τέλος μάλλον λόγω των νέων υψηλών στο αλουμίνιο. Στα 14,64 ευρώ και στο +4,20%.

ΔΕΗ: Συνεχίστηκαν οι πιέσεις και η μετοχή έκλεισε στα 7,64 ευρώ με απώλειες 1,61%.

ΟΤΕ: Το πάλεψε μερικές μέρες να παραμείνει πάνω από τα 18 ευρώ αλλά δεν το κατάφερε. Με καλή υποχώρηση σήμερα 2,48% και στα 17,4750 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οριακά θετικός ο δείκτης και μικτές τάσεις στις συστημικές. Ανοδικά Πειραιώς και Eurobank, πτωτικά Εθνική και Alpha Bank.

AUTOHELLAS: Δυνατή η κερδοφορία, δυνατή και η κίνηση της μετοχής και ξανά μία ανάσα από τα πολυετή υψηλά της.

PROFILE: Πολύ ισχυρή η κερδοφορία που ανακοίνωσε και παραμένει σε καλά επίπεδα η ρευστότητα. Πωλήσεις 20,12 εκατ. ευρώ το 2021 από 15,04 εκατ. ευρώ το 2020 και καθαρά αναμορφωμένα κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ από 2 χιλ. ευρώ. Καθαρό ταμείο 8,8 εκατ. ευρώ.

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Απαντώντας σε ερώτηση του Χ.Α. αναφέρει πως περιμένει να μάθει την απόφαση του Πρωτοδικείου και πως σε περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία εξυγίανσης θα γίνουν οι μεταφορές περιουσιακών στοιχείων και οι εκποιήσεις και μετά η εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Με άνοδο σχεδόν 6% και τον βασικό μέτοχο να είναι στην πλευρά των αγοραστών. Θεωρούμε πως η έκρηξη στο ενεργειακό κόστος θα την επηρεάσει σημαντικά. Δε θα είναι η μόνη βέβαια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Από τα μικρά ξεχώρισε η συγκεκριμένη και ενισχύθηκε 4,58%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης