Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έδειξε (ξανά) χαρακτήρα και υποχώρησε λιγότερο από τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έδειξε (ξανά) χαρακτήρα και υποχώρησε λιγότερο από τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σε υψηλά επίπεδα η μεταβλητότητα, κάτι που αναμενόταν καθώς οι επενδυτές έχουν όλη την προσοχή τους στραμμένη στην Ουκρανία. Ό,τι βγαίνει επηρεάζει. Αυτό έγινε και σήμερα με το ΧΑ να ανοίγει ανοδικά, αλλά να διολισθαίνει χαμηλότερα και να υποχωρεί τελικά λόγω και των διεθνών πιέσεων.

Όμως και πάλι έδειξε αντοχές και ενώ η Γερμανία για παράδειγμα υποχωρούσε άνω του 2% εμείς με το… ζόρι είχαμε απώλειες περίπου 1%. Στεκόμαστε λίγο στη Γερμανία, καθώς μέρες τώρα κοιτάζαμε τον εκθετικό των 200 ημερών. Σήμερα όχι μόνο απομακρύνθηκε αλλά έχασε και τις 15.050 μονάδες, όπου εκεί γύρω έβρισκε στήριξη. Βρέθηκε σε χαμηλό 11 μηνών σήμερα ο DAX 40.

Η αγορά μας κρατάει. Σίγουρα επηρεάζεται, αλλά η συμπεριφορά της εδώ και καιρό είναι διαφορετική και φυσικά καλύτερη. Φαντάζεστε άλλες εποχές που βλέπαμε τον DAX να χάνει πάνω από 2% τι παθαίναμε εμείς; Τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,70% και χαμηλό τζίρο, αλλά είναι και κλειστή η Wall Street.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία του κλάδου, αλλά και από τη συμπεριφορά του όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και καιρό. Παρά τα κέρδη, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν στο εξωτερικό κρατιέται πολύ καλά. Με απώλειες 0,83% σήμερα. Η Alpha Bank έχασε 2,03% και η Εθνική 1,59%. Οριακές οι απώλειες στο τέλος για την Πειραιώς και με άνοδο 0,66% η Eurobank.

COCA COLA: Έχει έκθεση στη Ρωσία, αλλά από αυτά που γίνονται όλοι επηρεάζονται. Ίσως λίγο παραπάνω η συγκεκριμένη και αποτυπώθηκε κάπως στο ταμπλό. Δημοσιεύει και αύριο αποτελέσματα χρήσης 2021. Στα 28,25 ευρώ και στο -3,15%.

JUMBO: Έδωσε στη δημοσιότητα πορεία πωλήσεων Ιανουαρίου 2022 αλλά και εικόνα μέχρι τώρα. Μεγάλη η πτώση τον πρώτο μήνα, αλλά ο περσινός Γενάρης ήταν εξαιρετικός όπως και συνολικά το πρώτο τρίμηνο, γιατί ερχόμασταν από καραντίνα και είδαμε μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης. Ωστόσο, για το δίμηνο η εταιρεία περιμένει ανάλογες ή ήπια αυξημένες πωλήσεις. Η μετοχή πιέστηκε όπως ήταν λογικό. Στα 13,21 ευρώ και στο -1,49%.

QUEST: Το γεγονός ότι μπαίνει σε δείκτες FTSE Russell βοήθησε τη μετοχή και είδαμε καλή άνοδο και καλό όγκο. Στα 19,26 ευρώ και στο +2,45%.

AUTOHELLAS: Και η δική της είσοδος σε δείκτες FTSE Russell φαίνεται πως επηρέασε θετικά και είδαμε και νέα πολυετή υψηλά. Θα τα λέγαμε και ιστορικά, γιατί η σημερινή εταιρεία με αυτήν πριν από 20 χρόνια δεν έχει κάποια σχέση. Στα 10,40 ευρώ και στο +2,97%.

ΔΕΗ: Καλή και η δική της συμπεριφορά. Με όγκο πάνω από 500 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 1,16% και έκλεισε στα 8,70 ευρώ.

CENERGY: Δε χρειάζεται να σχολιάζουμε κάθε μέρα τα νέα ιστορικά της… Άλλο ένα σήμερα και στα 3,94 ευρώ η τιμή με την αποτίμηση στα 750 εκατ. ευρώ. Στα 725 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και στα 1,19 δισ. ευρώ της Viohalco.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ενώ οι περισσότεροι βλέπουν πως θα πέσουν πολλά λεφτά και ο κατασκευαστικός κλάδος θα δει μεγάλη αύξηση τζίρου, το ταμπλό δε δείχνει ότι συμμερίζεται την άποψη αυτή. Μάλλον δείχνει μία επιφυλακτικότητα απέναντι σε όλες τις μετοχές. Απώλειες 2,57% και με όγκο 241 χιλ. τεμάχια για την Άβαξ.

INTRAKAT: Μεγάλος ο όγκος σήμερα που μπήκαν και τα καινούρια κομμάτια από την αύξηση κεφαλαίου. Θα πούμε πως η μετοχή αντέδρασε καλά και υποχώρησε λίγο κρατώντας μία απόσταση από τα 1,90 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης.

EPSILON NET: Με απώλειες 3,58% και πωλητές στο κλείσιμο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Από 3 Φεβρουαρίου είχε να κλείσει με αρνητικό πρόσημο. Στο -0,63% και στα 0,63 ευρώ με καλό όγκο (149 χιλ. τεμάχια) και σήμερα, αλλά χαμηλότερο έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων και είναι λογικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης