Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με υψηλό τζίρο πτώση άνω του 3%

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με υψηλό τζίρο πτώση άνω του 3%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τι άλλο θα συμβεί για να ανακόψει την πορεία προς τις 1.000 μονάδες; Απίστευτα όσα γίνονται. Η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Ένας ακόμα πόλεμος με συνανθρώπους να κινδυνεύουν και όλο των πλανήτη να ετοιμάζεται να υποστεί τις συνέπειες. Στα ύψη το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Βουτιά στις αγορές μετοχών, στροφή σε επενδύσεις που προσφέρουν ασφάλεια κ.α.

Είμαστε ήδη σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να βιώνουν τα αποτελέσματα των υψηλών ενεργειακών τιμών, των υψηλών τιμών των πρώτων υλών και τώρα να βλέπουν τα αποτελέσματα της εισβολής που δεν είναι άλλα από νέα αύξηση στις ήδη υψηλές τιμές. Και για τις κυβερνήσεις υπάρχει θέμα καθώς πρέπει να βρουν τρόπο να μαζέψουν τον υψηλό πληθωρισμό. Οι αυξήσεις επιτοκίων που αναμένονται θα επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Υψηλή μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για τις επόμενες συνεδριάσεις. Τα παράγωγα ξεκίνησαν με μεγάλες απώλειες. Υπό πίεση τα ΣΜΕ επί των τραπεζικών μετοχών, αλλά ακολουθούσαν από κοντά και τα άλλα ΣΜΕ επί μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο DAX στη Γερμανία χάνει 3,5% και ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με απώλειες 1% αλλά με τα περισσότερα βαριά χαρτιά λόγω μεταβλητότητας να καθυστερούν το άνοιγμα. Μόλις άνοιξαν οι μετοχές πήγε ο Γ.Δ. στο -4% και στις 911,2 μονάδες με τζίρο 4,1 εκατ. ευρώ Πέρασε ξανά μέσα στο κανάλι συσσώρευσης το οποίο είχε διασπάσει στις αρχές του έτους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βαριές απώλειες άνω του 5% στο ξεκίνημα για τον τραπεζικό δείκτη. Με απώλειες άνω του 6% ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση Alpha Bank και Πειραιώς και 5% έχανε η Eurobank. Λίγο μικρότερες οι απώλειες για την Εθνική. Ο τζίρος είναι υψηλός στο ξεκίνημα.

FTSE 25: Καμία μετοχή στο συν. Όλες με απώλειες.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα έχουμε 85 μετοχές με απώλειες. Μόνο μία είχε άνοδο, η Νάκας με όγκο 537 τεμάχια. Απώλειες 13,4% για Fieratex, 10% για Βιοκαρπέτ, 9,2% για Attica Group και Δομική Κρήτης.

ΟΤΕ: Ανακοίνωσε αποτελέσματα και την νέα πολιτική αμοιβής των μετόχων. Στα 500 εκατ. ευρώ και θα μοιράζεται το μισό σε μέρισμα και το άλλο μισό σε αγορές ιδίων μετοχών. Το μέρισμα που ανακοινώθηκε είναι στα 0,558 ευρώ και νομίζουμε πως είναι χαμηλότερο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές. Ισχυρά τα αποτελέσματα, εξαιρετικές οι ταμειακές ροές και σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού. Με απώλειες 2,3% η μετοχή στο ξεκίνημα και θα λέγαμε πως από τις 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι μία με τις μικρότερες.

QUEST: Στις 22/02/2022 η Παπαγεωργίου Ελένη, συνδεδεμένο πρόσωπο με τον Φέσσα Θεόδωρο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, προέβη σε πώληση 23.226 μετοχών της εταιρείας συνολικής αξίας 436,148.16 ευρώ και την 23/02/2022 σε πώληση 35.347 μετοχών της Εταιρείας συνολικής αξίας 661.387,56 ευρώ. Περίπου 1,1 εκατ. ευρώ η αξία των μετοχών που πουλήθηκαν.

ΕΧΑΕ: Με σημαντικές απώλειες και υψηλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή. Χάνει 3% και βρίσκεται στα 3,76%.

ΕΛΠΕ: Κρατιέται η μετοχή και υποχωρεί μόλις 1,7% αφού το πετρέλαιο πήγε στα 100 δολάρια. Στα 6,85 ευρώ.

ΔΕΗ: Στα 8,41 ευρώ με απώλειες 4% και καλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης