Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρίτη μέρα απωλειών με υψηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρίτη μέρα απωλειών με υψηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μία ακόμα δύσκολη συνεδρίαση βιώσαμε στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης ακούμπησε τη στήριξη ή το κάτω μέρος της πολύμηνης συσσώρευσης γράφοντας χαμηλό κοντά στις 830 μονάδες και στη συνέχεια κινήθηκε προς τις 850 μονάδες, ένα ακόμα σημείο που έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές και το κράτησε και σήμερα.

Ο πόλεμος μαίνεται και μάλιστα αγριεύει. Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι τιμές της ενέργειας έχουν ξεφύγει σε επίπεδα που μόνο κάποιος με ζωηρή φαντασία θα πίστευε. Οι τιμές των μετοχών κατρακύλησαν και οι αναλυτές φοβούνται στασιμοπληθωρισμό. Κάποιες μετοχές προσπάθησαν να αντιδράσουν. Μερικοί αναλυτές προβάλουν τα θεμελιώδη και πιστεύουν πως όσοι δουν μακροπρόθεσμα θα βγουν κερδισμένοι. Πόση σημασία έχουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυσε τέτοιες μέρες δεν το ξέρουμε.

Ο τζίρος και πάλι μεγάλος με τη μεταβλητότητα βέβαια να είναι σε υψηλά επίπεδα, κάτι που κάνει τους «παίκτες» να έχουν αυξημένη συμμετοχή. Οι πωλήσεις, από την άλλη, από το εξωτερικό είναι μεγάλες και φαίνεται από την πορεία των δεικτών. Τελικά έκλεισε με απώλειες 1,66% και στις 852,10 μονάδες. Ξεχώρισαν κάποια βαριά χαρτιά αλλά είδαμε και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις διαθέσεις αντίδρασης.

COCA COLA: μεγάλη και σήμερα η πίεση που ασκήθηκε στη μετοχή. Έγραψε χαμηλό στα 19,90 ευρώ και έκλεισε στα 20,79 ευρώ με απώλειες 5,93% και υψηλό όγκο 261 χιλ. τεμάχια. Στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις έχει μία ανοδική και 7 πτωτικές και από την αρχή του έτους χάνει 31,3%. Τρομερό το re-rating και νομίζουμε πως ίσως σιγά-σιγά να έχει προεξοφλήσει το χειρότερο σενάριο για τη Ρωσία.

ΔΕΗ: Σύμφωνα με τη Merit οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών περιμένουν κέρδη 292 εκατ. ευρώ το 2021. Με τον Πρωθυπουργό να λέει πως δε θα βγάλει κέρδη, η ΑΧΕ περίμενε πίεση σήμερα και επιβεβαιώθηκε. Εμείς από την άλλη δεν περιμέναμε ότι η ΔΕΗ μπορούσε να βγάλει τέτοια κέρδη παρά τα υψηλά EBITDA. Στα 7,7650 ευρώ και στο -4,43% με μεγάλο όγκο 2,51 εκατ. τεμάχια. Έγραψε χαμηλό στα 7,38 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς ξεχώρισε. Πρώτα ισοφάρισε το ιστορικό χαμηλό της (ενδοσυνεδριακό) που είχε γράψει στις 30 Νοεμβρίου 2021 και στη συνέχεια αντέδρασε και γύρισε σε θετικό έδαφος με τις άλλες συστημικές να δέχονται δυνατή πίεση. Μετά γύρισε η Alpha Bank αλλά τελικά έκλεισε κάτω. Η Πειραιώς στο +0,23%, η ΕΥΡΩΒ στο -4,83%, η ΕΤΕ στο -4,73% και η ΑΛΦΑ στο -1,54%.

JUMBO: Πολύ καλή η εικόνα της σήμερα. Έγραψε χαμηλό στα 12,60 ευρώ και στη συνέχεια αντέδρασε με δύναμη. Στα 13,36 ευρώ και στο +4,46%.

AEGEAN: Η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 5,17 ευρώ και στο -6%.

ΟΤΕ: Εξαιτίας της πτώσης της Coca Cola η μετοχή πήρε την πρώτη θέση και είναι πλέον η μετοχή με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση. Στο τέλος και σήμερα υπήρξαν πιέσεις και τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης είχε καλή άνοδο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σε εξέλιξη το κλείσιμο του χάσματος. Χαμηλό στα 5,27 ευρώ και κλείσιμο στα 5,40 ευρώ με απώλειες 2,17%.

MERMEREN: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στο ταμπλό και βγήκαν αγοραστές οδηγώντας τη μετοχή υψηλότερα. Δεν έκανε όγκο αλλά δεν υπάρχουν και πολλά ελεύθερα χαρτιά. Στο +5,09% και στα 45,40 ευρώ.

FRIGOGLASS: Αντίδραση από τη μετοχή με υψηλό όγκο και πάλι.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με άνοδο 1,79% έκλεισε η μετοχή.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Byte, Autohellas, Unibios, Αλουμύλ, Παπουτσάνης, ΑΝΕΚ και μερικές ακόμα κατάφεραν να διαφοροποιηθούν. Περιμένουμε σταδιακά πως θα δούμε τοποθετήσεις σε φθηνές μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης