Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα λόγω Ουκρανίας – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα λόγω Ουκρανίας – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές ξεκίνησαν με μεγάλες απώλειες, αλλά γρήγορα γύρισαν ακόμα και θετικές. Το ΧΑ δε μπόρεσε κυρίως λόγω της Coca Cola, η οποία με τη βαρύτητά της το κράτησε χαμηλότερα. Ο τζίρος ξεκίνησε υψηλός στην αγορά μας, αλλά μετά έπεσε ο ρυθμός και φάνηκε πως οι επενδυτές έψαχναν για απαντήσεις αναφορικά με το Ουκρανικό.

Λίγες μετοχές ξεχώρισαν και μεταξύ αυτών ήταν τα ΕΛΠΕ. Εκεί βέβαια που έχει πάει η τιμή του πετρελαίου, λογική η κίνηση. Καλά πήγε και η Motor Oil, αλλά όχι με την ίδια ένταση, ενώ ενδιαφέρον είχε και η κίνηση της ΔΕΗ. Τελικά ο Γ.Δ. έκλεισε στις 944,18 μονάδες με απώλειες 0,54%. Χαμηλό στις 928,08 μονάδες. Πάλι επομένως κράτησε σημαντικές στηρίξεις.

Η κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί. Έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα που αντί να κάνει την κατάσταση καλύτερη την κάνει χειρότερη. Δε μας έφταναν δηλαδή οι ακριβές πρώτες ύλες, τα υψηλά μεταφορικά κόστη, και το πολύ υψηλό κόστος ενέργειας, έχουμε και το Ουκρανικό να πιέζει ακόμα πιο ψηλά τις τιμές.

COCA COLA: Για δεύτερη μέρα υπό πίεση και παρά τα πολύ καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Ο λόγος έχει να κάνει με την ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας και την έκθεση που έχει εκεί ο όμιλος. Η υποτίμηση του νομίσματος θα επηρεάσει την εταιρεία σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Στα 27,30 ευρώ και στο -3,36% με μεγάλο όγκο 191 χιλ. τεμάχια, που είχαμε πολλούς μήνες να δούμε.

ΕΛΠΕ: Ξεχώρισε σήμερα και είχε και καλό όγκο. Δημοσιεύει αποτελέσματα στις 24 του μήνα και μάλλον θα είναι εξαιρετικά. Το πετρέλαιο κοιτάζει τα 100 δολάρια το βαρέλι και επομένως θα δούμε μεγάλα κέρδη και στο πρώτο τρίμηνο από την αποτίμηση των αποθεμάτων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υψηλή η μεταβλητότητα, αλλά θα ξαναγράψουμε πως μετά από τέτοια βραχυπρόθεσμα κέρδη δε βλέπουμε ρευστοποιήσεις που να δείχνουν επιθετικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Αντιθέτως, βλέπουμε πως κάποιοι εκμεταλλεύονται τις αδύναμες συνεδριάσεις για να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές. Χαμηλό ημέρας στο -2,97% και κλείσιμο στο -0,54%. Η Εθνική είχε τη μεγαλύτερη υποχώρηση. Οριακές οι απώλειες για τις άλλες συστημικές.

ΔΕΗ: Αν και έγραψε χαμηλό ημέρας στα 8,4950 ευρώ, κατάφερε να αντιδράσει, να μαζέψει όλη την πτώση και να κινηθεί και ανοδικά. Έκλεισε στα 8,7450 ευρώ με άνοδο 0,52%.

ΟΤΕ: Με τον επικεφαλής της Deutsche Telekom να είναι στην Ελλάδα η μετοχή δεν είχε λόγο να είναι πτωτική. Στο +1,31% και στα 17,80 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Βλέπουμε πως βγαίνουν τα αποτελέσματα διαγωνισμών και μάλιστα μεγάλων και πολλές εισηγμένες αναλαμβάνουν νέα έργα. Μεταξύ αυτών η παράκαμψη της Χαλκίδας ύψους 210 εκατ. ευρώ, κομμάτι του ΒΟΑΚ ύψους 145 εκατ. ευρώ, αλλά και η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης ύψους 434 εκατ. ευρώ.

ENTERSOFT: Δυνατό growth και πολύ καλό ταμείο δείχνουν τα αποτελέσματα χρήσης. Η διοίκηση αυτήν την ώρα ενημερώνει τους αναλυτές. Από την παρουσίαση ξεχωρίσαμε την αναφορά ότι η οικονομική κρίση και η πανδημία άφησαν ένα δεκαετές τεχνολογικό κενό στις ελληνικές επιχειρήσεις το οποίο χρειάζεται να γεφυρωθεί. Επέκταση στη Ρουμανία ο βασικός στόχος.

ΕPSILON NET: Τρίτη μέρα απωλειών σήμερα και με δυνατό όγκο. Η μετοχή βέβαια είχε φτάσει ξανά σε ιστορικά υψηλά, μετά την πτώση από τις πωλήσεις θεσμικού και τώρα φαίνεται πως βγαίνουν πάλι κάποιες πωλήσεις. Στα 5,24 ευρώ και στο -2,60% με 56 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με σχετικά καλές συναλλαγές σήμερα η μετοχή. Στο -2,51% και στα 2,33 ευρώ.

CENTRIC: Αυτό που για να πάει στο +3% πρέπει να γίνει όγκος πάνω από 200 χιλ. τεμάχια, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με άνοδο 1,59% και όγκο 114 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης