Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ολική επαναφορά και επαναπροσέγγιση των 930 μονάδων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ολική επαναφορά και επαναπροσέγγιση των 930 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ισχυρή αντίδραση σήμερα, παρόμοια της χθεσινής πτώσης. Με όλες τις μετοχές να ανακάμπτουν και ελάχιστες να υποχωρούν. Δυνατός και πάλι ο τζίρος. Προεξοφλούν το τέλος ενός πολέμου οι αγορές, αν και η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει υψηλή. Διαγραμματικά ο Γενικός Δείκτης πέρασε ξανά πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και βάζει πάλι κάπως τα πράγματα στη θέση τους.

Μάλιστα ετοιμάζεται να βγει από την περιοχή της πολύμηνης συσσώρευσης από την επόμενη εβδομάδα. Μόνο μία μετοχή υποχώρησε σήμερα. Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν δεκάδες μετοχές. Μόνο η Jumbo υστέρησε από τα βαριά χαρτιά και έκλεισε αμετάβλητη. Εντυπωσιακές οι τράπεζες, τρομερή κίνηση από ΕΛΠΕ, δυνατή άνοδο από Σαράντη και Viohalco. H εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 3% και λόγω της σημερινής ανόδου το έτος έχει άνοδο 3,8%.

ΕΛΠΕ: Η μετοχή ξεχώρισε σήμερα κατά την άποψή μας. Το υψηλό μέρισμα που παρά τη σημερινή άνοδο η απόδοση ξεπερνάει το 10% τραβάει τα επενδυτικά βλέμματα. Παράλληλα και τα αποτελέσματα ευχαρίστησαν τους επενδυτές. Σε υψηλό 24 μηνών η μετοχή και ξανά πάνω από τα 7 ευρώ. Βιάστηκαν κάποιοι να ξεγράψουν τα διυλιστήρια.

OTE: Τι ήταν πάλι αυτό! Εξαιρετική χθες, καθώς υποχώρησε κατά ένα μικρό ποσοστό και σήμερα έγραψε και νέα πολυετή υψηλά. Μέχρι και στα 18,4650 ευρώ βρέθηκε η μετοχή αλλά έκλεισε στα 18,26 ευρώ με άνοδο 1,73%.

LAMDA: Έβγαλε καλή αντίδραση και μάλλον θέλει να μας δείξει πως θέλει να δώσει καλή κίνηση. Στα 6,70 ευρώ και στο +5,85%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κοντά στις 700 μονάδες το κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη. Δυνατή κίνηση από όλες τις συστημικές.

ΟΛΠ: Απογοητευτική η συμπεριφορά της μετοχής. Βγήκαν και πάλι χαρτιά και δεν την άφησαν να κλείσει πάνω από τα 16,80 ευρώ.

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Από τις ανακοινώσεις των εταιρειών, οι επιπτώσεις είναι μικρές καθώς λίγες έχουν έκθεση. Coca Cola και Σαράντης φαίνεται πως έχουν τις περισσότερες. Θα λέγαμε πως όσες αγοράζουν πρώτες ύλες ή έχουν μονάδες παραγωγής εκεί έχουν ένα θέμα, αλλά μπορεί οι επιπτώσεις να είναι μεγαλύτερες και να δημιουργήσουν πληθωριστικές πιέσεις. Τα σιτηρά για παράδειγμα ή τα μέταλλα μπορούν να δουν ακόμα πιο υψηλές τιμές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η χθεσινή πτώση της μετοχής την πήγε μέχρι την πάνω μεριά του χάσματος δηλαδή στα 5,50 ευρώ χωρίς όμως να το κλείσει. Σήμερα έβγαλε μία πολύ δυνατή κίνηση και έκλεισε στα 5,97 ευρώ και στο +8,15%.

ΕΧΑΕ: Καλή κίνηση και από εδώ και η Eurobank Equities την έβαλε στις κορυφαίες της επιλογές. Στα 3,89 ευρώ και στο +8,06%. Ο τζίρος στο ΧΑ είναι υψηλός και βλέπουμε πως οι επενδυτές, ειδικά αυτοί του εξωτερικού, έχουν διαφορετική πλέον προσέγγιση για τις ελληνικές μετοχές. Αυτές οι εισροές και αυτό το ενδιαφέρον δεν νομίζουμε πως έχει αποτυπωθεί στη μετοχή του Χρηματιστηρίου, δηλαδή στην ΕΧΑΕ.

CENERGY: Δε χάνει με τίποτα το momentum που έχει. Πάνω ξανά από τα 4 ευρώ η μετοχή.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Την ξαναπήγαν χθες στην περιοχή όπου συνήθως δίνει αντίδραση και το ξαναέκανε. Στα 4,11 ευρώ και στο +5,25% με όγκο 93 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Κάλυψε τις χθεσινές απώλειες και έκλεισε λίγο πιο πάνω και στα 5,26 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης