Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις με την Coca Cola να σημειώνει μεγάλη βουτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις με την Coca Cola να σημειώνει μεγάλη βουτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: O γερμανικός δείκτης DAX έχει χάσει τις 14.000 μονάδες και σήμερα άνοιξε ήπια πτωτικά. Οι αναλυτές αναφέρουν πως υπάρχει ρίσκο βραχυπρόθεσμα, αλλά όσοι επενδυτές έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα ίσως θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες. Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ τοποθετεί μεταξύ των ευκαιριών τη μετοχή της Coca Cola. Ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος και τι επιπτώσεις θα έχει.

Βλέπουμε τρομακτικό ράλι στο πετρέλαιο αλλά και ράλι σε σιτηρά, καλαμπόκι κ.α. Αρχίζουν να μιλάνε για στασιμοπληθωρισμό όλο και περισσότεροι αναλυτές. Σκεφτείτε ότι αυτό το σενάριο, υπήρχε μόνο από τον πληθωρισμό που υπήρχε λόγω Covid και τις ανατιμήσεις που βλέπαμε σε πρώτες ύλες, τιμές ενέργειας, μεταφορικά κόστη κ.α. Η εισβολή της Ρωσίας, δημιουργεί νέα εκτόξευση. Δίπλα μας βέβαια χάνονται ζωές αθώων πολιτών και εμείς αναλύουμε τις επιπτώσεις των κινήσεων του Πούτιν.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με σημαντικές απώλειες, αφού η Coca Cola υποχωρεί και πάλι και μάλιστα κατά 8% και πλέον έχει αποτίμηση 7,5 δισ. ευρώ. Σημαντικές πιέσεις σε τράπεζες αλλά και στα περισσότερα βαριά χαρτιά. Οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί πάντως δε θα μπορούσε να τις φανταστεί εύκολα κάποιος επενδυτής πριν λίγο καιρό. Υψηλός ο τζίρος στο ξεκίνημα αφού σε δέκα λεπτά έχουν γίνει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Στη δεύτερη θέση του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων πλέον αφού υποχωρεί 8% και βρίσκεται στα 20,30 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατές πιέσεις και πάλι με την Alpha Bank να χάνει 6% και οι άλλες συστημικές να έχουν καλές απώλειες. Χαμηλότερα κατά 4,4% ο δείκτης των τραπεζών. Κάτω από τα 3 ευρώ η Εθνική, στα 1,06 ευρώ η ΑΛΔΑ και στα 0,88 ευρώ η Eurobank.

ΟΤΕ: Πρώτος σε κεφαλαιοποίηση με 8,07 δισ. ευρώ και ήπια άνοδο στο ξεκίνημα.

AEGEAN: Είχε κάνει την ανοδική διαφυγή, αλλά ο πόλεμος αυξάνει και πάλι τις ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού. Στα 5,33 ευρώ έχει γυρίσει η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες προσδοκίες που υπήρχαν στην αγορά, για αυξημένο μέρισμα από την τράπεζα. Έτσι κι αλλιώς δίναμε λίγες πιθανότητες, καθώς έχει ξανακουστεί το σενάριο και παλαιότερα, όταν πάλι η μετοχή έκανε ανοδική κίνηση. Η βελτίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου έφερε θετική επίδραση με προβλέψεις 2,6 δισ. ευρώ και έτσι τα συνολικά καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,27 δισ. ευρώ. Προσαυξάνει το έκτακτο αποθεματικό η τράπεζα και δίνει μέρισμα 0,6720 ευρώ αμετάβλητο σε σχέση με την περσινή χρήση.

MERMEREN: Τα αποτελέσματα είναι καλά, ειδικά λόγω της πτώσης της μετοχής τους προηγούμενους μήνες. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 14,8 εκατ. ευρώ από 8,3 εκατ. ευρώ και ο τζίρος στα 30,1 εκατ. ευρώ από 22,1 εκατ. ευρώ. Θετική εκτίμηση από τη διοίκηση για το 2022 και νομίζουμε πως ο καθαρός δανεισμός θα παραμείνει αρνητικός και φέτος. Δεν έχουμε ισολογισμό αλλά θεωρούμε πως μεσομακροπρόθεσμα η μετοχή αξίζει καλύτερης αποτίμησης.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζεται η πτώση στη μετοχή και πλέον βρίσκεται λίγο πάνω από τα 0,75 ευρώ.

EUROXX: Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες βελτίωσαν τα αποτελέσματα και μείωσαν το δανεισμό δραστικά όπως αναφέρει η εταιρεία. Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις από 7,8 εκατ. ευρώ μειώθηκαν στις 541 χιλ. ευρώ ενώ οι μακροπρόθεσμες από 6,08 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα 6,2 εκατ. ευρώ. Εντυπωσιακή η αύξηση τζίρου στα 23,2 εκατ. ευρώ από 13,5 εκατ. ευρώ με την τελική γραμμή να γυρίζει σε κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ από ζημία 524 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης